Την αποθέωση γνώρισε ο Ρομπέρτο όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Δείτε το video

0


Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του Ρομπέρτο μέχρι το 2018! Η ανακοίνωση έγινε από τα μεγάφωνα του Γ. Καραϊσκάκης κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού συνεχίζονται, με την τελευταία να είναι και η καλύτερη, το κερασάκι στην τούρτα που συνηθίζουν να λένε. Οι πωλήσεις των παικτών και κυρίως το Γενάρη γέμισαν τα ταμεία του πρωταθλητή Ελλάδας και η διοίκηση ξόδεψε αρκετά από αυτά μέσα σε λίγες ημέρες. Ο κόσμος ζητούσε να μείνει ο Ρομπέρτο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον κράτησε στο λιμάνι δίνοντας 6.000.000 ευρώ!

Οι εμφανίσεις του Ρομπέρτο Χιμένεθ Γιάγκο, όπως είναι το πλήρες όνομα του Ισπανού τερματοφύλακα, έκαναν την ανάγκη απόκτησής του... επιτακτική, αλλά το ποσό που έπρεπε να δαπανηθεί ήταν μεγάλο. Βέβαια μετά τις κινήσεις της διοίκησης με τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός είχε τα χρήματα για να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα όπως ακριβώς κάνουν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες.

Έτσι ακριβώς οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν αθόρυβα και κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πανιώνιο ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η απόκτηση του Ρομπέρτο για τα επόμενα 4 χρόνια. Αυτό που δεν ανακοινώθηκε ήταν το ποσό που βγήκε από τα ταμεία της Πειραϊκής ΠΑΕ, το οποίο ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ!



Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Ο Roberto Jiménez Gago γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1986 στην Φουενλαμπράδα, ένα προάστιο της Μαδρίτης και από μικρός μπήκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο. Βρέθηκε τυχαία κάτω από τα δοκάρια, όταν μια μέρα του ζήτησαν οι φίλοι του να παίξει στο τέρμα και εκείνος, χρησιμοποιώντας και όσα είχε μάθει από το τζούντο, τους εντυπωσίασε! Μια αλυσίδα συμπτώσεων έφερε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 22 Δεκεμβρίου του 2005 με αντίπαλο την Οσασούνα (λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 20), αφού οι τέσσερις (!) τερματοφύλακες των «ροχιμπλάνκος» δεν μπορούσαν να παίξουν είτε λόγω τιμωρίας είτε λόγω τραυματισμών. Στα επόμενα 2 χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται στην Atlético B (Segunda B) χωρίς όμως σταθερές παρουσίες αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Η τρίτη του χρονιά (2006/07) ήταν γεμάτη με 34 συμμετοχές και του επέτρεψε να δείξει τις ικανότητές του.

Το καλοκαίρι του 2007 έφυγε δανεικός στην Νάστικ της Ταραγόνα (Segunda División) και στη συνέχεια, το 2008, κατηφόρισε στην Ουέλβα και την Ρεκρεατίβο (Primera División), ως έμψυχο «αντάλλαγμα» για την μεταγραφή του Σινάμα Πονγκόλ. Στην Ανδαλουσία αγωνίστηκε μόνο σε δυο ματς του Κυπέλλου και όταν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η Ρέκρε υποβιβάστηκε, ο Ρομπέρτο επέστρεψε στην Ατλέτικο περιμένοντας την ευκαιρία του. Αυτή του παρουσιάστηκε, αλλά ήρθε μισή. Στον αγώνα της Ατλέτικο με την Πόρτο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε βασικός, όμως στο μισάωρο τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Τη θέση του πήρε ο σημερινός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ, Νταβίδ Ντε Χέα. Στο μεταξύ, είχε συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 του 2009.

Τον Ιανουάριο του 2010 η Ατλέτικο τον παραχώρησε δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν στη Σαραγόσα και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, η Μπενφίκα πλήρωσε 8.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στη Λισαβόνα, όπου είχε συμπαίκτη τον Χαβιέρ Σαβιόλα! Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στους «αετούς», ο Ρομπέρτο βρέθηκε στον πάγκο, όμως επανήλθε θριαμβευτικά λίγο καιρό αργότερα, σε ένα παιχνίδι της Μπενφίκα με τη Σετούμπαλ στο «Ντα Λουζ», όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αποβληθέντα Ζούλιο Σέζαρ, αποκρούοντας αμέσως μετά το πέναλτι του Ούγκο Λεάλ! Στην πρώτη του χρονιά με τους «αετούς» είχε 40 συμμετοχές, οι 14 εκ των οποίων ήταν στην Ευρώπη (6 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 8 στο Europa League). Η Μπενφίκα, με τον Ρομπέρτο στη σύνθεσή της, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Europa, όπου αποκλείστηκε από την Μπράγκα.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ένας επενδυτικός όμιλος (μέλη του οποίου είναι ο γνωστός Πορτογάλος μάνατζερ Ζόρζε Μέντες, αλλά και ο πρόεδρος της Σαραγόσα, Αγαπίτο Ιγκλέσιας) αγόρασε τα δικαιώματά του και τον παραχώρησε ξανά στην ομάδα της Αραγονίας, η οποία κλήθηκε να πληρώσει μόλις 86.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 1% του συνολικού ποσού της μετακίνησης. Στη διετία 2011-13 ο Ρομπέρτο υπήρξε ο στυλοβάτης της άμυνας της Σαραγόσα. Βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο και έχασε μόλις 5 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ στατιστικά ήταν ο πρώτος σε αποκρούσεις γκολκίπερ της Πριμέρα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε πριν δυο μέρες για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια (με τετραετές συμβόλαιο) και τον προορίζει για βασικό της τερματοφύλακα τη σεζόν 2014/15, όταν πιθανότατα επιστρέψει ο Κουρτουά στην Τσέλσι.

ΧΙΜΕΝΕΘ: ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΡΕΦΛΕΞ, ΕΓΓΥΗΣΗ!

Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Ρομπέρτο, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη Σαραγόσα. Το Sport24.gr μίλησε με τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ και ζήτησε το σχόλιό του για τον Ισπανό τερματοφύλακα που θα αγωνιστεί του χρόνου στον Ολυμπιακό.

«Ο Ρομπέρτο είναι πρώτης τάξεως επιλογή για τον Ολυμπιακό. Καταπληκτικό παιδί, ακούραστος στις προπονήσεις, κεφάτος, αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Διαθέτει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, είναι ταχύτατος, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις. Είναι νέος ακόμα και βελτιώνεται συνεχώς. Τα ρεφλέξ του είναι πολύ καλά, το ίδιο και η έξοδός του, τόσο ψηλά όσο και χαμηλά. Δεσπόζει στην περιοχή του και συνεργάζεται σωστά με την άμυνά του. Τις δυο σεζόν που ήμουν στη Σαραγόσα, ήταν από τους τερματοφύλακες της Πριμέρα Ντιβισιόν που ξεχώρισαν. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει μια χαρά στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ».

Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΟ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Μάρτιο του 2012 στην ισπανική ιστοσελίδα soloporteros.com, ο Ρομπέρτο υποστηρίζει ότι αυτά που πρέπει να βελτιώσει είναι η έξοδός του, το παιχνίδι με τα πόδια και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Αποκαλύπτει ότι στα γάντια του είναι γραμμένα τα ονόματα της συζύγου του και των δυο του παιδιών, κάτι που του δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο, ενώ προσθέτει πως το σημαντικότερο προσόν ενός τερματοφύλακα είναι να εμπνέει ασφάλεια στην ομάδα του.

Ξεχωρίζει τους Μπουφόν και Κανιθάρες ως τους τερματοφύλακες που θαυμάζει περισσότερο, ενώ θεωρεί ότι ο Μολίνα και ο Λέο Φράνκο τον βοήθησαν στην εξέλιξή του. Στο τέλος της συνέντευξης, ο Ρομπέρτο διαλέγει ως προπονητή τον Πεπ Γουαρδιόλα, τον Μέσι ως επιθετικό και «δημιουργεί» τον τέλειο γκολκίπερ ως εξής:

- Ρεφλέξ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν

- Μπλοκάρισμα: Βίκτορ Βαλντές

- Παιχνίδι με τα πόδια: Βίκτορ Βαλντές

- Ψηλό παιχνίδι: Σάντι Κανιθάρες

- Ένας εναντίον ενός: Πετρ Τσεχ

- Νοοτροπία: Ίκερ Κασίγιας

Πηγές: As, Marca, Opinión de Málaga, Estadio Deportivo, Diario de Sevilla
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 06, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Την αποθέωση γνώρισε ο Ρομπέρτο όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Δείτε το video"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator