Ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω

0


Μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών της εξουσίας. Ότι καλό λέει και κάνει, το παίρνει πίσω ως «λάθος»!!!!!!!!
Ενώ δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη υποψηφιότητα από την Σαμπιχά για την μειονότητα, την αποκήρυξε μετά βδελυγμίας!!!!! Ενώ δεν υπήρχε σωστότερη διαπραγματευτική στάση από «το Ευρώ δεν είναι φετίχ», το αλλάζουν με το «δεν φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμα κι αν μας το ζητάνε βρίζοντας οι εταίροι»!!!!!!!! [Τότε τι δεν είναι φετίχ ρε παιδιά; Εικόνισμα το κάνατε και το προσκυνάτε. Που είναι η «εθνική αξιοπρέπεια»; Ή έστω η σκέτη αξιοπρέπεια, αν η λέξη «εθνική» πρέπει, κατά την γνώμη σας, να διαγραφεί.]
Ας δούμε όμως το πλέον πρόσφατο περιστατικό υπαναχώρησης από την αρχική σωστή θέση. Μίλησε ο Γκλέζος για εσωτερικό δανεισμό, έπεσαν οι νεοφιλελεύθερες λούγκρες να τον φάνε και ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι τα μάσησε.
Δηλαδή που είναι το κακό, ένα μέρος από αυτά τα χαρατσώματα, που μας επιβάλλουν, να τα πιστωνόμαστε ως υποχρεωτικό δάνειο και να μην είναι χαμένα για πάντα; Αντί να γίνει συνταγματική διάταξη, η απαγόρευση της αύξησης των φόρων στις δύσκολες καταστάσεις και η αντικατάσταση αυτής της αύξησης με υποχρεωτικό δανεισμό, αναλογικό με τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία συμφώνησε με την σημερινή δήμευση!!!!
Πραγματικά χρήζουν ψυχιατρικής ανάλυσης αυτές οι ακαταλόγιστες κωλοτούμπες. Όταν λένε βλακείες, ποτέ δεν το παίρνουν πίσω· εκεί η υπερηφάνεια τους δεν τους επιτρέπει καμία υπαναχώρηση. Μόνο όταν ξεστομίζουν το σωστό, ταπεινώνονται και σπεύδουν να το αναιρέσουν!!!!
Ισως νομίζουν, ότι θα τους δίνονται πάντα ευκαιρίες και αυτοί θα έχουν την πολυτέλεια να τις πετάνε στο καλάθι των αχρήστων, αλλά η ζωή έπρεπε να τους είχε διδάξει, ότι η ιστορία δεν περιμένει τους άτολμους, τους αμφιταλαντευόμενους, τους λιπόψυχους. Ακόμα και η Ευρωβιζιονίστρια τρανσέξουαλ τόλμησε να υποστηρίξει τις επιλογές της κι ο κόσμος επιβράβευσε το θάρρος της. Οι «ριζοσπάστες» της Ελληνικής αριστεράς ακόμη αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην λογική και την εύκολη ρητορεία.
Φανταστείτε, τι θα συμβεί, αν βρεθεί ο τολμηρός, να εκστομίσει
(προεκλογικά) την λέξη «λιτότητα»; Θα τον εκτελέσουν αμέσως. Μόνο μετά τις εθνικές εκλογές, αν τις κερδίσουν, θα ανακαλύψουν μαζικά τις αρετές της λιτότητας (μόνο για το πόπολο βέβαια)… Τότε θα μας λένε «τι την θέλουμε την κατανάλωση, που αλλοτριώνει τον άνθρωπο;» Προσωπικά, θα συμφωνήσω απολύτως, όταν το πούν και επειδή είμαι σίγουρος, ότι θα το πούν, λέω να μην ψηφίσω λευκό τελικά στις Ευρωεκλογές. Μια και η πρόταση μου για λευκό ενεκρίθη τελικά μόνο από τρείς αναγνώστες και σαν τέσσερις που είμαστε, αποτελούμε μία αρκετά «ευπροσάρμοστη» ομάδα, λέω να τους την φέρουμε (σε αυτούς, που λένε το λευκό «χαμένη ψήφο») και να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθουν (για άλλη μια φορά) ΟΤΙ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.
Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator