Ψευτοαριστεροί και ψευτοπατριώτες σε δράση

0


Οι πρώτες εκατό ημέρες της νέας κυβέρνησης πέρασαν και μαζί τους και η εύλογη και εύκολη "περίοδος χάριτος". 

Μετά από πέντε σχεδόν χρόνια πολιτικών λιτότητας , υπερφορολόγησης, εκτόξευσης της ανεργίας, πολλαπλασιασμού των απολύσεων,ακρωτηριασμού ασφαλιστικών - εργασιακών δικαιωμάτων και αμοιβών, οι "πλούσιες" προεκλογικές υποσχέσεις αλλά και οι προγραμματικές θέσεις του Σύριζα είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες αλλά και αυξημένες απαιτήσεις στους πολίτες.

- Θα σκίσουμε το μνημόνιο και θα καταργήσουμε , με ένα νόμο και ένα άρθρο τους εφαρμοστικούς νόμους.

- Θα προκαλέσουμε διεθνή διάσκεψη για το χρέος.

- Θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του επονείδιστου και απεχθούς χρέους.

- Θα διαγράψουμε με την " σει+-σάχθεια " τα χρέη των ιδιωτών...

- Θα..καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό,.θά .. θα . ατελείωτα θα.

Από όλη αυτή την αερολογία δεν έγινε και δεν έμεινε, πέρα από την μεγάλη πολιτική απάτη,απολύτως τίποτα. Ούτε την συμμαχία των χωρών του νότου είδαμε, ούτε επίσης το μέτωπο των ευρωπαικών λαών με μπροστάρη τον Σύριζα. 

Η ετερόκλητη συμμαχία των ψευτοαριστερών με τους ψευτοπατριώτες όχι μόνο δεν βρήκε ούτε ένα σύμμαχο αλλά αντίθετα βιώνει την διεθνή χλεύη και απομόνωση. Την πολιτική τους χαρακτηρίζει το καταστροφικό μίγμα του λαικισμού και της ιδεοληψίας.

Ο Σύριζα αποδείχθηκε ότι δεν είχε προτάσεις, δεν είχε ιδέες, δεν είχε σχέδιο, δεν είχε τίποτα. Το κατάλαβαν οι πολίτες , το ομολόγησε και ο Τσακαλώτος.

Μεσα από μία απερίγραπτη Βαβέλ απόψεων, εκπέμπει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό διαρκώς αντιφατικά μηνύματα. Βοηθούσης και της δημιουργικής ασάφειας κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλουν και που το πάνε αυτοί οι άνθρωποι.

Πήρε το ρόλο αυτών που αποκαλούσε προδότες, Μερκελιστές , Τσολάκογλου κ.λ συνομιλεί με τα ίδια πρόσωπα της τρόικα, που τους ονόμασε θεσμούς, ετοιμάζει νέα σκληρά μέτρα ( το μειλ Χαρδούβελη ωχριά μπροστά τους) που θα τα ονομάσει παρεμβάσεις, και σχεδιάζει το νέο πιο επώδυνο μνημόνιο που και αυτό θα έχει άλλο όνομα.

Αυτή η εξέλιξη της επιβολής νέων φόρων, και άλλων επώδυνων μέτρων , είναι η εκδοχή του καλού σεναρίου που μπορεί να μας προκύψει. Γιατί ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Σύριζα εξακολουθεί να φαντασιώνεται τριτοκοσμικούς παραδείσους. 

Σπατάλησε για τα "βαφτίσια" τρεις μήνες και εκεί που με παρρησία έλεγε ότι δεν θέλει τα λεφτά της δόσης των 7,2 δις Ε τώρα έρχεται πολύ πιο μεγάλος ο λογαριασμός και κάτω από την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας,έσπασε όλους τους κουμπαράδες και αναποδογύρισε τους καναπέδες ψάχνοντας και το τελευταίο Ευρώ.

Ακόμα δεν διστάζουν οι γραφικοί να βαπτίζουν την εσωτερική στάση πληρωμών σε πρωτογενές πλεόνασμα, προκαλώντας τον κόσμο που υποφέρει.

Δυστυχώς στην πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας είχαμε την ατυχία να βρίσκονται στο τιμόνι της, εγκλωβισμένοι στα μεγάλα ψεμματά τους , ανεπαρκείς, γραφικοί και τελικά επικίνδυνοι για τον τόπο άνθρωποι.

Χανιάς Νίκος

Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ψευτοαριστεροί και ψευτοπατριώτες σε δράση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator