Η δράση και το έργο του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας (video)

0


Απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την εκδήλωση "Η Παράσταση της Ζωής σου!" που θα γίνει την Κυριακή 17 Μαίου, .στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, ώρα 8μ.μ.

"Σας καλωσορίζω στην συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου μας και ευχαριστώ όλους όσους παρευρεθήκατε σήμερα και ιδιαίτερα τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και τον ηλεκτρονικό Τύπο,που συνεχώς στέκεστε σύμμαχοι στην προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια. Αφορμή αυτής της συνέντευξης Τύπου, είναι η εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνεται από την κα Πέτρα Τερζή και τους συνεργάτες της κο Σωκράτη Λαμπρόπουλο και την Global Artς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Κυριακή 17 Μαΐου στο χώρο του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου και η παρουσία σας θα μας γεμίσει χαρά. Θα απολαύσετε ένα δίωρο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, άρτιο καλλιτεχνικά, που πλαισιώνεται αποκλειστικά από εθελόντες. Η μόνη τους αμοιβή θα είναι το χειροκρότημα και η αποδοχή του κοινού.

Θα σας πω συνοπτικά δυο λόγια για τον Συλλογό μας.
Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν.Κορινθίας, ιδρύθηκε το έτος 1985 από 24 γονείς και ενήλικους πάσχοντες από Θαλασσαιμία-όρος που έχει επικρατήσει διεθνώς τα τελευταία χρόνια. Μετά από αίτημα τους προς τη διευθύντρια Αιμοδοσίας κα Καλλισθένη Φαρμάκη, άρχισαν οι μεταγγίσεις αίματος στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Κορίνθου, όπου έκτοτε συνεχίζουν να πραγματοποιούνται. Με τη βοήθεια της κας Kαλλεισθένη Φαρμάκη και του φιλανθρωπικού Συλλόγου <<Ησίοδος>>, η Μονάδα απέκτησε δικό της χώρο, εξοπλίστηκε από δωρεές και εγκαινιάστηκε το 1987 από τον τότε Υφυπουργό Υγείας. Το 1989 συμπεριλήφθηκε στον Οργανισμό του Γ.Ν Κορίνθου ως ανεξάρτητη μονάδα,χωρίς όμως,ποτέ να εφαρμοστεί στη πράξη αυτή η πρόβλεψη, με αποτέλεσμα σήμερα η Μονάδα να υπάγεται στον Παθολογικό τομέα. Συνεπακόλουθα δεν εφαρμόστηκε ούτε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Μ.Μ.Α. Ήταν η μοναδική μονάδα πανελλαδικά που είχε πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2008 από 16/11/2004, για τη ποιοτική παροχή θεραπευτικής αγωγής σε πάσχοντες από Θαλασσαιμία. Αυτό το επίτευγμα αλλά και πολλά άλλα οφείλονται χάρις στις άοκνες προσπάθειες της πρώην διευθύντριάς μας κας Φαρμάκη, την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια, για την προσφορά της στην Μοναδα, Αιμοδοσία και Συλλογό μας εν γένει.

Οι κυριότεροι σκοποί του Συλλόγου είναι οι εξής:
1. Η κάθε είδους βοήθεια, υλική ή ηθική στα μέλη μας.
2. Κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην προώθηση της θεραπείας της Θαλασσαιμίας, αλλά και της βελτίωσης της θεραπευτικής αγωγής των θαλασσαιμικών.
3. Προώθηση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.
4. Μέριμνα για να στελεχωθεί και να λειτουργεί χωρίς κωλύματα η Μ.Μ.Α του Γ.Ν. Κορίνθου. Η Μ.Μ.Α εξυπηρετεί περίπου στους 50 και άνω πάσχοντες, κυρίως από Ν. Κορινθίας,από την ευρύτερη περιοχή της Πελλοπονήσου, αλλά και τον Ν. Αττικής.
5. Διαβήματα προς τις Δημόσιες Αρχές για επαγγελματική αποκατάσταση των μελών , αλλά και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Συλλόγου από επίβουλες ενέργειες.
6. Διοργάνωση εκδηλώσεων για τη προβολή του Συλλόγου και 7. Ημερίδων για την ενημέρωση των μελών σε ποικίλα θέματα,όπως ιατρικά,ασφαλιστικά κ.α.
7. Συνεργασία με παρόμοιους ελληνικούς συλλόγους ή της αλλοδαπής, για τη σύσφιξη των σχέσεων και την αλληλεγγύη που απορρέει εκ τούτου.

Ο Σύλλογος μας επίσης είναι μέλος:
1. Tης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (TIF) από το 1987.
2. Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας(ΕΟΘΑ).
3. Του Δ.Σ. του Κεντρικού Γραφείου Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με την επωνυμία <<Ιερομάρτυς Άγιος Βλάσιος>>, από το 1985 εώς σήμερα.
4. Υπήρξε μέλος της Ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας για νέους,από τα έτη 2001-2005.

Στις δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνονται οι διοργανώσεις των εξής Συνεδρίων και Ημερίδων:
1. Πανελλήνιο Συνέδριο Μεσογειακής Αναιμίας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας το 1996.
2. Συνδιοργανωτής στις Ημερίδες Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κ ορίνθου τα έτη 1991,1995,1998,2000 και 2003.
3. Συνδιοργανωτής του Πανελληνίου Συνεδρίου Θαλασσαιμίας το 2008 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.
4. Διοργάνωση Ημερίδων για την ενημέρωση των μελών ανά συχνά χρονικά διαστήματα,όταν υφίσταται ανάγκη υπό την πίεση νέων ιατρικών και θεραπευτικών εξελίξεων.
5. Διοργάνωση εκδηλώσεων, χοροεσπερίδων, εκδρομών για την κοινωνικοποίηση των μελών μας,αλλά και για τη συγκέντρωση πόρων,για τη συνέχιση του έργου και των σκοπών του Συλλόγου.

Ο Συλλογός μας, κλείνει φέτος 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη Κορινθιακή Γη. 30 χρόνια αγώνων, κατακτήσεων αλλά και γιατί όχι και ηττών. Θέλουμε από καρδίας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν παντοιοτρόπως την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και όσους μας πίκραναν αντιτιθέμενοι, γιατί μας δώρησαν σοφία, καρτερικότητα και συγχωρητικότητα!

Δημήτρης Διαμαντίδης
Πρόεδρος Συλλόγου
Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν.Κορινθίας"

Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η δράση και το έργο του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator