Αποκάλυψη για τις ΜΚΟ στα ελληνικά νησιά και αιχμές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

0


Για «απέραντο χάος» κάνει λόγο στη στήλη του στο «Στίγμα», στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος με αφορμή τον ρόλο ορισμένων ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά και συμμετέχουν στη φροντίδα των προσφύγων, που καταφτάνουν από τα τουρκικά παράλια.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος «“εθελοντές” διαφόρων ΜΚΟ… πλακώνονται στα ρηχά για το ποιός θα… πρωτοσώσει από τις μισοβυθισμένες βάρκες πρόσφυγες και μετανάστες. Λες και όποια ΜΚΟ σώσει τους περισσότερους θα πάρει, άγνωστο από που και αγνώστου βεβαίως ύψους, κάποιο… μπόνους!».

Μάλιστα όπως γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπάρχει «απαίτηση μιας ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Λέρο, οι έμμισθοι εθελοντές της, Έλληνες και ξένοι, να κάνουν κάθε πρωί ομαδική προσευχή πριν ξεκινήσει η ημέρα για μεροκάματο…».

Παράλληλα, όπως αναφέρει: «Όταν ΜΚΟ περαν όλων των άλλων δίνει και μισθούς, οι οποίοι κυμαίνονται από 1.200 έως 2.000 ευρώ μηνιαίως σε “εθελοντές” της και μάλιστα μετρητά, πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα: Από το πού προέρχονται τα χρήματα, μέχρι το πως μπαίνουν στην Ελλάδα των capital controls και αν μέσω της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης γύινεται ένα ωραίο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετατρέπεται πιο λευκό και από τα λευκά και παίρνει ένα φωτοστέφανο από πάνω για δώρο…!»

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκάλυψη για τις ΜΚΟ στα ελληνικά νησιά και αιχμές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator