Τελευταία στιγμή απεφεύχθη επίθεση στα πυρηνικά του Βελγίου

0


Επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου φαίνεται πως ετοίμαζαν τα αδέρφια El - Bakraoui που αιματοκύλησαν αυτή την εβδομάδα τις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν υπό στενή παρακολούθηση τον διευθυντή του ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη των πυρηνικών της χώρας.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες τα αδέρφια Bakraoui καμικάζι είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα παρακολούθησης έξω από το σπίτι του εν λόγω στελέχους προκειμένου να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το καθημερινό του πρόγραμμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι βελγικές Αρχές διέταξαν δυνάμεις του στρατού να παραταχθούν έξω από τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας για ενίσχυση της ασφάλειάς τους. Μια απόφαση που όπως αποδείχθηκε έδρασε αποτρεπτικά για τα τελικά σχέδια των βομβιστών αυτοκτονίας των Βρυξελλών.
Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ασφαλείας της ΕΕ
Εν τω μεταξύ, στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων, πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας,  η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως είθισται.
Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή,  μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου την Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.
"Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο" δήλωσε από την πλευρά της η Άνκε Φράνσεν, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

http://www.capital.gr/story/3113831
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τελευταία στιγμή απεφεύχθη επίθεση στα πυρηνικά του Βελγίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator