Ποια είναι η πραγματική δημοτικότητα portals και blogs στην Κορινθία;

0


Για να δώσουμε μια διαφορετική και εμπεριστατωμένη ματιά στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ των blogs της περιοχής, παραθέτω τα ακόλουθα: 
Παρότι η ένδειξη δημοτικότητας βάσει της παγκόσμιας και τοπικής κατάταξης βάσει του Alexa έχει μια λογική, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού οι μετρήσεις του Alexa, βασίζονται σε μετρήσεις site που περιλαμβάνουν το Alexa Toolbar, και δεν λαμβάνουν υπόψη είτε τις επισκέψεις απευθείας σε άρθρο (π.χ μέσω direct link από άλλο site), ή τις πολλαπλές επισκέψεις (π.χ. πολλοί επισκέπτες από ίδιο static ip με πολλούς χρήστες). 
Η πιο ασφαλής μέτρηση δημοτικότητας και επισκεψιμότητας είναι μέσω των εξειδικευμένων analytics που έχει κάθε πλατφόρμα (blogger ή wordpress), καθώς και τα Google Analytics, που όμως δεν είναι σε κοινή θέα (δεν μπορούν οι αναγνώστες να τα βρούν). 

Που καταλήγουμε ως ένα κοινά αποδεκτό μέσο σύγκρισης και αντικειμενικής αναφοράς για την επισκεψιμότητα; 
Μα στο προφανές και αδιάψευστο στοιχείο δημοτικότητας "sites linked" του Alexa ή άλλων εργαλείων, το οποίο μετράει πόσα ιστολόγια ή blogs είναι συνδεδεμένα στο δικό σου blog, άρα σε πόσα ιστολόγια κατά μέσο όρο αναμεταδίδονται ειδήσεις και πόσα ιστολόγια βλέπουν τις αναρτήσεις. 
Αυτό άλλωστε μετράνε και ο εταιρείες marketing & corporate communication στα site τύπου κοινωνικής δικτύωσης, portals και blogs, όταν θέλουν να κάνουν κάποιες καμπάνιες, αφού ξέρουν ότι αν ένα blog έχει μεγάλο αριθμό "συνδεδεμένων sites", θα προβληθεί πολλαπλά. 

Με βάση λοιπόν τη σημερινή κατάσταση δημοτικότητας βάσει "sites linked", η κατάταξη στην Κορινθία είναι:

parakato - 497 sites linked
loutrakiblog - 405 s.l
loutraki1 - 242 s.l
sfedona 198 s.l
ekorinthos 142 s.l
korinthostv - 117 s.l
lcitynews - 105
korinthiannews - 95 s.l
ppress - 65
nemeapress - 51 s.l
tvtv - 44 s.l
e-istos 38 s.l
jennys world - 35 s.l
perahoragr - 15 s.l
loutrakinow - 10 s.l
loutraki-press - 5 s.l

Γιώργος Μπάκος
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποια είναι η πραγματική δημοτικότητα portals και blogs στην Κορινθία;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator