Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Κιάτο

0


Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από το πρωί της 24ης μέχρι το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2014. 

Την 24ην Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, με θέμα την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ. Την ίδια ημέρα στις 11:00 π.μ θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα A. Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων. 

Την 25η Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα γίνει δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι. 

Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι παρακαλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη. 

Μετά τη δοξολογία, θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Καλλιώρα Αναστασία Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.

Μετά την κατάθεση στεφανιών, θα ακολουθήσει παρέλαση.

Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, οι Πρόσκοποι, το Λύκειο Ελληνίδων, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ευάγγελος Σκούρας.

Ορίζoνται επίσης ο κ. Παππάς Ανδρέας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Κιάτου και η κ. Δεμιρέλη Φωτεινή , εκπαιδευτικός ΠΕ11 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου, για την επίβλεψη και το συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.

Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την ιεροτελεστία. 

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης. 

Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Κιάτο 3 Μαρτίου 2015
Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Κιάτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator