Ζώντας στην Λαδομπάμπουε

0


Το ήξερε αυτό και ο Παπαδιαμάντης και άλλοι μεγάλοι, που έκαναν το λάθος να είναι αυθεντικοί και να πεθάνουν στην ψάθα.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο λαός της Λαδομπάμπουε. Πρώτο και κυριότερο, η απαγόρευση εκ μέρους της ΣΑΚ (Σοσιαληστρική Αστική Κυβέρνηση) της διεξαγωγής ποδοσφαρικών αγώνων. Είναι ένα μέγα θέμα. Οι επικριτές της απόφασης την θεωρούν λανθασμένη εισηγήθηκαν όμως αντιπρόταση επαναφοράς του θεσμού των μονομάχων, ούτως ώστε το θέαμα να γίνει πιο ενδιαφέρον αλλά και τα έσοδα απ’ τη προβολή των αγώνων να προσφερθούν στο Ταμείο Κατά του Χρέους των Αγίων Τραπεζών, με συνέπεια να απαλυνθούν οι διαφορές της ΣΑΚ με την Αγία Καπιταλιστική Αυτοκρατορία του Ευρωπαϊκού Πολτού. Ακούγεται μάλιστα πως οι οπαδοί του Πανδιαφθοραϊκού έστησαν γιγάντιες οθόνες εκτός των γηπέδων με προτροπή της εν λόγω απόρρητης προφητείας του προσφάτως ανακηρυχθέντος πατρός Παϊσίου, του οποίου το συλλογικό έργο αποτελείται από 666 τόμους και μπορείτε να το αγοράσετε από πάντες τους άξιους και ευσεβείς τηλεπωλητές.  “Κατάντησε η Μεγάλη Λίμπα σκισμένη καπότα, οι διαιτητές τα παίρνουν από παντού, οι ποδοσφαιριστές επίσης. Ένας μόνο άγιος υπάρχει ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος με σήμα τον δικέφαλο αετό. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικό μας θα είναι (εννοεί φυσικά την κούπα). Ενώ ο Πανδιαφθοραϊκός και ο Ολυμποπαχύς θα σέρνονται σε γήπεδα χωρίς τάπητα και βροχή αίματος θα καταπέφτει στα κεφάλια των. Αλίωτοι, τυμπανιαίοι και αφορισμένοι. Τα νύχια τους μεγάλωσαν 2-3 πόντους οι ψωλές τους μίκρυναν,τα πρόσωπα τους όπως είναι το χρώμα της φούμας και ο κώλος τους κόκκινος ή πράσινος ανάλογα την μαϊμού, την οποία προσκυνούν”.

Σοκ προκάλεσε η προφητεία του γέροντος. Χιλιάδες σπεύδουν στο Άγιον Όρος να ρωτήσουν και να μάθουν αν ισχύει. Η ιερή επιστασία του Άθωνος συνεδρίασε και αποφάσισε την επαναλειτουργία του πρωταθλήματος σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκτός των μοναστηρίων. “Μόνο αν πιστεύσουν και πάλι στην Ορθοδοξία και μετανοήσουν οι λατινόφρονες ποδοσφαιριστές θα υπάρξει προκοπή στο πρωτάθλημα”.

Αλλά πέρα απ’ τα ποδοσφαιρικά, υπάρχουν και τα οικονομικά. Δεν γνωρίζει ο λαός ποιον να επισκεφτεί πρώτον, την Πάολα, τον Ρέμο, τον Σφακιανάκη. Είναι παράδεισος καλλιτεχνών η Λαδομπάμπουε – συνάμα παράδεισος και καπνιστών και γυναικών με πάχη και κάλλη. Είναι βέβαια ολίγον κακοτράχαλος παράδεισος εφόσον οι δρόμοι ακόμη μαστίζονται απ’ τις λακκούβες, έργο αόρατων δαιμονικών στοιχείων, που τα στέλνει ο Σατανάς για να διαταράξει την μακαριότητα του περιούσιου λαού των Λαδομπαμπουϊνων. Ο Αυτοκράτωρ ο Αλέξιος ο  Εγκεφαλομονόφλοιος δακρύζει και προσπαθεί στέλνοντας τον Λογοθέτη του Γενικού Ιωάνην Βακουφάκην, ο οποίος σπούδασε στην Εσπερία και γνωρίζει άπταιστα τη φραγκική και την αμφίσημη πολιτική οικονομική λογική να παρακαλέσει την Αγέλη των Λύκων να παράσχει λίγο ακόμα χρόνο, επειδή η Λαδομπάμπουε ποτέ δεν πεθαίνει, αρνούμενη επί αιώνες να τερματίσει την τεχνική υποστήριξη των δόσεων, οι οποίες σαν τον θεό Ιανό κάθε φορά παίρνουν και άλλα πρόσωπα (σχέδιο Marshall, πακέτα Delors). Είναι γεγονός όμως ότι ούτε ένα άσπρο είδαν ποτέ στο θυλάκιο των περισκελίδων τους οι Λαδομπαμπουϊνοι, διότι η άμοιρη χώρα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί, να φτιαχτούν θηριώδεις πολυκατοικίες, οι οποίες ανταγωνίζονται και ξεπερνούν σε ασχήμια και κακογουστιά τα παρεμφερή έργα των πρώην Ψευτολαϊκών Απολυταρχικών Δημοκρατιών και τα εργατικά οικιστικά τερατουργήματα της πρωτεύουσας των τραπεζιτών και της πολυκέφαλης κεφαλαιοκρατίας Londinium.

Έτερο μέγα ζήτημα εντοπίζεται στο πλήθος ανέργων, οι οποίοι αναγκάζονται να καπνίζουν εξήντα τσιγάρα την ημέρα και να πίνουν τέσσερις λαδομπαμπουϊκούς καφέδες. Οι άνθρωποι αυτοί όσο και να ψάξουν εργασία δεν υπάρχει και αν υπάρχει είτε είναι στις εργατικές γαλέρες των όψιμων ιδιωτικών Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, είτε στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του κράτους, η οποία είναι συνδυασμός των τριών ύψιστων αυτοκρατοριών, από τις οποίες  οι δύο έδρασαν στο έδαφος της Λαδομπάμπουε, η ένδοξη βυζαντινή Αυτοκρατορία (η οποία ονομάζεται βυζαντινή λόγω του υπέροχου μπούστο της συζύγου του Ιουστινιανού Θεοδώρας, με γούστα, τα οποία θα έκαναν τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ να την θαυμάσει για το ήθος της) και της ενδόξου Οθωμανικής, η οποία μετέτρεψε τους χριστιανούς επισκόπους σε δεσποτάδες και πριγκηπέσες (προνόμια, τα οποία διατηρούν οι θρησκευτικοί τράγοι της Λαδομπάμπουμε μέχρι και σήμερα αν και οι συνθήκες, οι οποίες τα δημιούργησαν έχουν εκλείψει εδώ και δύο αιώνες). Αγαπημένη παρηγορητική φράση αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση ιδίως οικονομική είναι το “έχει ο Θεός”. Φυσικά, ο Θεός μεριμνά για όλους, αλλά αποστρέφεται τους ηλίθιους. Παρεμπιπτόντως, η ίδια φράση χρησιμοποιείται και από τους προαιώνιους εχθρούς των Λαδομπαμπουϊνων, ένα αιμοσταγές, πολεμόχαρο έθνος, το οποίο λόγω κάποιας σατανικής σύμπτωσης μοιράζεται πολλά ήθη και έθιμα, γαστρονομικές, μουσικές προτιμήσεις αλλά και νοοτροπία με τον περιούσιο αρχαίο ορθόδοξο προγονολατρικό παραδοσιοαρχικό έθνος. Τι και αν Λαφαζάνης σημαίνει φλύαρος στην αναθεματισμένη τους γλώσσα τι και αν ο Τούρκογλου με ευλογία του κυρίου ημών μάγου ληξιάρχου μετατράπηκε σε Βενιζέλος, ώστε να τονίζεται η μεσσιανικότητα του χαρακτήρα του, τι και αν η δυναστεία των Καραμανλήδων έρχεται από τη Καραμανία. Όχι, εμείς ανήκωμεν εις την Δύση, με τους βαρβάρους αυτούς καμία σχέση. Προτιμάμε τους βαρβάρους από την εσπερία και αδίκως μας κατηγορούν ως λάτρεις του οθωμανικού. Allah kerim, λοιπόν.

Όλοι οι φτωχοί στο ίδιο καζάνι βράζουν, ανεξαρτήτου θρησκείας, πολιτεύματος και προτίμησης. Το ήξερε αυτό και ο Παπαδιαμάντης και άλλοι μεγάλοι, που έκαναν το λάθος να είναι αυθεντικοί και να πεθάνουν στην ψάθα, δείγμα τιμιότητας σε μια χώρα, η οποία αρέσκεται στις δυναστείες, στα παχιά λόγια, στους μύθους και στη βλαχομπαρόκ αισθητική των κέντρων διασκέδασής της. Για να μην δυσαρεστήσω τους ορθόδοξους αδελφούς μου, οι οποίοι θα διαβάσουν αυτό το κείμενο και θα σπεύσουν να το κατακρίνουν ως ανορθόδοξο και βλάσφημο, προτείνω μία λύση στους παροικούντες την Λαδομπάμπουε. Μην διαρρηγνύετε τα καλτσόν σας και τα βρακιά σας, είστε τυχεροί που τα έχετε και ακόμα τα φοράτε. Υπάρχουν ακόμα βιβλιοθήκες σ’ αυτήν την χώρα, δεν αποτελούνται τα πάντα από ναούς, μπουζουκτσίδικα, σουβλατζίδικα, καφετέριες και μοναστήρια. Ανοίξτε τους πάπυρους, τις διφθέρες, τα βιβλία, υπάρχουν και ηλεκτρονικά τώρα και αντί να έχετε ως προέκταση του χεριού σας το κινητό, το οποίο είναι και επιβλαβές διαβάστε ένα βιβλίο. Ως βιβλίο δεν εννοώ τις 50 αποχρώσεις της αγάμητης βρετανίδας, ούτε το Μυστική Λαδομπάμπουε: Ο Μίστερ Σποκ και ο Παρθενών. ούτε τα βλόγκ (blog) των βλακεντίων, οι οποίοι ερεθίζονται με την Αγιά Σοφιά και τον Μεγάλο Βασιλιά και τη Ρωσική Αρκούδα, η οποία εντοπίζεται σε κατάσταση απολυταρχικής και ολοκληρωτικής νάρκης. Αυτά τα βιβλία κατά την γνώμη μου, πρέπει να πραγματεύονται ορισμένα θέματα όπως: Αρχαία ελληνική ιστορία με έμφαση όχι στον Πελοποννησιακό πόλεμο ούτε στους Περσικούς πολέμους αλλά στην ανάπτυξη των τεχνών, των επιστημών και ιδιαίτερα της φιλοσοφίας. Προσωκρατική φιλοσοφία, Πλάτων, Αριστοτέλης, Στωικοί, Επικούρειοι. Μετέπειτα εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία. Οι Χριστιανοί ας βάλουν στο ράφι τις προφητείες και ας αρχίσουν να διαβάζουν την Καινή Διαθήκη. Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος, από τον Μεσαίωνα μέχρι τους Νεώτερους χρόνους (χωρίς τους πολέμους). Τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου επίσης. Στο τέλος θα ήθελα να προσθέσω ως άκρως σημαντική τη κατανόηση της επιστημονικής μεθόδου: το ότι βασιζόμαστε σε δεδομένα, όχι σε προαποφασισμένες θεωρίες. Όταν η θεωρία δεν συμφωνεί με τα δεδομένα, είναι μια θεωρία που καταρρίπτεται, δεν τροποποιούμε ποτέ τα δεδομένα ώστε να ταιριάζουν με τη θεωρία (ίδιον του Λαδομπαμπουϊνου που αρέσκεται σε συνωμοτικές θεωρίες) . Κάθε θεωρία είναι διαψεύσιμη για να γίνει επιστημονικά αποδεκτή και επιζητούμε την διαψέυση θεωριών μέσω νέων παρατηρήσεων, όχι απαραίτητα την επιβεβαίωσή τους. Ένα και μόνο δεδομένο αντικρουόμενο σε θεωρία αρκεί (θεωρητικά) να καταρρίψει ολόκληρη τη θεωρία και άλλα πολλά, τα οποία δεν είναι του παρόντος.

Τότε μπορεί πράγματι να έχει ο Θεός και για μας. Μέχρι τότε έχουν μόνο οι λάγνοι εραστές μας, τα αρπακτικά, οι καρεκλοκένταυροι, οι χρυσοκάνθαροι και όλα τα άλλα έντομα και ερπετά που κατοικούν στο κοινωνικό περιβάλλον αυτής της ταλαίπωρης χώρας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 26, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζώντας στην Λαδομπάμπουε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator