ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Θεατρική Παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

0



Σήμερα 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου « ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ » δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του Συλλόγου μας μαζί με τον σκηνοθέτη κ. Παύλο Καράγιωργα του ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ « ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ »

Ευχαριστούμε θερμά το Κορινθιακό Θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» για την συνεργασία μας και την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης που αφιερώνουν σε εμάς και θα παιχθεί από το θίασο εθελοντικά, με σκοπό να ψυχαγωγήσει και να ενισχύσει τον Σύλλογό μας.



Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας, σας καλεί στην Θεατρική Παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 20:30, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ», από το Κορινθιακό Θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ»



Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ



Επικοινωνία- Πληροφορίες: Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας

Πρόεδρος: Διαμαντίδης Δημήτριος 6977649495

Γραμματέας: Γαλανοπούλου Γεωργία 6945245487



Προπώληση εισιτηρίων μέχρι το Σάββατο 2-4- 2016:

Σημεία πώλησης και εξόφλησης εισιτηρίων:



ΚΟΡΙΝΘΟΣ:

Μουσικό Εργαστήρι Κορίνθου « Ήχοι του Κόσμου»

Ερμού 26- 1ος όροφος τηλ. 2741304729 και 6980174324

GEORGARIS the hairdresser's store

Δαμασκηνού 71-73 τηλ.2741023459

Πουά γυναικεία ρούχα

Κολιάτσου 36 τηλ. 2741023578

Aratou Café

Αράτου 39 τηλ. 6947694025

LASERLINE CLINICS Με την αξιοπρέπεια της Κοσμητικής Ιατρικής

Ερμού 6 - 1ος όροφος τηλ. 2741075275

ΤΑΟΥΞΙΔΗ οπτικά-φακοί επαφής

Κύπρου 72 και Κολοκοτρώνη τηλ.2741024102

GOSSIP fashion

Κύπρου 35- Κόρινθος τηλ. 27410 22326 και 6956233912



ΒΡΑΧΑΤΙ:

ΚΑΒΑ ΦΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Π.Ε.Ο.Κορίνθου- Πατρών , Βραχάτι τηλ.2741051690



ΛΟΥΤΡΑΚΙ:

ΚΟΡΝΑΡΟΣ ωρολόγια- κοσμήματα, επισκευή και κατασκευή

Χατζοπούλου 12-Λουτράκι τηλ.2744065131



ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΣΚΟΠΟΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας, ιδρύθηκε το έτος 1985 από 24 γονείς και ενήλικους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία. Να σημειώσω εδώ ότι ο όρος Μεσογειακή Αναιμία, έχει αντικατασταθεί διεθνώς από τον όρο Θαλασσαιμία. Μετά από αίτημα που κατατέθηκε στην νεοφερμένη τότε και με πολλά όνειρα διευθύντρια της Αιμοδοσίας κας Καλλισθένης Φαρμάκη, άρχισαν οι μεταγγίσεις αίματος στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου όπου έκτοτε συνεχίζουν να πραγματοποιούνται. Ιδιαίτερη αναφορά, οφείλω να κάνω στην προσφορά και το έργο του αείμνηστου Νικολάου Γαλανόπουλου, πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας.

Επιγραμματικά οι σκοποί και οι δραστηριότητες του Συλλόγου είναι:

· Η κάθε είδους βοήθεια προς τα μέλη, ηθική ή υλική.

· Κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην προώθηση της θεραπείας της Θαλασσαιμίας, αλλά και της βελτίωσης της θεραπευτικής αγωγής των θαλασσαιμικών.

· Προώθηση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

· Μέριμνα για να στελεχωθεί και να λειτουργεί απρόσκοπτα η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου Κορίνθου. Η μονάδα εξυπηρετεί περί τους 55 πάσχοντες, προερχόμενοι από διάφορους νομούς.

· Διαβήματα προς τις τοπικές Αρχές για την επαγγελματική αποκατάσταση των μελών, αλλά και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Συλλόγου από προσπάθειες παραγκωνισμού μας.

· Διοργάνωση εκδηλώσεων για τη προβολή του Συλλόγου. Ημερίδων για την καλή ενημέρωση των μελών πάνω σε ιατρικά και κοινωνικό-ασφαλιστικά θέματα, εκδρομών για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και τη κοινωνική τους ένταξη.

Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος είναι οι εξής:

1. Πανελλήνιο Συνέδριο Μεσογειακής Αναιμίας στους Αγίους Θεόδωρους Κορινθίας το 1996.

2. Συνδιοργανωτής στις Ημερίδες Αιμοδοσίας του Γ.Νοσοκομείου Κορίνθου τα έτη 1991,1995,1998,2000 και 2003.

3. Συνδιοργανωτής του Πανελληνίου Συνεδρίου Θαλασσαιμίας το 2008 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας,ένα συνέδριο που κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο των ομοίων του.



Ο Σύλλογός μας επίσης είναι μέλος:

· Tης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμία (T.I.F) από το 1987.

· Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας(Ε.Ο.ΘΑ).

· Του Δ.Σ του Κεντρικού Γραφείου Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με την επωνυμία «Ιερομάρτυς Άγιος Βλάσιος», από το 1985 έως σήμερα.

· Υπήρξαμε μέλος της Ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας για νέους, από τα έτη 2001-2005.

Χρειάστηκαν δεκαετίες επίμονων προσπαθειών, ώστε η κοινωνία να αποδεχθεί ότι η Θαλασσαιμία είναι μια πάθηση που έχει παρόν, έχει και μέλλον. Ευτυχείς συγκυρίες, όπως η ανάπτυξη του αναπηρικού κινήματος πανελλαδικά τη δεκαετία του ΄80 καθώς και η αλματώδης πρόοδος της επιστήμης βοήθησαν στο να εδραιωθεί στην συνείδηση του κόσμου αυτή η αντίληψη. Ο όρος «παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία», όπως συνήθως μας αποκαλούν, πλέον αποτελεί μια ιδεοληψία. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, είναι ενήλικες , με οικογένειες, παιδιά, επαγγελματική καταξίωση και προσδόκιμο επιβίωσης κοντά σε αυτό του κοινού πληθυσμού. Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, συμμετέχουν ενεργά στη παραγωγική διαδικασία, είναι πλήρως ενταγμένοι στη κοινωνική ζωή και γενικά απολαμβάνουν ικανοποιητική ποιότητα ζωής. Και για να παραμένει η ποιότητα ζωής μας σε καλά επίπεδα, αυτό ισοσταθμίζεται σε συνάρτηση με την επάρκεια ασφαλούς και φρέσκου αίματος προερχόμενο από εθελοντές αιμοδότες. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η προσφορά αίματος εμφανίζεται αρκετά μειωμένη και σε οριακά επίπεδα για την κάλυψη των αναγκών του νόμου μας. Κάνω έκκληση σε όσους είναι σε θέση να αιμοδοτούν, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας προτού κινδυνεύσουν ζωές των συνανθρώπων μας, είτε μεταγγίζονται περιστασιακά ή σε τακτική βάση όπως είμαστε εμείς.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στον κο Παύλο Καράγιωργα και το Δ.Σ του Κορινθιακού Θεάτρου, που αποδέχθηκαν τη πρότασή μας για οικονομική στήριξη του Συλλόγου μας, με ιδιαίτερη προθυμία και δίχως υποψία υστεροβουλίας, καθώς και όλους τους συντελεστές που κοπίασαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση, εμπρός και πίσω από τη σκηνή. Ο Σύλλογός μας στερείται πόρων και οι ανάγκες του καλύπτονται από δωρεές και ευγενικές χορηγίες όπως η εν λόγω εκδήλωση. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Κορινθιακό λαό που μας αγκάλιασε ήδη από ιδρύσεως του Συλλόγου και μας στηρίζει σε κάθε μας έκφανση και δραστηριότητα. Σας προσκαλούμε λοιπόν, να στηρίξετε τη προσπάθειά μας, να έλθετε να ψυχαγωγηθείτε και ευχόμαστε να φύγετε από το θέατρο πολλαπλά ωφελημένοι!

Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Θεατρική Παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator