Υπάρχει και η άλλη ερμηνεία

0


Είναι πλέον τελείως εμετικοί οι κυβερνώντες με την νέα γελοία παράσταση της «συγκρατημένης αισιοδοξίας»… Είναι πραγματικά ασυγκράτητος ο κατήφορος τους, στον οποίο όμως παρασέρνουν και τα υπολείμματα της οικονομίας μας. Για άλλη μία φορά θα επισημάνω τον βρώμικο ρόλο των (τηλεοπτικών κυρίως) δημοσιογράφων. Και δεν μιλάω για τους ξεφωνημένους χατζηαβάτηδες (Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε, Κώνστας κ.λ.π.) αλλά για τις μεγάλες μουχρίτσες της Ελληνικής πολιτικής ζωής, τα πιο ύπουλα ενεργούμενα της διεθνούς ληστοκρατίας, τις δήθεν μετριοπαθείς και «αντικειμενικές» φίρμες των καναλιών (Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου κ.λ.π.).

Αναρωτιώνται με «ειλικρινή αφέλεια» τα πουλάκια μου: «Οσο δύσκολα κι αν είναι ακόμα τα πράγματα για τον λαό, δεν είναι μία χειροπιαστή ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα, η έξοδος στις αγορές;»

Αναμφισβήτητα είναι ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά ως προς τι; ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ. Εκεί καταντήσαμε· τα σίγουρα θύματα του κάθε επιτήδειου κερδοσκόπου.

Μιλάνε διαρκώς για επενδύσεις, όταν η μόνη παραγωγική επένδυση που κατάφεραν, είναι η εκμάστευση από την Ελληνική γή και καταλήστευση του χρυσού και άλλων ορυκτών με «αντάλλαγμα» την τοξική μόλυνση ευρύτατων περιοχών… Ολες οι άλλες επενδύσεις αφορούν την προώθηση ξένων συμφερόντων στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά (όπως η Cosco) ή είναι εντελώς τυχοδιωκτικές, όπως η αγορά ομολόγων μίας καταχρεωμένης χώρας, ή η αγορά μετοχών τραπεζών, που κατέχουν τα κόκκινα δάνεια και θα αρπάξουν τις περιουσίες του κόσμου.

Με λίγα λόγια η «εμπιστοσύνη» στην καταχρεωμένη οικονομία μας, σημαίνει «μάθανε, ότι π…μαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι». Είναι δυνατόν, κάποιος, χωρίς να είναι απατεώνας, να δανείζει την πιο χρεοκοπημένη οικονομία του κόσμου, όχι για να κάνει μία παραγωγική επένδυση, αλλά για να την βγάλει όπως όπως λίγο καιρό ακόμα; Ζητήσανε 2,5 δις από τις αγορές, μήπως για να φτιάξουν, ή να επαναλειτουργήσουν, έστω ένα εργοστάσιο; Όχι βέβαια· για να πληρώνουν άχρηστη και επιζήμια γραφειοκρατική παραγωγή πάνε σχεδόν όλα. Οσο για το πόσο συνετά θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα, φαίνεται και από το ότι θα δανειστούν τελικά 3 και όχι 2,5 δις, που μόνοι τους υπολόγισαν, ότι τους χρειάζονται. Μήπως όμως θα χρησιμοποιήσουν έστω αυτά τα 500 επιπλέον εκατομμύρια για να ξαναλειτουργήσουν κανένα εργοστάσιο; Όχι βέβαια· ούτε ένα ευρώ δεν θα χρεωθούμε για παραγωγικές επενδύσεις· θα μοιραστούν όλα στους «αδικημένους», που παίρνουν 1.000 και 1.500 ευρώ τον μήνα… Σε αυτήν την χώρα, «αδικημένος» είναι μόνο όποιος βγάζει πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα !!!!!! Οι υπόλοιποι παίρνουμε, ότι μας αξίζει…

Για να αποκατασταθούν αυτές οι «αδικίες» λοιπόν, χρεωνόμαστε και τρίβουν τα χέρια τους τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας. Φυσικά αν ήταν να επενδύσουμε παραγωγικά, δεν θα μας έδιναν ούτε ένα ευρώ οι αγορές. Αν δεν κατασπαταλούσαμε τα λιγοστά μας έσοδα στην διαρκή ανανέωση και γιγάντωση του χρέους και την αντιπαραγωγική οικονομία των «υπηρεσιών», δεν θα μας έδειχναν την παραμικρή εμπιστοσύνη οι αγορές.

Απόδειξη; Για να αγοράσουν χρέος, βρέθηκαν 22 δις σε μισή ώρα!!!!!!

Γιατί αυτοί που «εμπιστεύονται» την Ελληνική οικονομία δεν επενδύουν σε παραγωγικές επενδύσεις τα υπόλοιπα 19 δις, που ήσαν διατεθειμένοι να δώσουν για αγορά ομολόγων; Γιατί άραγε ο τοκογλύφος σουλατσάρει έξω από το καζίνο και δεν πάει να επενδύσει τα λεφτά του σε μία τίμια επένδυση; Γιατί άραγε ο ενεχυροδανειστής δανείζει κάποιον, που έχει ελάχιστες πιθανότητες να ξαναβρεί λεφτά, για να πάρει πίσω το ενέχυρο;

Δυστυχώς είμαστε μία κοινωνία τόσο κατακερματισμένη σε συντεχνιακά και προσωπικά συμφέροντα και ταυτόχρονα τόσο αποξενωμένη από την λογική, που πολύ δύσκολα θα διαψευστούν όσοι δείχνουν εμπιστοσύνη και επενδύουν στην παρακμή και τον όλεθρο μας. Θα συνέλθουμε από την παραζάλη έστω την τελευταία στιγμή και θα τους διαψεύσουμε; Ζω για να το δώ.

Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπάρχει και η άλλη ερμηνεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator