Αυτοί είναι οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

0


Τους σταρ της πολιτικής, της τηλεόρασης και του θεατρικού σανιδιού που έχουν την τάση να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό αποκαλύπτει η kontranews.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και με πολλά μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η μακρά λίστα των επωνύμων που προτιμούν την ασφάλεια των τραπεζών - κυρίως αλλά όχι μόνον- της Ελβετίας περιλαμβάνει ακόμα και ένα πρώην υπουργό Οικονομικών, τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο (όταν ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου) παραδέχτηκε πως έβγαλε τμηματικά στο εξωτερικό χρήματα.

Η ύπαρξη βεβαίως χρημάτων στο εξωτερικό δεν συνιστά ποινικό αδίκημα και προφανώς πολλοί από αυτούς που αναφέρονται διαθέτουν και δουλειές στο εξωτερικό άρα είναι πολύ λογικό να διαθέτουν και λογαριασμούς.

Αδίκημα υφίσταται, μόνον αν δεν έχουν δηλωθεί αυτά τα χρήματα, κάτι που ερεύνησαν ή ερευνούν οι δικαστικές αρχές.

-Ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα που περιλαμβάνεται στη λίστα καταθετών της UBS, εμφανίστηκε να είναι η πασίγνωστη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελλη Στάη. Η ίδια έδωσε δημόσιες απαντήσεις για τα περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ στην UBS που οι εισαγγελείς λέγεται πως θεωρούν επαρκείς.

-Οι αδελφές Μ.Μ. ηθοποιοί και παρουσιάστριες, είναι δυο ακόμα πρόσωπα που αναφέρθηκε πως συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς.

Η αναφορά που τις αφορά είναι περί κατάθεσης 1,5 εκατομμυρίου έκαστη, ποσό που θα κληθούν να δικαιολογήσουν στις αρμόδιες αρχές.

-Η πασίγνωστη τραγουδίστρια Δ. Γ του εντέχνου, με τεράστιες περγαμηνές και επιτυχίες , η οποία έχει κατάθεση περί τις 280.000, ποσό που θεωρείται βέβαιο ότι με βάση τις αμοιβές της μπορεί να καλύψει.

-Η πασίγνωστη εικαστικός Β.Μ. με ποσό που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επισήμως και κατηγορηματικά διέψευσε την παρουσία του σε οποιαδήποτε λίστα και ανακοίνωσε πως θα κινηθεί δικαστικά κατά της εφημερίδας που το έγραψε, ο ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος, για τον οποίο είχε γραφτεί πως έχει πολύ υψηλή κατάθεση στην UBS.

-Επίσης πασίγνωστος δικηγόρος με συνεχή παρουσία στις τηλεοράσεις, με περίπου 1 εκατομμύριο, μόνο που αυτό το ποσό είναι, ακόμα και, μικρό για τις υπέρογκες αμοιβές που λαμβάνει επί δεκαετίες.

Ήδη πάντως από παλαιότερο έλεγχο που τρέχει εδώ και καιρό (ανεξάρτητα από τη λίστα Μπόργιανς) , έχει δεσμευθεί η –τεράστια- ακίνητη περιουσία του.

Εκτός λιστών

Χωρίς να έχουν αναφερθεί ποτέ σε λίστα, χρήματα στις εξωτερικό έβγαλε - κατά τον νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ και "άσπονδο φίλο του", Άδωνι Γεωργιάδη-  ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος.

Παλαιότερα ο κ. Γεωργιάδης είχε πει πως ο ηθοποιός έβγαλε περί τα 3 εκατομμύρια στο εξωτερικό, για να απαντήσει ο ηθοποιός σε υψηλούς τόνους πως "εγώ δεν παίρνω εργολαβίες από το κράτος, δε με ζει το κράτος.

Βρήκα μια τράπεζα του εξωτερικού για να κάνω 3 παραγωγές μου. Και με ρωτάνε αν ελέχθηκα.

Φυσικά και ελέγχθηκα, Ελέγχομαι πριν από κάθε επεισόδιο τους Τσαντιριού και των 10 Μικρών Μήτσων. Και πριν και μετά". Πάντως και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει απαντήσει με ένταση και έχει διαψεύσει σε όλους

τους τόνους μιλώντας για άθλιες συκοφαντίες, αναφορές πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογραφικών κειμένων πως η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί.

Πολιτικά πρόσωπα

Ειδική κατηγορία αφορούν στα πολιτικά πρόσωπα με χρήματα στο εξωτερικό, καθώς πολλά από αυτά είναι προφανές πως διαθέτουν λογαριασμούς στο εξωτερικό λόγω ιδιότητας (ευρωβουλευτές) ή σπουδών των παιδιών τους

(Δημ. Μάρδας). Μάλιστα υπάρχει κατηγορία τέτοιων προσώπων και στη λίστα Μπόργιανς (UBS) με περίπου 10 πρόσωπα που δεν έχουν ελεγχθεί αλλά τα χρήματά τους έχουν κινηθεί νομίμως μέσω του τραπεζικού συστήματος συνεπώς δεν υφίσταται (με πρώτη ματιά τουλάχιστον) ποινικό ζήτημα.

Ηθικό είναι ένα άλλο ζήτημα, βέβαια. Πάντως σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη χρημάτων δηλωμένων στο εξωτερικό δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

-Η περίπτωση της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου με κατάθεση 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην ΗΣΒΨ αποκαλύφθηκε μέσω της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ και επέφερε ποινή 4 ετών τόσο στον πρώτη υπουργό όσο και στη σύζυγό του ενώ υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλες έρευνες.

Η ποινή τους είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως και χρηματική πρόστιμο 10.000 ευρώ ο καθένας. Για την εξαγορά της ποινής θα πρέπει ουσιαστικά να καταβάλλουν ο καθένας από περίπου 28.800 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου μάλιστα ανακοίνωσε συνοπτικά το σκεπτικό της καταδίκης του ζεύγους Παπαντωνιου, αναλύοντας όλη την πορεία της κατάθεσης των 1.311.000 ευρώ από το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα μέχρι και το 2010 που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.

-Ως γνωστόν στη λίστα Λαγκάρντ υπάρξει πλειάδα μεγαλοεπιχειρηματιών με υψηλές καταθέσεις, που κλήθηκαν να καταβάλουν υψηλά ποσά για να μην τους απαγγελθούν κατηγορίες.

-Στη λίστα Μπόργιανς επίσης υπάρχει επιχειρηματίας με κατάθεση περί τα 22 εκατομμύρια, τα οποία έβγαλε δια της νομίζουν οδού της αγοράς χαρτοφυλακίου ξένων τραπεζών. Επίσης τραπεζίτης με ποσό που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια, επίσης δια της νομίμου οδού.

Ακόμα, κορυφαία παραδείγματα θεωρούνται ιερέας με 450.000 ευρώ , τις οποίες βέβαια δεν δικαιολογεί, αλλά και ζευγάρι ανεπάγγελτων (κατά δήλωσή τους) με 25 εκατομμύρια!!!

-Στη λίστα όμως υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, μη επώνυμα, τα οποία προκαλούν εντύπωση. Δηλαδή, ένας μέσος δημόσιος υπάλληλος, ένας συνταξιούχος ή ακόμα κι ένας ανεπάγγελτος φαίνεται να είναι ο μέσος καταθέτης της UBS, από τους 11.558 που ταυτοποιούνται στη λίστα Μπόργιανς.

Τα εισοδήματα που δήλωναν την 12ετία 2000-2012 δεν έχουν καμία σχέση με τα εμβάσματα που έστελναν στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά:

-έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωνε την 12ετία εισοδήματα ύψους 838.000 ευρώ και είχε στην UBS 5.300.000 ευρώ

-πολιτικός μηχανικός δήλωνε εισοδήματα 2,5 εκ ευρώ και είχε καταθέσεις 6,5 εκατ. ευρώ

-συνταξιούχος δήλωνε 477.000 και είχε έξω καταθέσεις 1,9 εκατ. ευρώ

-δημόσιος υπάλληλος με εισοδήματα την 12ετία 813.000 ευρώ είχε καταθέσεις 2,7 εκ ευρώ

-συνταξιούχος με 1.150.000 είχε καταθέσεις 5,2 εκατομμυρίων

-γιατρός με δηλωθέντα εισοδήματα 1,5 εκατ. είχε καταθέσεις 5,5 εκατ. ευρώ

-δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800.000 είχε στην UBS 3,5 εκατ.

-φορολογούμενος που σήμερα δηλώνει ανεπάγγελτος δήλωνε την 12ετία 1,8 είχε καταθέσεις 7.000.000 συνταξιούχος με δηλωθέντα εισοδήματα την 12ετία 1,1 εκατ. ευρώ είχε στην Ελβετία 2,5 εκατομμύρια

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτοί είναι οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator