Ο «μαύρος» και ο «κόκκινος» φασισμός είναι πάλι εδώ

0


Πριν από μερικές ημέρες τα νεοφασιστάκια της Χρυσής Αυγής είδαν ξανά φως και μπήκαν. Έκαναν επεισόδια, συνεπικουρούμενα βεβαίως από τους «αλληλέγγυους», απείλησαν δημοσιογράφους, επιτέθηκαν με πτυσσόμενα γκλόμπ και γενικά έδειξαν ότι… επιστρέφουν δριμύτεροι.

Μετά από μια περίοδο «χειμερίας νάρκης» με εντολή βεβαίως του αρχηγού, τώρα παρουσία του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη πάτησαν ξανά το πόδι τους στο λιμάνι. Εκεί που είχαν τραυματίσει σοβαρά ανθρώπους και λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Με αφορμή το Προσφυγικό και την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα μείζον εθνικό πρόβλημα, η Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η δίκη για εγκληματική συμμορία, βγαίνει ξανά από το αυγό της και απειλεί.

Ο «μαύρος» φασισμός είναι και πάλι εδώ, θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί όσο το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα, η ίδια η υπόσταση της χώρας θα κινδυνεύουν από τους ανίκανους ιδεοληπτικούς. Είναι εύκολο οι νεοναζί να πουλήσουν και πάλι «πατριωτισμό». Είναι εύκολο να κερδίσουν ψήφους παίζοντάς τους «Έλληνες πατριώτες». Το κενό που αφήνει η κυβέρνηση γεμίζουν. Και ευχαριστούν τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει ο καλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής με τις πράξεις του. Στο Μαξίμου παίζουν επικίνδυνο παιχνίδι αφήνοντας τους Χρυσαυγίτες να ξεσαλώνουν, βοηθούμενοι και από εξωνημένους αστυνομικούς. Θα το βρουν μπροστά τους αν νομίζουν ότι έτσι θα κόψουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά δεν είναι μόνο ο «μαύρος» φασισμός που απειλεί την ίδια την Ελλάδα. Είναι και ο «κόκκινος» ή οι παραλλαγές αυτού. Εδώ και μήνες για παράδειγμα οι αναρχικοί του «Ρουβίκωνα» κάνουν ό,τι γουστάρουν στη χώρα. Τη μία μπουκάρουν και σπάνε τον Τειρεσία, την άλλη επιτίθενται σε διαδηλώσεις. Μόλις προχθές πηγαίνουν, διαλύουν τα γραφεία μιας εφημερίδας, ανενόχλητοι φεύγουν αν και το αστυνομικό τμήμα είναι μόλις 150 μέτρα, συλλαμβάνονται δύο και αφήνονται ελεύθεροι.

Μην ξεχνάμε το σημαντικότερο. Πριν μερικές εβδομάδες κάνουν «παρέλαση» στα Εξάρχεια, κρατώντας όπλα στα χέρια τους, λες και είναι η πολιτοφυλακή που ετοιμάζεται για τον πόλεμο.

Δεν τους ξέρει η κυβέρνηση; Δεν μπορεί να τους πιάσει; Δεν μπορεί να σταματήσει ή να περιορίσει τη δράση τους; Γιατί τους αφήνει ανεξέλεγκτους; Και μέχρι πότε δηλαδή θα απειλούν, θα σπάνε και θα διαλύουν κάθε έννοια νομιμότητας σ’ αυτή τη χώρα;

Το αστείο παρατράβηξε και θα πρέπει να το προσέξουν και οι «αριστερές» εφημερίδες που ασχολούνται μόνο με τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και δεν καταδικάζουν και τον Ρουβίκωνα. Μπορεί να τους ενοχλεί η «θεωρία των άκρων» αλλά είναι πραγματικότητα. Αριστερός ή ακροδεξιός φασισμός είναι το ίδιο απειλητικός για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, την κοινωνία. Μπορεί στη μία περίπτωση φανερά βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να υποδαυλίζουν τα επεισόδια. Αλλά στην άλλη κρυφά κάποιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν με την ανοχή τους δύναμη στους μπαχαλάκηδες να απειλούν ό,τι δεν αρέσει στην κυβέρνηση.

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με τα αποβράσματα, απ’ όποια πλευρά του πολιτικού φάσματος κι αν ανήκουν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο «μαύρος» και ο «κόκκινος» φασισμός είναι πάλι εδώ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator