«Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη» φώναξαν και οι δικηγόροι της Τρίπολης

0


Νέα, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 21.1.2016 χιλιάδες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.ά.), αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αίτημα των Φορέων που διοργάνωσαν την αγωνιστική κινητοποίηση και επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση και οδηγεί, όπως τονίζουν, στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Τρίπολης έδωσε για ακόμα μία φορά το δυναμικό «παρών» μαζί με τους χιλιάδες επιστήμονες που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στα δέντρα στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τη 13:00 με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Μερικά από τα συνθήματα τα οποία κυριαρχούσαν ήταν «Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά, Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε, παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», αλλά και «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες», «Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν οι ξεφτίλες», ακούγονταν επίσης από τους συγκεντρωμένους.

Αμέσως μετά την επίδοση του ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι σύσσωμοι οι διαδηλωτές εκφράζουν την σαφή, συνολική και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης. «Πρόκειται» τόνισε «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο προσχέδιο, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να περάσει και ζήτησε να αρχίσει ένας ανοικτός διάλογος με όλους τους φορείς, από μηδενική βάση. Διαφορετικά, επεσήμανε, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν παρόντες και θα απαντήσουν με συνέχιση των αγώνων.

Φωτογραφία (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη» φώναξαν και οι δικηγόροι της Τρίπολης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator