Η χρυσή αυγή σώζει τον Φίλη

0


Τελικά ποιόν ωφέλησε η προβοκάτσια της ΧΑ; Τον Φίλη, που είναι διπλά τυχερός. Και δεν τις έφαγε ο ίδιος και μεταβλήθηκε σε «θύμα»… Αντίθετα όποιος μιλάει εναντίον του πρέπει να αποδείξει, ότι δεν είναι χρυσαυγίτης, εθνικιστής κ.λ.π…

Η χλιαρή αντίδραση των Ποντίων καπελώθηκε από τους χρυσαυγίτες, που έχουν γίνει πλέον εξπέρ σ αυτήν την δουλειά. Ποιος φταίει; Οι ίδιοι οι Πόντιοι. Αν μπορείς να κατεβάσεις σε διαδήλωση 1.000.000, ή έστω 500.000 κόσμο, κάντο. Αν μπορείς να κατεβάσεις 5-10.000 μην τους χαραμίζεις έτσι, γιατί μετά από 2-3 τέτοιες «κινητοποιήσεις» το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να κουράσεις και να απογοητεύσεις και τους πιο ζεστούς.

Αν αντίθετα η ΠΟΕ (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας) επιφόρτιζε αυτούς τους ανθρώπους να μαζέψουν υπογραφές, οι πρώτες 100-200.000 θα μαζευόντουσαν σε δύο ημέρες. Τι μετράει περισσότερο; Ένα μικρό μπούγιο, από το οποίο ξεπετάγονται τραμπούκοι, που διαλύουν και αμαυρώνουν την διαμαρτυρία, ή η επώνυμη απαίτηση προς τον πρωθυπουργό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών;

Αποδείχτηκε ότι είχα απόλυτο δίκιο, ότι δεν πρόκειται απλά για τις ανοησίες ενός ανιστόρητου, αλλά για το στρώσιμο του χαλιού, πάνω στο οποίο ο Τσίπρας θα προσκυνήσει τον Ερντογάν. Ποιος το επιβεβαίωσε; Ο ίδιος ο Φίλης. Αντί να ζητήσει (αντρίκια) συγνώμη, μας την είπε κι από πάνω, ότι με την «εθνικιστική» μας «υστερία» απεμπολούμε «μεγάλες ευκαιρίες» για την Ελλάδα… Ποιες είναι οι «ευκαιρίες» που «διώχνουμε» εμμένοντας στην ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας; Το να ξεπουλήσουμε στους Τούρκους μερίδιο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και να τους δώσουμε τα νομικά ερείσματα (που αναζητούν) για πολύ μεγαλύτερες διεκδικήσεις από ξερονήσια και ΑΟΖ; [Μην ξεχνάμε, ότι την ώρα που ζητιανεύαμε σε Ρωσία, Κίνα, Ιράν, η Τουρκία προσφέρθηκε μόνη της να μας «διευκολύνει»…]

Το να βυθιστούμε σε βαθειά φτώχεια για γενιές ολόκληρες (χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος) είναι αναμφισβήτητα τραγωδία και όνειδος για ένα έθνος που διαρκώς κοκορεύεται για την εξυπνάδα του. Το να επιτρέψουμε όμως, να μπουν τα θεμέλια νέας συρρίκνωσης των εθνικών εδαφών, είναι προδοσία του αίματος των προγόνων μας, τους οποίους δήθεν τιμούμε.

Κατανοώ, ότι οι Πόντιοι είναι μοιρασμένοι σε όλα τα κόμματα και φυσικά πολλοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί πρώτοι έπρεπε να ζητήσουν την αποπομπή του Φίλη για να προστατέψουν το ίδιο τους το κόμμα από την σπίλωση. Μάλιστα έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να το κάνουν. Πρώτον· για να μην χαρίσουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Δεύτερον· Γιατί ξέρουν, ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να καθαιρέσει τον Φίλη, χωρίς να έχει προηγηθεί ισχυρότατη λαϊκή απαίτηση. Είναι σε όλους γνωστό, ότι το κόμμα του είναι από τα πιο χαλαρά στα εθνικά θέματα και τα μέλη του (και οι βουλευτές του) δεν θα δέχονταν την καρατόμηση Φίλη για ένα τέτοιο θέμα, εκτός αν έβλεπαν απέναντι τους την απαίτηση μιάς ολόκληρης κοινωνίας. Τρίτον· Οσον αφορά την εξωτερική μας πολιτική έναντι της Τουρκίας, θα ήταν ένα (μικρό έστω) όπλο, ότι στην Ελλάδα πέφτουν υπουργοί, αν πουν τέτοια πράγματα. Τέταρτο· θα έκαναν εκδούλευση στον πρωθυπουργό τους, που δημόσια ζήτησε από τους υπουργούς να μην εμφανίζονται στην τηλεόραση και όλοι τον έχουν γράψει μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Πέμπτο· και τι θα πάθαινε ο Φίλης, αν έφευγε για λίγο απ το προσκήνιο; Ως γνωστόν, η κολυμπήθρα της πολιτικής αμνησίας θα τον «εξαγνίσει» πολύ γρήγορα. Εκτο· θα αποδείκνυαν, ότι δεν εκμεταλλεύονται τις προβοκάτσιες της ΧΑ και ότι προκρίνουν το εθνικό συμφέρον από το κομματικό.

Όπως φάνηκε όμως, το πράγμα εκτονώθηκε, όπως όλα τα προηγούμενα και όλα τα επόμενα, με τις γνωστές «διαμαρτυρίες», ανοχή των τραμπουκισμών (όχι μόνο από την αστυνομία, αλλά και τους ίδιους τους διαδηλωτές, που δεν προσπάθησαν έστω δια βοής να τους αποτρέψουν) πύρινα άρθρα και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ολοι έτρεξαν να επωφεληθούν πολιτικά, χωρίς όμως να θίξουν επί της ουσίας την πολιτική της εθνικής μειοδοσίας.

Οσο μεγάλη δυνατότητα είχε η ΠΟΕ να μαζέψει εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές, άλλο τόσο είχε και η ΝΔ και η ΧΑ ακόμα, αλλά όλοι αναλώνονται σε μηνύσεις και ψευτοδιαμαρτυρίες. Ολοι σκυλεύουν στην εθνική μνήμη, που προσβάλλει ο Φίλης, γιατί και οι ίδιοι δεν είναι λιγότερο μειοδότες. [Εξαιρείται η ΠΟΕ, που όμως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.]

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 11, 2015

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η χρυσή αυγή σώζει τον Φίλη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator