ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

0


Σου λέει "εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους". Τι έκαναν οι προηγούμενοι; Έφτιαχναν δημόσιους οργανισμούς, και ξεχνούσαν να τους καταργήσουν όταν η "δουλειά" για την οποία τους έφτιαχναν τελείωνε. Το πιο γνωστό παράδειγμα ο Οργανισμός Αποξήρανσης της Λίμνης Κωπαΐδος, που έχει αποξηρανθεί από το 1930. (Οφείλω να σημειώσω ότι μολονότι αυτός ο οργανισμός αναφέρεται συχνά ως παράδειγμα αργομισθίας, στην πραγματικότητα έχει έργο: την συντήρηση των αποστραγγιστικών έργων και των αρδευτικών καναλιών. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.)

Τι πρωτότυπο έκανε λοιπόν η Πρώτη Φορά Φασιστερά; Έφτιαξε δημόσια επιχείρηση για έργο που ακυρώθηκε πριν καν αρχίσει!!!

Πρόκειται για την εταιρεία «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.) με αντικείμενο την συμμμετοχή στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Είναι ο περιβόητος αγωγός για τον οποίο οι Τσιπροκαμμένοι διέδιδαν ότι θα εισπράξουμε το βάρος του σε χρυσάφι και έκαναν χαρούλες με τον Πούτιν. Όμως, ο αγωγός μάς τελείωσε μετά τις μαγκιές των Τούρκων με την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου και φυσικά μας τελείωσαν και τα λεφτά που περιμέναμε από το ξανθό γένος. Μάλιστα, το πολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας "εξασφαλίζει" ότι ο αγωγός δεν πρόκειται να ξανασυζητηθεί καν τα προσεχή τουλάχιστον χρόνια.

Όμως ο Σκουρλέτης, επειδή λεφτά υπάρχουν, έφτιαξε την εταιρεία, την προίκισε και με 1.000.000 μετοχικό κεφάλαιο, έκοψε κι ένα κονδύλι 150.000 τον χρόνο για μισθούς και λειτουργικά έξοδα και διόρισε Διοικητικό Συμβούλιο!!! Λεπτομέρεια: η εταιρεία δεν έχει ακόμα καταστατικό και οργανόγραμμα. Τι θα κάνουν τα μέλη του Δ.Σ.; Έ, κάτι θα βρουν, προκομμένα παιδιά είναι!

Γιατί αυτή η πρεμούρα; Για να βρει δουλειά ένας άξιος επαγγελματίας, ονόματι Αργύρης Αργυρίου! Τι δουλειά; Μα, διευθύνων σύμβουλος! Θα έχει πολλά προσόντα ο άνθρωπος και κρίμα είναι να μένει στα αζήτητα. Μάλιστα είναι τόσο γνωστά αυτά τα προσόντα που δεν τα γράφει πουθενά το διαδίκτυο. Θα είναι τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, φαίνεται. Κατά διαβολική σύμπτωση είναι σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη (από τις φανατικές "Τσιπρικές") αλλά αυτό σίγουρα δεν αποτέλεσε κριτήριο για τον διορισμό του. Ήταν άξιος, έτυχε να είναι και "στεφάνι" της βουλευτού. Καθόλου περίεργο καθώς οι άξιοι, όπως η κ. Καφαντάρη, παντρεύονται εξίσου άξιους.

Μαζί του διορίστηκαν και οι Αντώνης Γεωργόπουλος και Ελένη Ζαφειροπούλου ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας - φάντασμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, "ναι" στην πρόσληψη είπαν οι βουλευτές των Συριζανέλ - με το γνωστό "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστεροακροδεξιάς και "όχι" οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χ.Α.
Οι άλλοι "μεταρρυθμιστές" τι έκαναν; Η ΔΗΜΑΡ Β' (λέγεται και Ποτάμι) και τα Λεβεντόπαιδα ψήφισαν "παρών". Άμα έχεις τέτοιους μεταρρυθμιστές τι να τους κάνεις τους καθεστωτικούς...
Όμως η ΔΗΜΑΡ Β' (λέγεται και Ποτάμι) έβγαλε μια ειρωνική, αιχμηρή ανακοίνωση κατά της ίδρυσης της ΔΕΠΕΝΕ. Τότε γιατί δεν την καταψηφίσατε, παλληκάρια;

Συμπέρασμα: έναν οργανισμό έχει ο κρατισμός (και των προηγούμενων και των τωρινών), με διάφορες μορφές που αλλάζουν χρώμα αλλά ποτέ σκοπό: της αποξήρανσης του φορολογούμενου.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator