Τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, παρουσίασε στα Μέσα Ενημέρωσης του νομού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοποννησιακή Συνεργασία», Γιώργος Δέδες.
Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των θεσμικών λειτουργιών της αιρετής περιφέρειας, κάνοντας σαφή αναφορά στην σημασία που έχει για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. Αναφερόμενος, όμως, ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε με έμφαση πως η μεταρρύθμιση έμεινε ανολοκλήρωτη. «Αιτία γι αυτό είναι το γεγονός πως η άσκηση της διοίκησης από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη είχε όλα τα στοιχεία παθογένειας με τα οποία εμφορείται η κεντρική εξουσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να λειτουργήσει ως το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης».
Ο κ. Δέδες έκανε και πάλι αναφορά στο μοντέλο με το οποίο διοικεί ο Πέτρος Τατούλης και το «κλειστό, υπερσυγκεντρωτικό, αδιαφανές, αντιδημοκρατικό σύστημα εξουσίας» που δημιούργησε και διατηρεί αλώβητο γύρω από αυτόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη απουσία θεσμικών διαδικασιών όχι μόνο στα όργανα της Περιφέρειας, αλλά και στην ίδια την παράταξη, η οποία είχε απονεκρωθεί απολύτως.
Ο κ. Δέδες απάντησε και στις αιτιάσεις που έχει δεχτεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, που αποχώρησαν από την παράταξη Τατούλη: «εμείς, από την αρχή της θητείας της παρούσας διοίκησης είχαμε διαφοροποιηθεί σε μια σειρά από ζητήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρω την αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη σας, του κ. Μαλαπάνη, την οποία ακολούθησε δική μου δήλωση διαφοροποίησης και καταγγελίας του ελλείμματος δημοκρατίας. Θα πρέπει, ωστόσο, να γίνει αντιληπτό ότι όταν αναπτύσσεται μια πολιτική σχέση υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες που δεν επιτρέπουν την αναγκαστική και οριστική ρήξη. Μερικές φορές πρέπει να μετράς ποιο είναι το μείζον και πολλές φορές κρίναμε πως η παραγωγή άμεσου έργου, που το είχε ανάγκη ο πολίτης της Πελοποννήσου, είχε μεγαλύτερη σημασία από το να προκαλέσουμε ρήξη. Αυτό το καθεστώς αναγκαστικής συνύπαρξης διαλύθηκε όταν ο περιφερειάρχης παραβίασε «κόκκινες γραμμές», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Μεσσήνιου υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε κατατίθεται μία πρόταση, την οποία, εκφράζουν υποψήφιοι η διαδρομή των οποίων στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Πελοποννήσου είναι εφήμερη. Η πρόταση αυτή στοιχίζεται πίσω από μια σκληρή κομματική γραμμή και χρησιμοποιεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όχι για να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειας και των κατοίκων της, αλλά για να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα για πολιτικούς λόγους.
Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα «ποιοι είμαστε» ο κ. Δέδες έκανε λόγο για μια ομάδα δραστήριων κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων έχουν καταγεγραμμένη διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση. «Όλοι εμείς έχουμε αφήσει τις κομματικές μας ταυτότητες, χωρίς να απεμπολούμε τις πολιτικές μας καταβολές…».
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.