Υπάρχει ένας πανύβλακας υπουργός, που ακούει στο επώνυμο Στρατούλης...

0


Υπάρχει ένας πανύβλακας υπουργός, που ακούει στο επώνυμο Στρατούλης, που διάλεξε τη μέρα (εκδηλώσεις για την 189η επέτειο της Εξόδου των "Ελεύθερων Πολιορκημένων") και τον τόπο (Μεσολόγγι), για να κάνει συγκρίσεις και αναγωγές.
Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο ποιητής; Ότι σήμερα ζούμε καταστάσεις πολιορκίας, ο Κιουταχής είναι οι ευρωπαίοι, και άμα λάχει ρίχνουμε και καμιά έξοδο; 
Μπέρδεψε τα κρέατα του λαγού με της χελώνας. Κάποιος να του πει ότι ο Σολωμός έγραψε για το Μεσολόγγι: «Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι».
Γιατί;
Γιατί, εκεί και τότε, ο άνθρωπος ξεπέρασε τη φύση του. Στην τελευταία φάση της 2ης πολιορκίας αναγκάστηκαν να φάνε άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια και κατόπιν σκύλους, γάτες, ποντικούς. Αλλά και αυτά έλειψαν. Από τα μέσα Μαρτίου άρχισαν να τρώνε τα φύκια της λιμνοθάλασσας.
Την ημέρα εκείνη - Κυριακή των Βαΐων - πυρπολήθηκαν 2.000 άνθρωποι, άλλοι 3.000 σκοτώθηκαν από τους Τούρκους και 1.000 περίπου αιχμαλωτίστηκαν. ΜΟΝΟ την ημέρα της Εξόδου. Συνολικά οι νεκροί και οι αιχμάλωτοι (γυναικόπαιδα που πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα) υπολογίζονται πάνω από 13 χιλιάδες. Τρεις χιλιάδες ζευγάρια αυτιά νεκρών πολεμιστών κόπηκαν – παστώθηκαν και στάλθηκαν στον Σουλτάνο.

Τι θέλει να πει τώρα ο Στρατούλης; Τι θέλει να συγκρίνει; Τον Μεσολογγίτη που έπεσε με το σπαθί στο χέρι, με τον νεοέλληνα που πέφτει για ύπνο με το iphone στην παλάμη;

(Σταματώ εδώ. Δεν χρειάζεται να βλαστημήσουμε, μέρες που είναι)

Υπάρχει ένας πανύβλακας υπουργός, που ακούει στο επώνυμο Στρατούλης, που διάλεξε τη μέρα (εκδηλώσεις για την 189η επέτει...
Posted by Δημήτρης Αλικάκος on Κυριακή, 5 Απριλίου 2015
Δημοσίευση: Απριλίου 06, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπάρχει ένας πανύβλακας υπουργός, που ακούει στο επώνυμο Στρατούλης..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator