Νίκος Χανιάς: "Αν κυβερνήσει ο Σύριζα οι μισοί θα πεθάνουμε από τα γέλια και οι άλλοι μισοί από την πείνα" !!!

0


Εδώ παπάς εκεί παπάς....

Δεν αμφιβάλλει κανένας ότι εδώ και πέντε πέτρινα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πλήττονται άγρια από τις συνέπειες της πολυεπίπεδης κρίσης αλλά και της ακολουθούμενης πολιτικής.

Το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι απολύσεις,οι άδικες και παράνομες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων,οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών δομών και η ανεργία, είναι το ακριβό τίμημα που όλοι πληρώνουμε.

Κανένας επίσης δεν αμφιβάλλει ότι μέσα από αυτή μας την εθνική περιπέτεια πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το κομματικό κράτος, την αναξιοκρατία, την διαφθορά, την ατιμωρησία και τις συντεχνίες με τα συμφέροντα και τα προνόμιά τους.

Το δυστύχημα είναι ότι παρά τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, τα όποια θετικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν, κυρίως από την παράλογη υπερφορολόγηση και όχι από την αύξηση της παραγωγής, δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να περάσουν στην πραγματική οικονομία και να απαλύνουν έστω και λίγο την σκληρή και αφόρητη καθημερινότητα των πολιτών. 

Απογοητευμένοι και θυμωμένοι με όσα μας συμβαίνουν, έχουμε κυριολεκτικά βάλει όχι μόνο το κεφάλι μας αλλά έχουμε μπει ολόκληροι μέσα στο τούνελ και αναζητούμε εναγωνίως , κάποιο φως στην άκρη του, μια αμυδρή ίσως αχτίδα, κάποια εναλλακτική πρόταση, κάποια άλλη πολιτική ....κάποια ελπίδα, ένα όραμα. Μας έχουν στερήσει το δικαίωμα να οραματιζόμαστε και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα λαό.

Είναι ανέντιμο , πολύ ανήθικο, αλλά τελικά και επικίνδυνο αυτές τις κρίσιμες ώρες που η κοινωνία θέλει να ακούσει μόνο αλήθειες, κάποιοι που ενώ γνωρίζουν ότι, απέναντι στα πολύ μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, δεν έχουν απολύτως τίποτα να αντιπροτείνουν, να λαικίζουν σε απίστευτο βαθμό και να εξαπατούν υποσχόμενοι στους πάντες.

Αποχώρησα από τον Σύριζα αφού βεβαιώθηκα ότι πραγματικά και μία ώρα να κυβερνήσουν θα είναι καταστροφή για την πατρίδα μας. 

Τα μεγάλα ζητήματα που τους έθετα με την επιστολή παραίτησης είναι ακόμα αναπάντητα. Παρακάμπτω χίλια δύο που θα μπορούσες να επικαλεσθείς (αντιφατικότητα, έλλειψη στρατηγικήςκ.λ) και στέκομαι σε δύο θέματα για να τεκμηριώσω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Σύμφωνα με το γραπτό προγραμμά τους είναι αντίθετοι και με τις αγορές (όπου δανείζονται για τις ανάγκες τους όλα τα κράτη της υφηλίου) και με τον μηχανισμό που τώρα μας παρέχει ρευστότητα. Στην πολλή απλή ερώτηση που θα βρουν χρήματα, έξω από αυτούς τους δύο μηχανισμούς, για τις υποσχέσεις τους , για την λειτουργία του κράτους, αλλά και για την κάλυψη των όποιων χρηματοδοτικών κενών, επί τέσσερα χρόνια δεν κατάφεραν να απαντήσουν απολύτως τίποτα, πέραν των γενικόλογων αερολογιών, και φυσικά δεν θα μπορέσουν μας το πουν ποτέ. 

Τώρα στο δεύτερο θέμα, πως είναι δυνατόν να μιλάνε για ευρωπαικό προσανατολισμό και μέχρι τώρα, επί τέσσερα έτη ,καμία κυβέρνηση ή κανένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης χώρας της Ευρωζώνης δεν τους έκανε καν συνομιλητές, ούτε επικρότησε τις ούτως ή άλλως εκτός τόπου και χρόνου απόψεις τους. Κάποτε εξαπατούσε και ο Α. Παπανδρέου με τα εύηχα εξω οι βάσεις και έξω από το ΝΑΤΟ, αλλά την ίδια ώρα ο ίδιος ήταν μία μεγάλη και εγνωσμένης αξίας προσωπικότητα αλλά και συνομιλητής και φίλος του Μιτεράν του Γκοντζάλες του Πάλμε κ.λ. Σήμερα τι διεθνείς συμμάχίες έχει χτίσει ο Συριζα για να ανατρέψει τους ευρωπαικούς θεσμούς και να καταργήσει το ΝΑΤΟ όπως λένε κάποιοι άλλοι από τους γραφικούς δημοσιολόγους του.

¨ εδώ παπάς εκεί παπάς, που είναι ο παπάς ¨ θυμίζει η πολιτική του.

Είχα πεί φεύγοντας ότι όταν ακουσθούν οι απόψεις των συνιστωσών θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Τώρα μετά και τα νεώτερα θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κυβερνήσει ο Σύριζα οι μισοί θα πεθάνουμε απο τα γέλια και οι άλλοι μισοί από την πείνα.


Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Χανιάς: "Αν κυβερνήσει ο Σύριζα οι μισοί θα πεθάνουμε από τα γέλια και οι άλλοι μισοί από την πείνα" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator