Μία απίστευτη ιδέα του προέδρου του Χιλιομοδίου

0


Μία εντυπωσιακή πρόταση έχει ετοιμάσει ο πρόεδρος του Χιλιομοδίου Δημήτρης Μπίτζιος και αφορά τα Δερβενάκια.

Τα Δερβενάκια ως γνωστόν συγκρίνονται ιστορικά με τον Μαραθώνα,διότι όπως ο Μιλτιάδης ανέκοψε τον Σεπτέμβρη του 490 τον Ξέρση και δεν κατάφερε να κατακτήσει την Ελλάδα και την Δύση έτσι και ο Κολοκοτρώνης στις 26 Ιουλίου του 1822,ανέκοψε την πορεία του Δράμαλη και έσωσε την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στην απελευθέρωση.

Η μάχη αυτή εορτάζεται τυπικά κάθε χρόνο ως ανάμνηση ιδιαίτερα για τον Νικηταρά το άγαλμα του οποίου δεσπόζει στον χώρο, αφου διακρίθηκε ιδιαίτερα στην μάχη αυτή.

Ο τυπικός εορτασμός απέχει πολύ απο την απόδοση της ιστορικής σημασίας και της περιοχής και του γεγονότος και όπως όλα στην Ελλάδα φθίνει χρόνο με τον χρόνιο και έχει εξελιχθεί σε κατάθεση στεφανιών απο τους “επισήμους”…!

Ο πρόεδρος του Χιλιομοδίου έχει σαν όνειρο να μετατρέψει τα Δερβενάκια στο μοναδικό ιστορικό πάρκο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον Ελλαδικό χώρο.

Ενα ιστορικό πάρκο με την εξέλιξη της Επανάστασης στον Μοριά που υπήρξε ο πυρήνας του ξεσηκωμού.

Με δεδομένο ότι στην μάχη πολέμησαν όλοι οι οπλαρχηγοί της Πελοποννήσου και της Ρούμελης με επικεφαλής των Κολοκοτρώνη αλλά και τους Υψηλάντη,Παπαφλέσσα,Πλαπούτας και πολλούς άλλους. Είναι το σημείο αντίστασης αλλά και Εθνικής ενότητας.

Η δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα πάρκου της Ελληνικής Επανάστασης εκτός απο την τεράστια εθνική του σημασία θα αποτελέσει και πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και ιδιαίτερα των μαθητών της χώρας.

Δεν υπάρχει Ελληνικό σχολείο που δεν θα επισκεφθεί έστω και μία φορά τα Δερβενάκια αν ο χώρος πλημμυρίσει απο την ίδια την ιστορία του.

Ο πρόεδρος του Χιλιομοδίου Δημήτρης Μπίτζιος έχει αναθέσει σε ομάδα ειδικών την εκπόνηση μίας πρώτης μελέτης για την δημιουργία του πάρκου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σύντομα θα έχει και ένα πρώτο οικονομικό μέγεθος για το κόστος του πάρκου που όμως θα κινηθεί σε επίπεδα που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τόσο ο δήμος Κορινθίων οσο και η περιφέρεα Πελοποννήσου μιας και η περιοχή αφορά την Πελοπόννησο στην ολότητα της..!

Ακόμα και σαν ιδέα είναι μία καταπλητική ιδέα που δεν πρέπει να αγνοηθεί απο κανένα.

Σήμερα τα Δερβενάκια δεν έχουν ενδιαφέρον να τα επισκεφθεί κανείς μπορούν όμως να γίνουν ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ..!

Η επένδυση αυτή μπορεί να χρηματοδοτηθεί απο Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα…!

Θα είναι δε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε ποτέ στην ιστορία του Χιλιομοδίου!

Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μία απίστευτη ιδέα του προέδρου του Χιλιομοδίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator