Η λευκή νύχτα του Πάνου Χαρίτου

0


Ήταν κακός ο Πάνος Χαρίτος στον ρόλο του συντονιστή στο debate των πολιτικών αρχηγών. Το πρόβλημά του ήταν πως είναι ένας δημοσιογράφος εξαιρετικά σοβαρός. Συνεπής. Πιστός στα συμφωνηθέντα. Με υψηλή αίσθηση ευθύνης. Σέβεται τη διαδικασία, σέβεται τον λόγο που έχει δώσει. Ναι, είναι πρωτοφανές…

Δεν έχει το τσαγανό, την κουτοπονηριά, δεν έχει την ευελιξία να σπάσει τη φόρμα (κι ως γνωστόν για να κάνεις ομελέτα πρέπει πρώτα να σπάσεις αυγά). Και έτσι, έγινε το πρόσωπο του πιο άνευρου, βαρετού debate που είδαμε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Προσωποποίησε το τηλεοπτικό φιάσκο και χρεώθηκε από τους χρήστες των social media μεγάλο μέρος αυτής της αποτυχίας. Και δεν έφταιγε η αμηχανία, το τρακ, το τρεμούλιασμα των πρώτων λεπτών. Έφταιγε το γεγονός πως εκεί, στην ισοπεδωτική ΕΡΤ, του φόρεσαν ένα κοστούμι που δεν του ταιριάζει και που έσβησε σαν γόμα τα προφανή χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρόβλημα είναι πως ο ίδιος δέχτηκε να φορέσει αυτό το κοστούμι.

«Αδικείτε τον Πάνο Χαρίτο. Μην ξεχνάτε πως είναι σπουδαίος πολεμικός ανταποκριτής, βραβευμένος, δάσκαλος του ρεπορτάζ στην εμπόλεμη ζώνη», θύμιζαν πολλοί χθες μέσα στην καταιγίδα ειρωνικών σχολίων για τον δημοσιογράφο. Μα ακριβώς αυτή του η πορεία, η δημοσιογραφική προσωπικότητα και δεοντολογία που ανέπτυξε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη -όπου κώδικες λειτουργίας και κώδικες τιμής αποτελούν προϋπόθεση για να παραμείνεις ζωντανός- τον έκαναν εντελώς ακατάλληλο για τον ρόλο του συντονιστή. Προσπαθούσε μάταια να επιβάλλει τους κανόνες σε μια ομήγυρη εξασκημένη στη συνθήκη του σόου, στο παιχνίδι της επικράτησης, της ατάκας, της εξυπνάδας. Διακρίνεσαι όταν ακούγεσαι περισσότερο, όταν κόβεις δρόμο για να βγεις πρώτος στη στροφή.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι του Πάνου Χαρίτου, με ευκολία και χάρη έσπασαν τη συμφωνία, διέρρηξαν τους κανόνες, άφησαν τον συντονιστή να χάσκει αμήχανος και ανίκανος να παίξει τον ρόλο του. Τον αντιμετώπισαν κάποιοι σχεδόν ως το βοηθητικό προσωπικό. Το «έλεος» που αναφώνησε η έμπειρη Όλγα Τρέμη ήταν σαν μια κλωτσιά μπροστά στα μάτια ενός κοινού που παρακολουθούσε όχι για να ακούσει την άποψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά για να κάνει το δικό του τσίρκο στον καναπέ, στα social media. Ο Πάνος Χαρίτος που στιβαρός και ψύχραιμος μετέδιδε από τη ζώνη του πυρός ενώ δίπλα του έπεφταν βόμβες, έμεινε ξέπνοος στη θέση του συντονιστή όσο δίπλα του «τροχιοδρομούσαν» δημοσιογράφοι κυρίαρχοι των αιθουσών σύνταξης και της καρέκλας του κεντρικού παρουσιαστή.

Ήταν κακός ο Πάνος Χαρίτος στο ρόλο του συντονιστή. Αταίριαστος. Ήταν πολύ σοβαρός για να συντονίσει ένα debate…

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42904
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η λευκή νύχτα του Πάνου Χαρίτου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator