Το δικό μου σκεπτικό

0


Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Όποιος θέλει διαβάζει και συμφωνεί ή διαφωνεί.
Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι. Γι αυτό δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν και σε πράγματα χιλιοειπωμένα. Ποιανού μνημόνιο είναι καλύτερο, ποιός ευθύνεται για τα χάλια μας κλπ. Το μόνο που θα πω για πολλοστή φορά γιατί βλέπω ότι η συνεχίζεται η άναδρη και αήθης κριτική είναι το εξής:
"Αν δεν υπογράψεις συμφωνία θα είσαι προδότης και καταστροφέας. Αν υπογράψεις θα είσαι κωλοτούμπας και αφερέγγυος" Έχω ρωτήση 100 φορές και κανένας δεν απάντησε καθαρά τι ήθελε. Αν ήθελε να μην υπογράψει και πηγαίναμε στη δραχμή ας το δεχότανε. Αν ήθελε να υπογράψει να μη τον απαξιώνει τώρα. Όχι μονά ζυγά δικά μας.
Προφανώς δεν θα αναφερθώ σε όσους έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Απόλυτα σεβαστή η όποια απόφασή τους και τους εύχομαι καλό βόλι.
Επίσης προφανώς δεν απευθύνομαι σε όσουν πιστεύουν ότι πρέπει να φύγουμε από την ευρωζώνη και να πάμε στην δραχμή. Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωμά τους, σεβαστή η γνώμη τους. Έχουν επιλογές (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαφαζάνη, ΚΚΕ) οπότε καλό βόλι και σ' αυτούς.
Απευθύνομαι στους πολλούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο. Είναι σ' ένα βαθμό απογοητευμένοι, "προδομένοι", άλλα ελπίζανε άλλα έγιναν. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ και τους καταλαβαίνω πολύ καλά.
Για να είναι αναποφάσιστοι σημαίνει πως δεν είναι υπέρ του γκρέξιτ διότι θα είχαν πάει στον Λαφαζάνη.
Θέλω λοιπόν να επισημάνω δύο πράγματα:
1) Ακούω κάποιους, ευτυχώς όχι πολλούς να μιλάνε για Λεβέντη. Δεν νομίζετε ότι αρκετά νούμερα έχουμε στην Βουλή; Αρκετούς ψυχικά διαταραγμένους; Πρέπει να βάλουμε και τον αρχηγό τους; 25 χρόνια τον δουλεύανε όλοι. Τώρα τον κρίνουν σοβαρό. Αναρωτηθήκατε γιατί; Η όλη ιστορία ξεκίνησε, αν θυμάστε, με την κίνηση των 58. Μόλις είδαν ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Απέτυχε. Έφτιαξαν την ΕΛΙΑ. Βοηθούντους του Βενιζέλου που την καπέλωσε απέτυχε και αυτή. Δημιούργησαν σε εργαστήριο το ΠΟΤΑΜΙ. Εδώ εν μέρει πέτυχαν γιατί κατάφεραν να κόψουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα που το ΠΟΤΑΜΙ γίνεται ρυάκι επιστράτευσαν τον Λεβέντη. Επειδή όμως οι στιγμές είναι κρισιμότατες δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο για πλάκα. Ο άνθρωπος, απλούστατα, δεν στέκει καλά. Σκεφτείτε το!
2) Όσοι από στεναχώρια, απογοήτευση κλπ δεν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ βοηθάμε θέλοντας ή όχι την επιστροφή στο παρελθόν. Θα σας παρακαλούσα θερμότατα να κλείσετε τα μάτια και να φέρετε εικόνες στο μυαλό σας. Οι παλιότεροι ας πάνε 30 χρόνια πίσω και οι νεότεροι από τότε που θυμούνται. Φέρτε στο μυαλό σας πρόσωπα,εικόνες, καταστάσεις, δηλώσεις, όλα όσα έχουν γίνει.
Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Κούλης, Σημίτης, Τζοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, ΓΑΠ, Μπιρμπίλη, Παπ/νου, Γερουλάνος, Παπαντωνίου, Καραμανλής, Παπαδήμος, Στουρνάρας, Σαμαράς, Ντινόπουλος, Γιακουμάτος, Βούλτεψη, Χρ. Λαζαρίδης, Φαήλος, Μπαλτάκος, Άδωνις, Βορίδης, Μεϊμαράκης, Πάγκαλος, Βενιζέλος και τόσοι άλλοι.
Θυμηθείτε τα Ίμια που εύχονταν να πάρει ο αέρας την σημαία μας. Τους πυραύλους SS -20 που δεν τολμήσαμε να εγκαταστήσουμε, την στεγνή παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας Θυμηθείτε τα ΜΑΤ να χτυπούν αδιάκριτα συνταξιούχους, γυναίκες, παιδιά.
Θυμηθείτε τα διαπλεκόμενα κανάλια και την ασχρή προπαγάνδα τους. Τρέμη, Πρετεντέρης, Μπάμπης, Πορτοσάλτε, Κοσιώνη, Στάη και άλλοι. Θυμηθείτε το χρηματιστήριο, το φαγοπότι της ολυμπιάδας που ακόμα δεν μας έχουν πει πόσο κόστισε, την με πλαστά στοιχεία είσοδό μας στην ΟΝΕ και την ακρίβεια που ακολούθησε. Το Βατοπέδι, τα υποβρύχια, την λίστα Λανγκάρντ και τις άλλες λίστες, τον Παπασταύρου που μακάρι να είχαμε άλλους 10 όπως είπε ο Σαμαράς και ένα σωρό άλλα σκάνδαλα. Θυμηθείτε Μπόμπολα, Κόκκαλη και τα άλλα καλά παιδιά.
Υπάρχει κάποιος από σας που θέλει να τα ξαναζήσει; Που τα νοστάλγησε;
Εγώ προσωπικά, παρά την απογοήτευσή μου, όχι τελικά από τον Τσίπρα αλλά από την φασιστική και ανέντιμη συμπεριφορά των δανειστών κυρίως, καταλαβαίνοντας ότι δεν είχε εναλλακτική λύση, θα ψηφίσω και πάλι ΣΥΡΙΖΑ για τους παρακάτω λόγους:
1) Διότι, και άστε τους αντιπάλους να συκοφαντούν, πραγματικά πάλεψε και μάτωσε και έστω για λίγο αισθανθήκαμε περήφανοι!
2) Διότι πέτυχε να γίνει το πρόβλημά μας παγκόσμιο, τα φέλη θα τα δούμε στο μέλλον.
3) Διότι κατάφερε στο τέλος να έχει συμμάχους την Κομισιόν, τις Γαλλία και Ιταλία, τον Γιούνκερ και ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης σε πολλές χώρες.
4) Διότι κατάφερε να φέρει τους Γερμανούς στο σημείο να μην λένε πια ότι δεν θα γίνει ρύθμιση του χρέους αλλά να συζητάνε σε ποιό βαθμό θα γίνει.
5) Διότι μας έβγαλε από το Αγγλικό δίκαιο που είναι εξοντωτικό και μας πήγε στο ευρωπαϊκό.
6) Διότι είναι ο μόνος, ο ΜΟΝΟΣ, πολιτικός που έβαλε την Πατρίδα πάνω από ιδεολογιές, κόμμα και καρέκλα. Δέχτηκε τις συνέπειες, έχασε την καρέκλα.
7) Διότι είναι ο μόνος, ο ΜΟΝΟΣ, πρωθυπουργός που μιλώντας στην Βουλή, στις προγραμματικές δηλώσεις, για την Ελλάδα δάκρυσε!
8) Και τέλος κάτι σημαντικότατο: Επειδή είναι καθαρός, έντιμος όπως και οι περισσότεροι γύρω του, κι ας μιλάνε οι άλλοι για, ανυπόστατα, σκάνδαλα, δεν εκβιάζεται ούτε από τους δανειστές, ούτε το μεγάλο κεφάλαιο ούτε από κανέναν. Και πιστεύω ακράδαντα ότι θα ξεκαθαρίσει σημαντικό κομμάτι της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Στο τέλος - τέλος να γίνει τώρα η επόμενη αξιολόγηση, η ρύθμιση του χρέους να έχουμε μια σταθερή περίοδο όπου θα μπορεί να κυβερνήσει απερίσπαστος και τότε θα τον κρίνουμε. Οι άλλοι είχαν 40 χρόνια. Αποτέλεσμα; 180% χρέος, 2 μνημόνια, φτωχοποίηση του λαού, σκάνδαλα, πελατειακό κράτος, καμιά μεταρρύθμιση. Ο Τσίπρας να μην έχει έστω 4;
Σας καλώ λοιπόν να παραμερίσουμε τις, δικαιολογημένες, πικρίες μας, να δούμε την μεγάλη εικόνα, το δάσος και να τον στηρίξουμε και αυτή τη φορά. Όσοι θέλουμε το ευρώ και κατανοήσουμε ότι ήταν ή μνημόνιο ή δραχμή, την προσωπική του θυσία ας του δώσουμε την ευκαιρία. Αυτός μπορεί δε να μοιράσει τα βάρη του μνημονίου δικαιότερα και όχι στα συνήθη υποζύγια.
Δεν είναι μόνο το δίλημμα "Παλιό ή Νέο". Είναι και το δίλημμα "Εφιάλτης ή Ελπίδα". Γιατί το παρελθόν ήταν εφιαλτικό. Κι αν επανέλθουν τώρα εξαγνίζονται και φανταστείτε τι αλαζονεία και θράσος θα έχουνε.
Για όλα αυτά ψηφίψω ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω κι εσείς. Μήπως καταφέρουμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο για την Ελλάδα μας.

ΥΓ Παρακαλώ, στην περίπτωση αυτή, μη αρχίσετε τα αρνητικά σχόλια. Εννοώ τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Δεν θα απαντήσω. Όχι από έλλειμμα δημοκρατίας ή σεβασμού στην γνώμη τους αλλά η θέση μου δεν αλλάζει οπότε είναι χάσιμο χρόνου.
Αυτοί στους οποίους απευθύνομαι, αναποφάσιστους και στην καρδιά Συριζαίους, ασφαλώς και μπορούν να πουν που συμφωνούν και που όχι να το συζητήσουμε!
Ευχαριστώ και καλή μας επιτυχία!

Πηγή: https://www.facebook.com/spiros.dimitriadis.9/posts/10206637590370127

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 13, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το δικό μου σκεπτικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator