Μεγάλα έργα για την Κορινθία ανακοίνωσε ο Γιώργος Δέδες (video)

0





Σειρά παραγωγικών και εποικοδομητικών συναντήσεων εργασίας στην Κορινθία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γ. Δέδες, με τους Δημάρχους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σ. Σταματόπουλο και Η. Ανδρικόπουλο, καθώς και παράγοντες των Δημοτικών Αρχών και των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Δήμων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, Χ. Δουκάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θ. Βούρδα.

Ουσιαστικός σκοπός των συναντήσεων, η ατζέντα των μεγάλων εκτελούμενων έργων στην περιοχή (αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα και σιδηρόδρομος Κιάτο – Ροδοδάφνη), η από κοινού δρομολόγηση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νέων έργων που απαντούν σε κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της Κορινθίας και οι σημαντικές ανακοινώσεις για έργα και μελέτες που προωθήθηκαν στο ΠΔΕ 2015.

Αιχμή του δόρατος στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, η εξαγγελία του για τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ του 2015, της μελέτης για την ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού, από την Κόρινθο έως και την Πάτρα, με 5.000.000 ευρώ, που θα εκπονηθεί με την τεχνική βοήθεια του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ολοκλήρωσή της, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, θα αποτελέσει την απαρχή για την αξιολόγηση και ιεράρχηση των απαιτούμενων έργων που σταδιακά θα αρχίσουν να χρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, για την ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση με 2.600.000 ευρώ της μελέτης χάραξης οδού Νεμέας – Κιάτου, του κρίσιμου άξονα όχι μόνο για το Δήμο Σικυωνίων, αλλά για ολόκληρη τη βόρεια κεντρική Πελοπόννησο, ως μια εγκάρσια σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου Αθήνα – Τρίπολη με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Πάτρα, διαμέσου Τριπόλεως.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γ. Δέδες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη και συνεχή ροή και εξέλιξη των μεγάλων έργων της Ολυμπίας Οδού και του Σιδηρόδρομου από Κιάτο – Πάτρα, παρά τις όποιες δυσκολίες απορρέουν από την οικονομική συγκυρία και την έλλειψη ρευστότητας. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε, τη χρηματοδότηση διαμέσου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των συντηρήσεων όλων των παράπλευρων δικτύων και της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών που πλήττονται από συχνές διελεύσεις βαρέων οχημάτων και έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και καταστροφές, που αφορά όχι μόνο τους Δήμους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αλλά και όλων των Δήμων που εφάπτονται στον άξονα των έργων, για να εκτελέσουν τις απαραίτητες αποκαταστάσεις και συντηρήσεις των οδικών δικτύων εντός των ορίων ευθύνης τους.

Τέλος, για το Δήμο Σικυωνίων ανακοινώθηκε επίσης η χρηματοδότηση με 870.000 ευρώ των εργασιών για την Α’ Φάση της επέκτασης του λιμένα Κιάτου και ταυτόχρονα για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετά τις σχετικές μελέτες της ΕΡΓΟΣΕ, η Γενική Γραμματεία Υποδομών θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή της επέκτασης του παράπλευρου δρόμου που θα συνδέει το σταθμό του ΟΣΕ με την πόλη του Δερβενίου.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψή του, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών με τους Δήμους και έθεσαν ως βάση για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τις από κοινού συνέργειες για την προώθηση έργων και αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όταν αυτά προκύπτουν.
    Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2015

    0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεγάλα έργα για την Κορινθία ανακοίνωσε ο Γιώργος Δέδες (video)"

    Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

    Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

    Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

     
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator