RALLY ACROPOLIS 2014: Θριαμβευτής ο Graig Breen με PEUGEOT 208 T16 R5 (video)

0


Ο Craig Breen με το Peugeot 208 T16, που στην Ελλάδα έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, κατάφερε να γράψει το όνομά του στη λίστα των νικητών του Ράλλυ Ακρόπολις! Ντεμπούτο με νίκη για το «208» προδιαγραφών R5, την ώρα που ο Ιρλανδός οδηγός ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ERC, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, γενικότερα. Και μάλιστα χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, αφού ολοκλήρωσε επικεφαλής της Γενικής κατάταξης και τις δύο ημέρες του αγώνα.

Σήμερα ο ίδιος κινήθηκε απροβλημάτιστα στις χωμάτινες ειδικές, και μάλιστα ούτε η αντεπίθεση που του εξαπέλυσε ο Bryan Bouffier με το Citroen DS3 RRC κατάφερε να τον κάνει να αισθανθεί πως απειλείται. Αντιθέτως, όποτε χρειάστηκε απάντησε με τους χρόνους του στις ειδικές διαδρομές, καταφέρνοντας στο τέλος να πανηγυρίσει μια σπουδαία επικράτηση, και επιπλέον να τιμηθεί με το βραβείο «Colin McRae Trophy», το οποίο κερδίζει σε κάθε γύρο του ERC ο άνθρωπος του αγώνα.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Γάλλος Bryan Bouffier, πρώην επίσημος δοκιμαστής της Hyundai, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι φημίζεται κυρίως για τις επιδόσεις του στην άσφαλτο, σήμερα εμφανίστηκε αποφασισμένος να πιέσει και στο χώμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει το απόλυτο. Βέβαια, ο ίδιος θα μπορούσε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν δεν είχε υποπέσει σε συνολικά τρία λάθη κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών του αγώνα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο του δεν ήταν εύκολο, αφού στην αρχή του σημερινού σκέλους ο Kajetan Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5 ακολούθησε το ρυθμό του, πιέζοντάς τον μάλιστα για τη 2η θέση της Γενικής. Όμως, στα μέσα της ημέρας ο Γάλλος ξέφυγε, με αποτέλεσμα ο Πρωταθλητής Πολωνίας, ο οποίος δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο χώμα, να μην μπορεί να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Παρ' όλα αυτά, ο Kajetanowicz αποκόμισε σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Πιο πίσω, στην 4η θέση της Γενικής ακολούθησε ο Esapekka Lappi με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000. Ο ταλαντούχος Φινλανδός, αν και ένας από τους θεωρητικά πιο δυνατούς οδηγούς στο θεσμό, δεν ήταν ανταγωνιστικός σήμερα στις χωμάτινες ειδικές. Νικητής του προηγούμενου γύρου στη Λετονία ο ίδιος, υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο να παλέψει με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και RRC (S2000 το δικό του), αφού σε αρκετά σημεία τού έλειψε η ισχύς. Την πρώτη 5άδα συμπλήρωσε ο Πορτογάλος Bruno Magalhaes με Peugeot 207 S2000, ο οποίος και ταλαιπωρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου, τόσο από λανθασμένη επιλογή ελαστικών όσο και από το στήσιμο του αυτοκινήτου. Βέβαια, ο πρώην Πρωταθλητής Πορτογαλίας, με δεδομένο το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί ελάχιστα τα τελευταία χρόνια σε χωμάτινες επιφάνειες, μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικά από τη στιγμή που, από το Rally Azores και έπειτα, θα έχει στη διάθεσή του ένα Peugeot 208 T16 R5.

Λίγο πιο πίσω βρίσκουμε τον νεαρό Ρώσο Vasily Gryazin με Ford Fiesta S2000, ο οποίος σήμερα κινήθηκε σαφώς ταχύτερα στο χώμα, που άλλωστε αποτελεί και την αγαπημένη του επιφάνεια. Μάλιστα, αν δεν είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην αρχή της ημέρας, ίσως να είχε καταφέρει να διεκδικήσει την 5η θέση από τον Magalhaes. Την πρώτη 8άδα συμπλήρωσαν οι Jaromir Tarabus με Skoda Fabia S2000 και Jean Michel Raoux με Peugeot 207 S2000. Δραματική, όμως, ήταν η εξέλιξη στην κατηγορία Παραγωγής, με τον Erdi Tibor Jr. με το Mitsubishi Lancer EVO IX, ο οποίος ήταν επικεφαλής μέχρι την τελευταία ε.δ., να βγαίνει από το Λουτράκι 2 (τελευταία ε.δ. του αγώνα) με σπασμένη πίσω ανάρτηση, και τελικά να μην καταφέρνει να φτάσει στον τερματισμό. Έτσι, η νίκη στην κατηγορία «πέρασε» στα χέρια του Vitaliy Pushkar με Lancer EVO X, ο οποίος επίσης ολοκλήρωσε την τελευταία ε.δ. με πρόβλημα στο εμπρός σύστημα του Mitsubishi του. Αντίστοιχα συναρπαστική ήταν η εξέλιξη στην κατηγορία 2WD, με τον Zoltan Bessenyey με Honda Civic Type-R να είναι επικεφαλής μέχρι την προτελευταία ε.δ. του αγώνα, όπου μπροστά πέρασε ο Ιταλός Simone Tempestini. Πάντως, ούτε αυτός κατάφερε να χαμογελάσει, αφού ο κινητήρας του DS3 R3T του παρέδωσε το πνεύμα, με αποτέλεσμα η νίκη να περάσει στα χέρια του Ρώσου Evgeny Sukhovenko με Renault Clio R3. Αυθεντικό Ακρόπολις!

Σήμερα, όμως, το Ράλλυ Ακρόπολις σηματοδότησε και το δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με τον Λάμπρο Κύρκο με το Lancer EVO IX να επικρατεί (θα ακολουθήσει σχετικό δελτίο Τύπου), ακολουθούμενος από τους Γρηγόρη Νιώρα με Subaru Impreza N12 και τον Κύπριο Κυριάκο Κυριάκου με Subaru Impreza N14.

Η 60ή εκδοχή του Ράλλυ Ακρόπολις έκλεισε με την καθιερωμένη τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, παρουσία πλήθους θεατών, στο Service Park του αγώνα, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

1 BOUFFIER Bryan/PANSERI Xavier CITROEN DS3 RRC: «Είναι καλή θέση, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Έκανα, βέβαια, τρία λάθη. Είμαι ευχαριστημένος. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, την ομάδα και τον συνοδηγό μου.»

2 BREEN Craig/MARTIN Scott PEUGEOT 208 T16 R5: «Είμαι πανευτυχής. Είναι η πρώτη μου νίκη σε διεθνή αγώνα και στο ντεμπούτο του αυτοκινήτου. Δεν έχω λόγια. Είναι η μεγαλύτερη ημέρα στην καριέρα μου μέχρι στιγμής.»

3 LAPPI Esapekka/FERM Janne SKODA Fabia S2000: «Δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για τη νίκη. Δεν ξέρω αν φταίω εγώ ή η έλλειψη του τούρμπο. Νομίζω πως μας έλειψε η δύναμη.»

4 KAJETANOWICZ Kajetan/BARAN Jaroslaw FORD Fiesta R5: «Ήταν τέλειο σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ την ομάδα μου και τους θεατές. Είναι φοβεροί. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μας. Είμαι κουρασμένος, αλλά έτσι είναι το Ράλλυ Ακρόπολις.»

5 GRYAZIN Vasily/EREMEEV Dmitry FORD Fiesta S2000: «Είμαι χαρούμενος. Η ειδική ήταν απίστευτη. Πήραμε βαθμούς, αλλά χάσαμε πολύ χρόνο λόγω του κλαταρίσματος.»

7 MAGALHAES Bruno/MAGALHAES Carlos PEUGEOT 207 S2000: «Ήταν δύσκολο, ιδίως σήμερα. Είχαμε πρόβλημα. Αλλάξαμε το στήσιμο της ανάρτησης. Πέρα από αυτό, ήταν εντυπωσιακό για εμάς να είμαστε στην 5η θέση. Σε τρία χρόνια έκανα τρία ράλλυ στο χώμα. Και το αυτοκίνητο είναι παλιό.»

8 WIEGAND Sepp/FRANK Christian SKODA Fabia S2000: «Είναι καλό που γράψαμε χιλιόμετρα. Δείξαμε την ταχύτητά μας στην άσφαλτο και θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς.»

9 TARABUS Jaromir/TRUNKAT Daniel SKODA Fabia S2000: «Οδήγησα προσεκτικά για να τερματίσουμε. Προσπάθησα να πιέσω λίγο, αλλά δεν είχα καλή αίσθηση.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΙΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "RALLY ACROPOLIS 2014: Θριαμβευτής ο Graig Breen με PEUGEOT 208 T16 R5 (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator