Συναγερμός στο Πεντάγωνο για τις τουρκικές προκλήσεις

0


ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ                                                        
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις. Νωρίτερα, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε νέο μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τις νέες τουρκικές προκλήσεις, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών απαντά με διαβήματα στις υπερπτήσεις των Τούρκων.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε: «Οι προκλήσεις της Τουρκίας τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τη Λέσβο, για την οποία δήθεν ζήτησαν συγγνώμη οι Τούρκοι. Δεν υπάρχουν συγγνώμες για παραβίαση εναερίου χώρου».

Ακόμα, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Και σήμερα είχαμε αερομαχίες πάνω από τις Οινούσσες. Είναι η τρίτη μέρα που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Με το υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα. Από τη μεριά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι περνάει αναχαιτίζεται. Από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών και με τον πρωθυπουργό προχωρούμε άμεσα τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με την προκλητική στάση της Τουρκίας αυτές τις τρεις ημέρες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «όλες οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έχουν με τον αυστηρότερο τρόπο καταγγελθεί και στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε στρατιωτικό επίπεδο. Τώρα, παίρνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες» και συμπλήρωσε ότι «έχει ενημερωθεί ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας».

Με διαβήματα απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στις τουρκικές υπερπτήσεις

Την άποψη της ελληνικής πλευράς ότι με τις συνεχίζομενες επιθετικές πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά δημιουργούνται συνθήκες πρόκλησης αεροπορικού ατυχήματος στο Αιγαίο, υπονομεύεται το κλίμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και αμφισβητούνται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα μεταφέρουν στους Τούρκους διπλωμάτες στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά και την σημερινή πρωτοφανή εξαπλή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο υπουργείο Εξωτερικών ελήφθη η απόφαση για έκτακτα, αυστηρά διαβήματα προς την τουρκική πλευρά. Οι Έλληνες διπλωμάτες αναμένεται να μεταφέρουν αυστηρά μηνύματα προς την τουρκική πλευρά.

Πάντως, από το υπουργείο Εξωτερικών δεν δίνονται λεπτομέρειες για τον χρόνο πραγματοποίησης των διαβημάτων προς τις αρμόδιες τουρκικές διπλωματικές αρχές.

Όμως, θεωρείται δεδομένο ότι τα διαβήματα θα κατατεθούν τόσο στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα όσο και από υψηλόβαθμα στελέχη στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα.

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο, πραγματοποιώντας τις τελευταίες ημέρες μπαράζ παραβιάσεων.

Όπως αναφέρει ο veteranos, από το πρωί της 08:30 μέχρι και την 9:30 έγιναν τουλάχιστον πέντε υπερπτήσεις στις Οινούσσες!

Συγκεκριμένα, τούρκικα οπλισμένα μαχητικά μπαινοβγαίνουν συνεχώς στο ελληνικό FIR και πραγματοποιούν συνεχόμενες υπερπτήσεις, πάνω από τις Οινούσσες.

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) έχει απογειώσει F-16 από το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Λήμνου και αναχαιτίζει συνεχώς τα τούρκικα μαχητικά με το βλέμμα των Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστελόριζο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι Μονάδες των όπλων της Α/Α σε όλη την Επικράτεια.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχουμε μέχρι αυτήν την ώρα.

Υπερπτήσεις Τουρκικών Αεροσκαφών την 13 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00  …

Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 08:33 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε τις ακόλουθες υπερπτήσεις:

την 08:33, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 5.500 πόδια

την 08:44, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.500 πόδια

την 08:54, άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 25.500 πόδια

την 09:12, άνωθεν ν. Παναγιά, στα 30.000 πόδια

την 09:24 άνωθεν ν. Παναγιά στα 30.000 πόδια

την 09:30 άνωθεν ν. Παναγιά στα 26.000 πόδια

Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:31 βορείως ν. Χίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίζονταν κάθε φορά που παραβίαζαν το Ελληνικό FIR  από ελληνικά F-16.

Δημοσίευση: Απριλίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συναγερμός στο Πεντάγωνο για τις τουρκικές προκλήσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator