ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

0







Απόλυτα πεπεισμένος ότι τον Μάρτιο του 2017 θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρη η Ιονία Οδός δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, κατά την επιθεώρηση των εργασιών που πραγματοποίησε κατά μήκος του Αυτοκινητόδρομου τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Γιώργος Δέδες ξεκίνησε την επίσκεψή του από το εργοτάξιο της Κλόκοβας, όπου κατασκευάζονται οι δίδυμες σήραγγες, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χρ. Σταρακά, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα υποδομών και δικτύων, Γ. Λύτρα, τον Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας, Αν. Κοτσανά, στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εκεί, αναφέρθηκε στη σημαντική επιτάχυνση των εργασιών κατά μήκος του Αυτοκινητόδρομου, αλλά και στη διασφάλιση της έγκαιρης παράδοσης του έργου, έως το Μάρτιο του 2017, ύστερα και από την υπογραφή του πλαισίου συναντίληψης μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη και των εκπροσώπων της παραχωρησιούχου και κατασκευάστριας εταιρείας, μετά από σειρά διαπραγματεύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών τόνισε πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Δημόσιο δεν χρωστάει στους παραχωρησιούχους ούτε ένα cent και αυτό οφείλεται στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού, από το υστέρημα του οποίου τροφοδοτούνται τα έργα αυτά, ενώ συμπλήρωσε ότι «για το λόγο αυτό, η δική μας αποστολή είναι να τα παραδώσουμε γρήγορα, έγκαιρα, αξιόπιστα και ασφαλή».

Από το Νομό Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσε το τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα του έργου της Ιόνιας Οδού που περιλαμβάνει την παράδοση δεκάδων χιλιομέτρων αποπερατωμένου οδικού άξονα από την περιοχή Κουβαρά μέχρι και την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των εργασιών της Ιόνιας Οδού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε επίσης με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας, Απ. Κοιμήση, Ακτίου – Βόνιτσας, Γ. Αποστολάκη και Θέρμου, Σπ. Κωνσταντάρα. Σε σχέση με τον οδικό άξονα Αμβρακίας – Ακτίου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου το παρέλαβε σε “ημιθανή κατάσταση”, κάτι που αποτυπώνει την εικόνα που βρίσκονταν τα έργα στη χώρα, των δραματικών υστερήσεων και παθογενειών τους. Πλέον, οι συμπληρωματικές συμβάσεις έχουν προχωρήσει προς έγκριση στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα υπάρχουν οι θετικές απαντήσεις. Στόχος είναι να αποπερατωθούν πλήρως και σύντομα οι δυο από τις τέσσερεις εργολαβίες και κυρίως ο κόμβος της Αμφιλοχίας που δένει με το έργο της Ιόνιας Οδού, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα της εργολαβίας που θα ολοκληρωθούν στη συνέχεια με νέα εργολαβία «σκούπα».

Ο Γενικός Γραμματέας στη συνέχεια της περιοδείας του κατέληξε, με ενδιάμεσο σταθμό την Άρτα, στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Ιωαννίνων, Ιωάννης Στέφος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Δημήτριος Σιώλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Γ. Δέδες ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση του σημαντικού τμήματος της Ιόνιας Οδού από την Άρτα έως τα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί εντός του 2016, ενώ αναφέρθηκε και στον καταλυτικό ρόλο της διυπουργικής επιτροπής συντονισμού μεγάλων έργων υποδομών, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού, Χρ. Σπίρτζη. Ανέφερε ως παράδειγμα τις άμεσες επιλύσεις θεμάτων που άπτονται σε ζητήματα αρχαιολογικών ευρημάτων, απαλλοτριώσεων και αδειοδοτήσεων και δήλωσε εμφαντικά: «Απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ό,τι δηλαδή αφορά κρατικούς θεσμούς, φορείς και αδειοδοτήσεις λύνονται πλέον άμεσα και αποτελεσματικά με ρυθμούς ανάλογους και ταχύτερους των ρυθμών της εποχής των ολυμπιακών έργων».
Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator