Η Άννα Βαγενά προσερχόμενη στο βήμα της Βουλής έβγαλε κασετόφωνο από την τσάντα της και άρχισε να παίζει cd με δική της ηχογράφηση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάνη από εκπομπή απολυμένων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Μετά την ομιλία της αποχώρησε από το βήμα καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από τους υπουργούς Επικρατείας και Εσωτερικών, Νίκο Παππά και Νίκο Βούτση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να τη διακόψει.
Η κίνηση της θύμισε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο είχε χρησιμοποιήσει δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι, ενώ παλαιότερα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη είχε καταθέσει στα πρακτικά γάλα και μια φραντζόλα ψωμί.
Η κ.Βαγενά που πρωταγωνίστηκε νωρίτερα σε επεισόδιο με τον Α. Λοβέρδο επιτέθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν είναι ούτε δείγμα "ευγένειας ούτε ανδρισμού" να μην αφήνουν τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν.
Οι κινήσεις Παππά
"Μπορεί κάποιοι να αντιδρούν και να θέλουν τη διαιώνιση του άναρχου, του ασυντόνιστου, του χωρίς κανόνες ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη, και ελπίζουμε για το καλό όλων μας, να μην ταυτιστούν με όσους νομίζουν ότι μπορεί να έχουν φορολογική ή χρηματοδοτική ή και θεσμική ασυλία στο διηνεκές. Για το λόγο αυτό υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την είσπραξη του 2% για τη χρήση των συχνοτήτων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την περίοδο 2011-2014. Την υποχρέωση αυτή την είχανε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δυστυχώς δεν την τήρησαν. Όπως δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους για τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες", είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση του θέματος με τις τηλεοπτικές άδειες ως την επόμενή του κίνηση.
Καταθέτοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις, ο υπουργός Ν. Παππάς έκανε αναφορά και στην Digea, την πλατφόρμα διανομής ψηφιακού σήματος ιδιωτικών καναλιών και τη δίωρη διακοπή σήματος που οδήγησε στο "ξήλωμα" της ΕΕΤΤ από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
"Την ώρα που αναπτύσσονταν απόψεις σχετιζόμενες με διαφορετικούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς για το εάν μπορεί και πρέπει το Δημόσιο να έχει την ευθύνη και την πρόνοια να είναι πάροχος του δικτύου ψηφιακής εκπομπής, σήμερα το πρωί είχαμε διακοπή σήματος", τόνισε ο κ. Παππάς.
"Όποια άλλη απόδειξη ότι δεν είναι πανάκεια για τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας" είναι περιττή, συμπλήρωσε.
"Κι όταν συζητάμε για τις μεγάλες υποδομές πρέπει να βλέπουμε ποια είναι η διεθνής εμπειρία, η εμπειρία στη χώρα και να κάνουμε αυτές τις παρατηρήσεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να δικαιολογούμε το ρόλο μας σε σχέση με τον ρεαλισμό των προτάσεών μας".
Αλλαγές στο νομοσχέδιο προς την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ζήτησε από τη δική του μεριά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τους αγώνες που έδωσε για την αποκατάσταση αδικιών όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Επεσήμανε δε ότι ο κ. Καλφαγιάννης γι’ αυτούς του τους αγώνες έχει τιμηθεί και με βραβείο UNESCO. Ζήτησε λοιπόν από τον υπ. Επικρατείας Ν. Παππά "να αποκαταστήσει όσους αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία".
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής.
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.