H ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ - 100 & ΣΗΜΕΡΑ !!

0


Σύμφωνα με το ημερολόγιο έχουμε μπει στην τελική ευθεία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Απομένουν μόλις 14 εβδομάδες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες ή αν προτιμάτε,100 μόλις ημέρες. Κι όμως, σύμφωνα με το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, τίποτα τέτοιο δεν φαίνεται.

Αναμονή είναι η λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει τις περισσότερες υποψηφιότη­τες. Υπάρχουν οι λίγοι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει την κούρσα. Κι όμως, τίποτα δεν θυμίζει τις προεκλογικές εκστρατείες άλλων εποχών. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που έχουν δηλώσει απλώς ότι θα ξεκινήσουν. Αυτοί βρί­σκονται ακόμη σε διερευνητικές επαφές και μονό διαρροές τροφοδοτούν. Τέλος, υπάρχει η πολύ δημοφιλή κατηγορία των περιπλανώμενων που ψάχνουν να δουν πού πάει, το ρεύμα και αναλόγως θα κολλήσουν σαν την βδέλλα την κατάλ­ληλη στιγμή.

Δεν θα πείραζε τίποτα από τα παραπάνω, αντιθέτως θα τα βλέπαμε πολύ γραφικά, αν δεν είχαν μια βασική παρενέργεια: Μαζί με τις υποψηφιότητες έχουν θαφτεί και τα προγράμματα. Λες και οι δημοτικές και πε­ριφερειακές εκλογές είναι μια πασαρέλα προσωπικοτή­των!

Την ώρα που κρίνονται πάρα πολλά για τις τοπικές κοινωνίες και συνολικά τη χώρα, λείπει το όραμα, η σπίθα, η διάθεση για προσφορά. Και μην πει κανείς για το υποτονικό ενδιαφέρον των ψηφοφόρων! Είναι ακριβώς αυτή η διεκπεραιωτική απάθεια των τοπικών εκπροσώπων που τροφοδοτεί το κλίμα της αποχής και της αδιαφορίας στον κόσμο.

Ας τολμήσουν οι τοπικοί παράγοντες να ρίξουν στη συζήτηση νέες ιδέες και ρη­ξικέλευθες προτάσεις και θα δουν αμέσως πώς θα ανάψει το ενδιαφέρον για την εκλογική αναμέτρηση.

Γιάννης Λαλιώτης 
Μεσινό –Φενεού -Κορινθίας
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 02, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "H ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ - 100 & ΣΗΜΕΡΑ !!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator