Απολύσεις επτά υπαλλήλων της Βουλής λόγω πλαστών πτυχίων

0


Απολύθηκαν επτά υπάλληλοι της βουλής σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση καθώς είχαν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.

Η πρώτη απόλυση αφορά έναν επιστημονικό σύμβουλο στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για τον οποίο «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο αίτησης αναγνώρισης. καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το  τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…». Ο εν λόγω υπάλληλος προσελήφθη το 2011.

Η δεύτερη αφορά μία υπάλληλο που διορίστηκε στη Βουλή το 1996 ως μετακλητή και μονιμοποιήθηκε το 1999 ως δακτυλογράφος. Όμως το απολυτήριο Λυκείου που προσκόμισε δεν άνηκε στην ίδια.

Η Τρίτη απόλυση αφορά έναν πρώην συνεργάτη βουλευτή με πλαστό απολυτήριο Λυκείου που μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση (διοικητικό – λογιστικό) το 2003.

Υπάρχουν και τέσσερις υποθέσεις ειδικών φρουρών που διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου. Συγκεκριμένα οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό και οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου. Από τους τέσσερις οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο το 2007. Υπενθυμίζεται ότι το απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού.

http://www.aftodioikisi.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απολύσεις επτά υπαλλήλων της Βουλής λόγω πλαστών πτυχίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator