Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, γράφει η ιστοσελίδα Iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση» σημειώνεται στο άρθρο.
Σε άρθρο που υπογράφει ο Στάθης Κουβελάκης ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία «δεν πέτυχε παρά την “ολική επαναφορά” στον προηγούμενο εγκλωβισμό, και τούτο από μια πολύ δυσχερέστερη θέση, υπό την πίεση ενός ακόμη οξύτερου οικονομικού στραγγαλισμού. Οσο για το πολιτικό πλεονέκτημα, δηλαδή για το τεράστιο κεφάλαιο που αποκόμισε με το δημοψήφισμα, έσπευσε να το ακυρώσει σε χρόνο ρεκόρ, ακολουθώντας σε όλα τα σημεία τη γραμμή όσων αντιτάχθηκαν σ’ αυτό, και που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι ενώ έχουν καταποντισθεί στις κάλπες».
«Από τον παραλογισμό στην τραγωδία;»
Το άρθρο έχει τίτλο «Από τον παραλογισμό στην τραγωδία;» και αναφέρεται στην «πλήρη αντιστροφή του νοήματος ενός συγκλονιστικού γεγονότος όπως το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου», θέτοντας το ερώτημα: Πως είναι δυνατό ένα σαρωτικό «όχι» στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας να “ερμηνεύεται” ως πράσινο φως για ένα νέο μνημόνιο;».
Το ερώτημα ακολουθείται από ένα δεύτερο, διατυπωμένο με «όρους κοινής λογικής»,: «Αν ήταν να υπογραφεί κάτι ακόμη χειρότερο και δεσμευτικότερο από τις προτάσεις Γιουνκέρ προς τι το δημοψήφισμα ή μάλλον προς τι η μάχη του “όχι” και, φυσικά, προς τι η σαρωτική της επικράτηση;».
Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την στάση που κράτησε μετά το δημοψήφισμα αναφέρει ότι «στην παραζάλη ακόμη της κυριακάτικης χαράς, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον εκπρόσωπο του 62% να υποτάσσεται στο σκεπτικό του 38% την επαύριο μιας εκκωφαντικής νίκης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».
Και το άρθρο καταλήγει με την «δέουσα σαφήνεια: οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσης της λαϊκής θέλησης για ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων αποτελεί Υβρι με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης. Οποιος την αποτολμήσει και οδηγήσει την χώρα και την Αριστερά στην παράδοση και την ατίμωση θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και την αντίστοιχη Νέμεσι».
Την ίδια ώρα, φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο παραίτησης Λαφαζάνη…
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.