Σκέψεις επί των σύγχρονων γεγονότων της Πατρίδας

0


από psileashampos

Ακούοντας, βλέποντας και παρακολουθώντας κανείς τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας τα τελευταία σαράντα χρόνια, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί πώς φθάσαμε σ' αυτό το κατάντημα; Ποιοι μας παρέσειραν; Ποιοι μας εβάσκαναν; Ποιοι μας γονατίσανε και δεν πήραμε είδηση; Εύλογα τα ερωτήματα, αλλά όχι αναπάντητα.

Εάν ανατρέξουμε στην αληθινή ιστορία της πατρίδας μας των τελευταίων 200 ετών, σ' αυτούς που πράγματι έγραψαν ΙΣΤΟΡΙΑ με τη ζωή τους και με τα έργα τους (και μη ξεχνάμε ότι άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλους γράφει η ιστορία, π.χ. ο Κολοκοτρώνης κι ο Μακρυγιάννης έγραψαν ιστορία, αλλά για τον Ι. Κωλέττη έγραψε πιο πολλά η ιστορία…), αν λοιπόν διαβάσουμε την αληθινή ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι στο σημερινό κατάντημα φθάσαμε με μαθηματική ακρίβεια, με δική μας υπαιτιότητα.


Λέγεται και είναι απόλυτα σωστό ότι "λαούς που δε διαφωτίζουν οι αρμόδιοι, τους εξαπατούν οι επιτήδειοι". Ας δούμε λοιπόν πώς από το 1821 μέχρι και σήμερα μας "διαφωτίζουν" οι αρμόδιοι και πώς μας εξαπατούν οι επιτήδειοι.

Το 1821 λοιπόν μια χούφτα Έλληνες-Ρωμιοί, σκλάβοι για 400 περίπου χρόνια σε μια αδίστακτη Οθωμανική αυτοκρατορία, ρακένδυτοι, πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, σχεδόν άοπλοι, ασθενικοί και αδύναμοι, αλλά με καρδιά λιονταρίσια, ξεσηκώθηκαν και πέτυχαν να αποτινάξουν τη σκλαβιά και να ζήσουν ελεύθεροι. Αμ δε!!! Αυτό δεν άρεσε σε άσπονδους "φίλους" μας και έσπευσαν αμέσως οι βάρβαροι (ζητώ συγγνώμη… οι Βαυαροί ήθελα να πω)και μας καπέλωσαν με βαυαρό βασιλιά, που λόγω του νεαρού της ηλικίας του τον αντικαθιστούσε… η Τρόικα της εποχής εκείνης (τα πεντάδημα του Άρμανσμπεργκ).

Πριν από τον Όθωνα, ο πρώτος Κυβερνήτης της απελευθερωθείσης Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας (1827), δολοφονήθηκε (1831) από Έλληνες τη προτροπή "φίλων" Ευρωπαίων, μια ενέργεια άνανδρη και δόλια που έδωσε πρόωρο τέλος σε μια ιδιαίτερα έντιμη προσπάθεια διακυβέρνησης που επιχειρήθηκε τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Έτσι ήλθαν οι Βαυαροί, για να εκτελέσουν ανενόχλητοι το "βαρβαρικόν" έργο τους. Από τα πρώτα έργα τους ήταν να βάλουν χέρι στην Εκκλησία. Την 15η Μαρτίου 1833 η Εκκλησία της Ελλάδος, με το "έτσι θέλω" των Βαυαρών προτεσταντών έγινε Αυτοκέφαλη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια χρόνια και μεγάλη ταραχή με ολέθριες συνέπειες για το λαό και την ιστορική του μνήμη… (Συνεχίζεται)

Συντακτική Ομάδα Κοινωνικής Ανατολής 

Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σκέψεις επί των σύγχρονων γεγονότων της Πατρίδας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator