Νομίζω πως την πάθαμε

0


Νομίζω πως πέσαμε στην παγίδα τους. Μάλλον έπεσε στην παγίδα τους. Αναφέρομαι στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος πρωθυπουργός προερχόμενος από την Αριστερά ανήλθε στην εξουσία έχοντας ως βασικό ποιοτικό στοιχείο διαφοροποίησης την αναζήτηση ενός ανθρωποκεντρικού μοντέλου ανάπτυξης που δεν θα θυσιάζει τον άνθρωπο για να σωθούν, πλασματικά και πρόσκαιρα οι αριθμοί.

Όσο προχωράει όμως η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και οι αιτιάσεις των δανειστών λαμβάνουν συγκεκριμένη μορφή και διάσταση καθίσταται σαφές ότι ο Τσίπρας και η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης μείωσαν τις αιτιάσεις τους και προσαρμόστηκαν στην μίζερη και ανώφελη συζήτηση περί φόρων και δαπανών. Με αυτό τον τρόπο έχασαν το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα που είχαν αμέσως μετά τις εκλογές. Ένα πλεονέκτημα και μια νωπή εκλογική εντολή που τους έδινε την δυνατότητα να θέσουν ζητήματα σημαντικά και σοβαρά που θα έθεταν ενώπιον των ευθυνών τους, τους εκπροσώπους των θεσμών. Αντί να θέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την ανάγκη για μια πολιτική αλλαγή του μοντέλου διάσωσης της χώρας μας, σεβόμενοι την ίδια στιγμή τις υπογραφές ενός κράτους που έχει συνέχεια, αναλώθηκαν σε ένα ασύμφορο παιχνίδι εντυπώσεων με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους πολιτικούς προϊστάμενους. Κατ αυτόν τον τρόπο τους έδωσαν το καλύτερο άλλοθι για να δημιουργήσουν στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην κοινή γνώμη την εικόνα μιας Ελληνικής Κυβέρνησης πολιτικά ανώριμης που ήρθε να γκρεμίσει και όχι να κτίσει. 

Μια εικόνα ψεύτικη, που δεν χαρακτηρίζει κυρίως τους ίδιους τους βασικούς διαπραγματευτές, Τσίπρα και Βαρουφάκη. Αλλά δυστυχώς στην εποχή των εύκολων εντυπώσεων, όταν θυσιάζεις την σωστή σου πολιτική προσέγγιση για την πρόσκαιρη εικόνα, θα χάσεις. Γιατί υστερείς. Στην δημιουργία των πλασματικών στερεοτύπων οι άλλοι είναι καλύτεροι. Και το έχουν αποδείξει.

Έστω και τώρα, ας μιλήσουμε πολιτικά. Για την Ελλάδα που θέλουμε και όχι για την Ελλάδα που ήρθαμε να κατακτήσουμε ή να γκρεμίσουμε. Γιατί τότε οι φόροι θα είναι υψηλοί. Για όλους μας.

Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νομίζω πως την πάθαμε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator