Η ΕΥΔΑΠ θα δώσει το 2016 το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για να διαφημίσει το νερό !!!

0


Το αέναο παιγνίδι του εκμαυλισμού

Το απόσπασμα από την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή είναι χαρακτηριστικό. Οπως παραδέχθηκε ο Μπενίσης στην περίφημη δικογραφία η ΕΥΔΑΠ θα διαθέσει μέσα στο 2016 έναν διαφημιστικό προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Κι αυτό για να διαφημίσει το μονοπώλιο του νερού!

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο -που θα μπορέσετε ίσως να απαντήσετε και χωρίς να έχετε ειδική γνώση. Γιατί δε σταματάτε τη ροή πολιτικού χρήματος προς τα μίντια; Εχετε προσέξει μια λεπτομέρεια σε αυτή την υπόθεση; από που και ως που μια εταιρεία όπως η ΕΥΔΑΠ που είναι μονοπώλιο στη χώρα μας έχει το 2016 έναν διαφημιστικό προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Πείτε μου, έχετε κάποια απάντηση γιατί η κρατική ΕΥΔΑΠ που δεν απειλείται από καμία άλλη ΕΥΔΑΠ -γιατί ένα είναι το σύστημα ύδρευσης στη χώρα μας- γιατί να έχει 1,5 εκατομμύριο διαφημιστικό προϋπολογισμό ενώ λεφτά δεν υπάρχουν; Και δεν είναι μόνο η ΕΥΔΑΠ, είναι όλοι οι οργανισμοί που διατηρούν μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια. Για ποιους; Ποιους θέλουν να εκμαυλίσουν;

Μην υπερασπίζεστε τώρα την ΕΥΔΑΠ, γιατί αν υπερασπίζεστε την ΕΥΔΑΠ, θα ήθελα να ρωτήσω κι άλλα. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς η ΕΥΔΑΠ υπερασπίζεται μια συγκεκριμένη Τράπεζα. Μην υπερασπίζεστε την ΕΥΔΑΠ. Είναι πράγματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ας αφήσουμε αυτή τη κουβέντα.

Απευθύνομαι στον πρωθυπουργό. Χάρηκε ο πρωθυπουργός που δόθηκε μια απάντηση σ’ ένα οργανωμένο κύκλωμα. Αυτό το κύκλωμα όμως θέλει διερεύνηση. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι του κυκλώματος, λένε ότι δούλευαν για κάποιους για την κυβέρνηση. Δεν είναι ο δικός μου ισχυρισμός, αλλά είναι κάτι που η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Θα πρέπει η κυβέρνηση να πει τη σχέση και τα όρια των σχέσεων με αυτούς τους ανθρώπους.
Θα επιμείνω στο πολιτικό μου ερώτημα. Έχω αναφερθεί και παλιότερα, γιατί τα φαινόμενα αυτά δεν είναι σημερινά. Στην προηγούμενη ομιλία μου στη Βουλή, σ’ εκείνες της ολοσέλιδες, δισέλιδες, τρισέλιδες καταχωρήσεις Αυγουστιάτικα σε ελληνικές εφημερίδες. Οι Έλληνες ήταν σε διακοπές και τότε ο ΕΟΤ για να ενισχύσει κάποια φύλλα διαφήμιζε με πολλές χιλιάδες ευρώ, τα ελληνικά νησιά.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο από πολύ παλιά, από τους προϊστορικούς πολιτικούς χρόνους. Πάντα η πολιτική ηγεσία κρατάει κάποια κονδύλια στους οργανισμούς για ενισχύει τα φιλικά φύλα ή τα φιλικά Sites. Αυτό πρέπει για εμάς να σταματήσει. Εάν θέλετε λοιπόν να συμβάλετε στη διακοπή ροής πολιτικού χρήματος, υπάρχει μια πολύ απλή λύση. Δεν υπάρχει λόγος, αυτές οι υπηρεσίες, αυτή την περίοδο, σε αυτή την κρίση, να έχουν τόσα διαφημιστικά κονδύλια. Και αν έχουν να γίνονται όλα διάφανα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΕΥΔΑΠ θα δώσει το 2016 το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για να διαφημίσει το νερό !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator