Τα καραβάνια μεγαλώνουν, η Ελλάδα εκπέμπει SOS

0


Πέντε νέα κέντρα για 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα θα διαμορφώσουν άμεσα οι Ενοπλες Δυνάμεις και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, πρόκειται για τέσσερα κέντρα στο Νομό Κιλκίς και άλλο ένα στο Νομό Πέλλας.

Ειδικότερα, θα φτιαχτούν σε δυο εγκαταλελειμμένους αεροδιαδρόμους στη Νέα Καβάλα και κοντά στο χωριό Χέρσος, στο στρατόπεδο «Παπαδάκη», στην περιοχή Δροσάτο, σε χώρο πρώην στρατοπέδου στο χωριό Κοκκινόρι, καθώς και στο στρατόπεδο «Φιλιππάκου» κοντά στην πόλη των Γιαννιτσών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, επειδή αφενός μεν πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να μείνουν, σύμφωνα με τις έως τώρα διαπιστώσεις του υπουργείου Αμύνης, στα υπάρχοντα κέντρα μετεγκατάστασης για επτά ημέρες που είναι το όριο, αφετέρου διότι τα Σκόπια έχουν αρχίσει και κλείνουν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται χιλιάδες άτομα στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόβλημα αυτό δεν αποκλείεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, παρότι άμεσα θα αρχίσει να εμπλέκεται επιχειρησιακά στο μεταναστευτικό και η ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, είναι θέμα ωρών να ξεκινήσει η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση, για την οποία, όμως, στρατιωτικοί και διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν ιδιαίτερα μεγάλες επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα που θα έχει στο να ανακόψει τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές. Ενας από τους λόγους είναι ότι έως τώρα δεν έχει συμφωνηθεί να έχει δικαιοδοσία και να επιχειρεί εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων η Frontex (ευρωπαϊκή υπηρεσία συνοριακού ελέγχου). Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με την επαναπροώθηση στην Τουρκία των μεταναστών που θα «πιάνουν» το ελληνικό Λιμενικό και η Frontex εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Διαδικασία η οποία έχει πολλές «γκρίζες ζώνες» και που, εξαιτίας της τουρκικής αρνητικής στάσης να παίρνει πίσω πρόσφυγες-μετανάστες, είναι πολύ πιθανόν να αποτύχει.

e-typos.com
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα καραβάνια μεγαλώνουν, η Ελλάδα εκπέμπει SOS"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator