Περί ανεξαρτησίας και άλλων δαιμονίων ή η προβιά του λύκου

0


άρθρο της Γιώτας Μπάγκα

Καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές τα ξίφη άρχισαν να βγαίνουν από τη θήκη τους, οι γλώσσες να γίνονται πύρινες, το ψέμα να γίνεται ένα με την αλήθεια, η ύβρις να διαχέεται και να μολύνει τα πάντα. Έτσι και κάποιοι είτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είτε λόγω έλλειψης μέτρου και ήθους, είτε επειδή φανατίζονται, είτε γιατί κάτι τους έταξαν, είτε γιατί κάπου αποσκοπούν οι ίδιοι και οι δικοί τους, αποδίδουν κομματικές ταυτότητες σε συγκεκριμένη αυτοδιοικητική παράταξη.
Η αλήθεια είναι ότι η Συμπολιτεία δεν χρειάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όλοι γνωριζόμαστε άλλωστε.Και είναι επίσης αλήθεια ότι το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας δεν καταπίνει πια το χάπι της προπαγάνδας όσο επιδέξιοι κι αν είναι οι "γιατροί" που το συνταγογραφούν....Και είναι τρίτη και σημαντικότερη η αλήθεια ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μείνει μακριά από τα κόμματα τα οποία μετά τις δημοτικές εκλογές θα ζητήσουν να εισπράξουν ό,τι νομίζουν ότι τους αναλογεί. Τα κόμματα εξάλλου μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να εκμεταλλεύονται τις δημοτικές εκλογές ως εκκολαπτήριο νέων στελεχών που θα τους απέφεραν περισσότερες ψήφους μέσω μικροεξυπηρετήσεων. Τα κόμματα χρησιμοποίησαν την τοπική αυτοδιοίκηση για να διαιωνίζουν την εκλογική τους πελατεία διαφθείροντας το μόνο θεσμό που ουσιαστικά θα μπορούσε να στηρίξει τον πολίτη σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές που διανύουμε, το μόνο θεσμό που θα μπορούσε να δώσει στον πολίτη τη δύναμη να στηριχτεί στον εαυτό του και στους συμπολίτες του, να αναλάβει δράση και να κατανοήσει μέχρι τα τρίσβαθα της ψυχής του πως δεν χρειαζόμαστε πια άλλους αυτόκλητους μεσίες....
Αυτό δεν έχουν καταλάβει κάποιοι στο δήμο μας και μας κατηγορούν ότι έχουμε κομματικό σπόνσορα, όταν οι ίδιοι έχουν στις τάξεις τους ενεργά κομματικά στελέχη, εμφανείς και σκιώδεις κομματικούς υποστηρικτές.
Στη Συμπολιτεία δεν υπάρχουν κομματικά στελέχη. Υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους που επιζητούν να προσφέρουν στον τόπο τους. Και υπάρχουν νέοι που το δηλώνουν ευθαρσώς και είμαι πολύ περήφανοι γι αυτούς. Αρκεί να δείτε τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στη σελίδα της Συμπολιτείας,
Προσωπικά συμμετέχω, χωρίς κομματική ταυτότητα αλλά με ΣΤΑΘΕΡΕΣ και σαφείς πολιτικές θέσεις που έχουν παραμείνει αμετάβλητες. Είχα μάλιστα το θάρρος να αποτινάξω την κομματική μου ταυτότητα όταν διαπίστωσα πως κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν στην πλάτη μου το κομματικό τους μαγαζάκι....Δεν υπηρετώ λοιπόν κομματικά κανέναν ούτε εγώ ούτε οι άλλοι άνθρωποι στη Συμπολιτεία. Κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας λεκιάσουν τότε συμπολίτη μου κοίτα τα ψηφοδέλτια και αναρωτήσου: ποιο είναι αυτό που συμπεριλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και ποιο ή αυτά ποια που φορούν την προβιά της ανεξαρτησίας από κάτω της όμως υφέρπει σιωπηλή, σιγανή, ύπουλη η πιο επικίνδυνη εξάρτηση;
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περί ανεξαρτησίας και άλλων δαιμονίων ή η προβιά του λύκου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator