«ΣΕΙΣΜΟΣ» ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

1






Την Παρασκευή το βράδυ, 16 Μαΐου του 2014, εξελίχθηκε ένα σπάνιο γεγονός, σε μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση, εκεί, όπου οι εκατοντάδες συμπολίτες μας περίμεναν να υποδεχθούν μέσα στη βροχή τον Δήμαρχο Κορινθίων.

Στην τελευταία του εμφάνιση ο Αλέξανδρος Πνευματικός, μετά από ένα κύκλο περιοδειών σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων, ολοκλήρωσε με επιτυχία την ομιλία του μπροστά σε ένα κοινό που τον αποθέωνε ασταμάτητα.

Παρότι η βροχή δυνάμωνε δυσχεραίνοντας την εκδήλωση, οι πάρα πολλοί παρευρισκόμενοι δεν πτοήθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Αντιθέτως όλο και περισσότεροι συνδημότες μας κατέφθαναν στο κέντρο της Κορίνθου για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στον Αλέξανδρο Πνευματικό.

Ο ίδιος ευχαρίστησε για την μεγαλειώδη υποδοχή τους πολίτες, των οποίων ο αριθμός προσέγγισε σε μέγεθος τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις περασμένων δεκαετιών. 

Τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις μας έγιναν πράξη και με το παραπάνω, υλοποιώντας μια σειρά από μικρά και μεγάλα έργα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου μας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε αναλυτικότερα σε έργα, όπως οι αναπλάσεις, οι οδοποιίες, οι πεζοδρομήσεις, οι πλακοστρώσεις, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, οι κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων και ανακατασκευές γηπέδων με τοποθέτηση χλοοτάπητα, οι κατασκευές σχολείων και πολιτιστικών κέντρων. Επιπλέον, μίλησε όχι μόνο για την ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής με ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, κοινωνικά φροντιστήρια, τη μείωση των τελών έως 50% κ.α., αλλά επιπλέον, ανήγγειλε την αποκέντρωσή των υπηρεσιών αυτών στην περιφέρεια του Δήμου.

Η υδροδότηση νοικοκυριών στις πιο απομακρυσμένες περιοχές που ουδέποτε είχαν την δυνατότητα να «γευτούν» ποιοτικό πόσιμο νερό Στυμφαλίας, έγινε πραγματικότητα. Επίσης, η θεσμοθέτηση βιομηχανικής ζώνης στη Κόρινθο, η προοπτική παρόμοιας ζώνης στη Τενέα, η κατασκευή Μαρίνας στο λιμάνι της Κορίνθου, καθώς και η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων λυμάτων, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας όλου του Δήμου.

Όλα αυτά επετεύχθησαν μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και τις δαπάνες και παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι κονδύλια του ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου και Εθνικούς Πόρους. Το ταμείο του Δήμου, είπε, έχει ένα πλεόνασμα της τάξης των 16.000.000€, μετά την συνένωση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων με τον Καλλικράτη, αποπληρώνοντας παράλληλα όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Υποστήριξε ότι παρά τη σοβαρή μείωση των πόρων από τον ΚΑΠ, λόγω της λιτότητας της τάξης του 65% την τελευταία τριετία, ο Δήμος εξακολουθεί να είναι πανίσχυρος οικονομικά, έχοντας θετικό ισοζύγιο.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να μιλάς λίγο και να πράττεις πολλά. Από την άλλη πλευρά, είπε, κάποιοι ευρισκόμενοι σε δύσκολη θέση, ομιλούν πάρα πολύ γιατί αδυνατούν να πράξουν έστω και τα λίγα.

Αυτός είναι ο λόγος που σε αντίθεση με την υλοποίηση πραγματικών και χειροπιαστών έργων της Δημοτικής Αρχής, κάποιοι αρέσκονται να προωθούν τους τελευταίους μήνες, σενάρια «επιστημονικής φαντασίας». Συγκεκριμένος υποψήφιος Δήμαρχος, παρότι δεσμεύτηκε για 10 σημεία θέσεων, αυτά ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι τα «άφαντα» επιχειρηματικά πάρκα και τα πλοία που ποτέ δεν «εμφανίστηκαν» στο λιμάνι της Κορίνθου. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και τις «Μαυρογιαλούρειες» υποσχέσεις, μέσα από μια «εργολαβία» συκοφαντίας και λασπολόγησης της Δημοτικής Αρχής, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε νέα «ήθη και έθιμα». Αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων που επιχειρεί πάση θυσία να διαστρεβλώσει την αλήθεια για να ανελιχθεί στην εξουσία, έχει σαν μότο, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Σε αυτή τη «νέα» διχαστική τακτική και νοοτροπία πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και όπως πράξαμε κατά το παρελθόν, να πορευτούμε προς το μέλλον. Η επιτυχία βασίστηκε στη συμπόρευση ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, καθώς και στους επικεφαλείς των συνδυασμών τους, όπως ο Κώστας Γιώτης, ο Χαράλαμπος Κασίμης, ο Ηλίας Χριστάκης, ο Θωμάς Αθανασάκος και παλιότερα ο Δήμαρχος Θωμάς Θωμαίδης.

Γι' αυτό τον λόγο σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη να πούμε ΝΑΙ στην ανάπτυξη και την ευημερία, ΝΑΙ στο συνδυασμό της νίκης «ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ». Ταυτόχρονα πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην προχειρότητα και τον καιροσκοπισμό καθώς και στην έλλειψη γνώσης κάποιων ευκαιριακών συνδυασμών.

Όπως κατά το παρελθόν έδειξαν εμπιστοσύνη οι πολίτες στην σημερινή Δημοτική Αρχή και δεν διαψεύστηκαν, έτσι και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δείξουν την ανάλογη προσοχή και εμπιστοσύνη για να ολοκληρώσουμε από κοινού το θετικό έργο μας, που δεν είναι άλλο, από αυτό που ονειρεύονται και επιθυμούν οι περισσότεροι συμπολίτες μας.

Από το γραφείο τύπου

Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2014

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "«ΣΕΙΣΜΟΣ» ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ"
Giorgos είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ? ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ?ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΠΕΣΑΝ? ΑΠΛΕΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.


17 Μαΐου 2014 στις 2:23 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator