Με επιτυχία η συνάντηση κατοίκων Κάτω Διμηνιού για το θέμα του Πευκιά που οργάνωσαν sikiona και parakato (video)

0



Έχοντας την κοινή άποψη ότι ο ενημερωμένος Δημότης μπορεί να είναι ενεργός προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου να διεκδικεί τα δικαιώματα του οργανώσαμε την συγκέντρωση ενημέρωσης σχετικά με τον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες 10 Ιουνίου 2015 και υπήρξε επιτυχής.

Ο εξαιρετικός Διευθυντής Δασών Κορινθίας κύριος Παναγιώτης Καλλίρης ενημέρωσε με τρόπο λεπτομερή για την Νομοθεσία που προστατεύει τον Πευκιά του χωριού, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πεύκα, για την επικινδυνότητα τους, και για τον τρόπο που μπορεί ο Πευκιάς να σωθεί και να γίνει ένα άλσος στολίδι και παράδειγμα διαχείρισης.

Ο κύριος Ανδρέας Ζάρρος, ενεργός Δημότης του γειτονικού μας Ξυλοκάστρου μίλησε για την εμπειρία του σε ότι αφορά τον τρόπο που σώθηκε από την αρρώστια των πεύκων και αναπτύσσεται με σχέδιο ο διάσημος Πευκιάς Ξυλοκάστρου. Επισήμανε ότι χωρίς πρόγραμμα και χωρίς διαχείριση ο πευκιάς δεν θα έχει μέλλον.


Σημαντικές για την σφαιρική ενημέρωση, υπήρξαν και οι απόψεις που εξέφρασε η Λίτσα Ευδοκία Δασολόγος, Περιβαλλοντολόγος που προσκάλεσε ο σύλλογος Αγκαλιά-ζω του χωριού.

Όλοι (;) κατάλαβαν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κύριος Καλλίρης ο Πευκιάς του Κάτω Διμηνιού είναι γερασμένος και σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά άρρωστος, παρά την καλή του όψη.

Όλοι (:) κατάλαβαν ότι πρέπει να υπάρξει διαχείριση προκειμένου ο πευκιάς του Κάτω Διμηνιού, να γίνει αυτό που πρέπει να είναι και όχι αυτό που είναι.


Υπήρξαν από ορισμένους από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις επί της ουσίας που έδειξαν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά να δουν το στολίδι του χωριού τους να ζωντανεύει.

Υπήρξαν φυσικά (;) και οι φωνασκούντες επί παντός επιστητού. Φωνασκούντες που αγνοούν τι κάνει ο.... "μουγκός στον φαρφαλιάρη".

Η sikiona.gr όταν η συγκέντρωση ενημέρωσης άλλαξε πορεία και πήρε τον δρόμο της επιτόπιας -αφορμή βοήθα- "λαϊκής συνέλευσης" και όταν η ευγένεια και η πολιτισμένη συζήτηση πήγε περίπατο αποχώρησε.

Το parakato.gr και η sikiona.gr θεωρούν ότι προσέφεραν στους πραγματικά ενδιαφερόμενους για τον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού το μερίδιο που τους αναλογούσε ως δημόσια γράφοντες.


Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης για θέματα που απασχολούν τους Δημότες Σικυώνος.

Ευχαριστούμε θερμά τον εξαιρετικό Παναγιώτη Καλλίρη, τον αγαπητό Ανδρέα Ζάρρο την κυρία Λίτσα Ευδοκία και όσους με καλή πρόθεση ήρθαν και στήριξαν την πρωτοβουλία μας.





ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επείγον αίτημα για αποστολή εξειδικευμένων επιστημόνων για την υπόδειξη και διαχείριση επικίνδυνων δένδρων στον Πευκιά Κάτω Διμηνιού απέστειλε σήμερα ο διευθυντής δασών Κορινθίας κος Παναγιώτης Καλλίρης και μετά την παραπάνω συγκέντρωση-ενημέρωση. ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ
Δημοσίευση: Ιουνίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με επιτυχία η συνάντηση κατοίκων Κάτω Διμηνιού για το θέμα του Πευκιά που οργάνωσαν sikiona και parakato (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator