Έλληνας φυσικός έκανε την ανακάλυψη του αιώνα!

Το όνομα του είναι Πέτρος Ζώγραφος, και μας υπόσχεται πως το μέλλον μας θα είναι γεμάτο από… νερό. Πρόκειται για μια από τις φτηνές πρώτες ύλες στη φύση, αλλά, σύμφωνα με τον εφευρέτη, με τη συσκευή που κατασκεύασε θα μπορεί να στηρίξει ένα σπιτικό ή ακόμα και ένα ολόκληρο στούντιο με κάμερες, φώτα και υπολογιστές.

Με μία φράση, έκανε την ανακάλυψη του αιώνα. Σε περίπτωση που καταφέρει να προωθήσει αυτήν την εφεύρεση σε μαζική παραγωγή, θα αλλάξει τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη με απρόβλεπτους τρόπους, καθώς κάθε νοικοκυριό θα μπορεί με μερικά μπουκάλια νερό να συντηρήσει παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για χρόνια. Όπως ανέφερε ο εφευρέτης χαρακτηριστικά, ένα μπουκάλι νερό του ενάμισι λίτρου είναι αρκετό για πέντε μήνες ηλεκτροδότησης ενός σπιτικού. Δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στην καθαρότητα του νερού, καθώς, όπως ισχυρίζεται ο επιστήμονας, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει με βρόχινο ή θαλασσινό νερό ή ακόμα και τα… ούρα.

Ο Πέτρος Ζωγράφος έκανε τα αποκαλυπτήρια μπροστά στα μάτια έκπληκτων θεατών που τον παρακολουθούσαν άναυδοι όταν με δύο ποτήρια νερό έδινε ενέργεια σε δώδεκα λάμπες που συνδέονταν με τη συσκευή του. Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιστήμονα, αυτά τα δύο μικρά ποτήρια νερό μπορούν να παράξουν αρκετή ενέργεια, ώστε να τις διατηρήσουν ανοιχτές ακόμα και για δεκαπέντε μέρες.

Όλο το κόλπο βρίσκεται στη διάσπαση του υδρογόνου. Η ενέργεια που παράγεται από τη διάσπαση του διαδικού αυτού στοιχείου, που βρίσκεται στο νερό, είναι ικανή ώστε να παράξει ρεύμα αρκετά υψηλής τάσης -σε σημείο να ξεπερνάει τα 220 βολτ, που όλοι χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας. Μάλιστα, η εφεύρεση δεν φαίνεται να έχει περιορισμούς σε ό,τι αφορά την έκταση ή τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών που μπορεί να υποστηρίξει, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος της τετραγωνικής συσκευής. Όπως υποστηρίζει ο δημιουργός της, η τάση του ρεύματος που παράγει αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο αριθμός συσκευών, αντί να μειώνεται, όπως θα γινόταν με άλλες πηγές καυσίμου.

Η εύλογη απορία είναι γιατί δεν χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα η εφεύρεσή του. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει την έγκριση των Ελλήνων φυσικών, με αποτέλεσμα το έργο του να μην έχει αναγνωριστεί επίσημα από το κράτος. Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά εμπόδια που βρήκε ο Πέτρος Ζωγράφος στην 30χρονη πορεία του μέχρι σήμερα και την ολοκληρωμένη εφεύρεση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ζωής του επιστήμονα. Στον δρόμο του βρήκε μόνο κλειστές πόρτες και αμφισβήτηση. Επί κυβέρνησης Σημίτη και ενώ ζήτησε να παρουσιάσει την εφεύρεσή του στον πρωθυπουργό της χώρας, κανείς δεν τον πίστεψε και του ζητήθηκε να κρατήσουν τη συσκευή του για να την εξετάσουν σε διάστημα 10 ημερών. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε αμέσως. Σε μια ακόμα δοκιμή που έγινε σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, κατάφερε να υποστηρίξει τις μηχανές έκτακτης ανάγκης μόνο με μια συσκευή νερού. Ωστόσο, όταν ζήτησε ένα αντίγραφο από το ημερολόγιο του καταστρώματος, ο κυβερνήτης του ανέφερε ότι έπεσε στη θάλασσα ενώ το μετέφερε ένας ναύτης.

Κανείς δεν ξέρει αν στο συνέδριο των Ελλήνων φυσικών, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, θα γίνει δεκτή η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου. Το μόνο που είναι γνωστό είναι πως σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα αλλάξει ριζικά τον ενεργειακό χάρτη της χώρας μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας μια νέα δυναμική στην οικονομία της χώρας μας.

nocomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.