Σημειώνουμε εδώ ότι το TPP δεν κάνει καμία αξιολογική κρίση σχετικά με τις ΜΚΟ. Είναι προφανές ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οργανώσεις που έχουν αξιοποιήσει στο 100% τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και που έχουν επιτελέσει τεράστιο έργο. Ωστόσο στην παρούσα χρονική συγκυρία και υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων είναι σημαντικό οι πολίτες της χώρας να έχουν πλήρη εικόνα για το πως ξοδεύτηκαν τα δημόσια χρήματα.
Η λίστα περιλαμβάνει εκτός από γνωστές για το θετικό τους έργο ΜΚΟ, όπως τους Γιατρούς του κόσμου και την Κλίμακα, πολλές ακόμα που δεν γνωρίζαμε όπως οι «Δημοσιογράφοι κοντά στα σύνορα» (αν και η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν φαίνεται να έχει επιδοτηθεί, τουλάχιστον τη στιγμή που αποτυπώνεται σε αυτή τη λίστα).
Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει όλες και τις 398 ΜΚΟ που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών που ο Άλεξ Ρόντος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ.
Η λίστα που δημοσιεύουμε σήμερα είναι παλιότερη και σε καμία περίπτωση σε αυτή δεν αναγράφονται τα συνολικά ποσά. Τα ποσά που θα βρείτε εδώ είναι αυτά που είχαν δοθεί την συγκεκριμένη στιγμή που αποτυπώνεται στη διαρροή. Ακόμα και έτσι όμως το άθροισμα των επιδοτήσεων της λίστας ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Στην εποχή της πληροφορίας οι λίστες αυτές που αφορούν δημόσιο χρήμα και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις θα έπρεπε να διατίθενται δημόσια από το κράτος ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει συνολική εικόνα και τη δυνατότητα να ελέγχει την διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΚΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" (ΚΑΤΩ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ)
Ο Παντελής Σκλιάς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως υπεύθυνος της προαναφερόμενης ΜΚΟ και στη συνέχεια ως καθηγητής Πανεπιστημίου συμμετείχε στην επιστημονική επιτροπή που το 2004 έδωσε διδακτορικό τίτλο (από το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης –ΔΟΣΑ- του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης) στον κ. Γ. Ανδριανό, τον γνωστό εξ απορρήτων του Κ. Καραμανλή, αν και ο κ. Αδριανός δεν είχε παρακολουθήσει τα απαιτούμενα μαθήματα.
Το θέμα της διατριβής ήταν «Οι επιπτώσεις των πολιτισμικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων στην οικονομική ανάπτυξη των Δυτικών Βαλκανίων». Επικεφαλής της Επιτροπής ήταν -ω του θαύματος- ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, νυν υπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια, το Μαξίμου τοποθέτησε τον κ. Σκλιά γενικό γραμματέα Νέας Γενιάς και αργότερα γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης, έχει διατελέσει υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1990-91 και είναι στέλεχος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Με την ανάληψη του υπουργικού θώκου από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, το όνομα του κ. Σκλιά ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς διορίστηκε ως επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας Στήριξης του Οδικού Χάρτη Μεταρρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση.
Πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που αναπληρώνει τον υπουργό, όπως για παράδειγμα συμμετέχοντας ως πλήρες μέλος στη Στρατηγική Διευθύνουσα Ομάδα και εκπροσωπώντας τον στη διαβούλευση με τα συμβαλλόμενα μέρη που έχουν συνυπογράψει το Μνημόνιο Συνεργασίας (ΥΠ.ΕΣ, Κ.Ε.Δ.Ε, ΕΝ.Π.Ε, ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας και Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα [TFGR]).
30/9/2012 Πηγή: http://www.zougla.gr/politiki/article/i-an8ropi-ton-ipourgon
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.