Οι παιδικές ασθένειες της ΝΔ έχουν γίνει πλέον… ανδρικές

0


Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στο Antinews είμαστε… θεσμικοί, ήτοι πιστεύουμε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μας σώσει από τη λαίλαπα του Τσίπρα. Κι εννοούμε μια ΝΔ που ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει για να μη βουλιάξει και να μη δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να αναστηθεί.

Έχουμε πει ουκ ολίγες φορές ότι η δεξιά παράταξη θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει τον εθνικό κίνδυνο της Αριστεράς. Έχουν γίνει πολλά λάθη, η νέα ηγεσία της ΝΔ είναι ελπιδοφόρα αλλά είναι και εκτός τόπου και χρόνου ορισμένες φορές, το κόμμα έχει σοβαρά προβλήματα. Το φιάσκο της Θεσσαλονίκης, το ξήλωμα του Παπαμιμίκου και του Γεωργιάδη και η αναταραχή που προκλήθηκε, έδειξε αυτό που όλοι φοβόμαστε.

Ότι δηλαδή η ΝΔ όχι μόνο δεν είναι έτοιμη να πάρει το τιμόνι της χώρας, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει ούτε το δικό της καράβι. Λίγα 24ωρα πριν από ένα κρίσιμο, ιδρυτικό συνέδριο και στο κόμμα επικρατεί μπάχαλο. Παραιτήθηκε από την εφορευτική επιτροπή ο προσωπικός φίλος του Μεϊμαράκη, Ταυρής ενώ υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το Καταστατικό και τον τρόπο που αυτό προωθήθηκε.

Άλλοι κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι διέλυσε την ΟΝΝΕΔ για να την ελέγξει και άλλοι ότι προχωρά σε πολύ πονηρές κινήσεις για να ελέγξει το συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες τη Συγγρού, αλλά και σε μυστικά δείπνα επιχειρηματιών στα βόρεια προάστια αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η ΝΔ «δεν τραβάει» όσο πρέπει. Σε μια χώρα διαλυμένη, από μια κυβέρνηση Καρανίκων, Πολάκηδων και λοιπών αποτυχημένων αριστερών και με έναν πρωθυπουργό και υπουργούς παντελώς ανύπαρκτους θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να πετάει. Κι όμως, η ΝΔ με δυσκολία προχωρά, με προβλήματα, μαχαιρώματα πίσω και μπροστά, με εσωτερική γκρίνια και με αρκετά στελέχη να παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνίδια.

Τα παραμάγαζα και τα μαγαζιά που χρόνια τώρα ταλανίζουν τη ΝΔ ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια ενώ κάποιοι δήθεν «δεξιοί δημοσιογράφοι» κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσουν τα συμφέροντα του «αφεντικού» τους. Και από «αφεντικά η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά. Και τον Κυριάκο, και την Ντόρα, και τον Καραμανλή, και τον Μεϊμαράκη και διάφορους αρχηγίσκους της συμφοράς. Πόσο τυχαίο είναι π.χ. ότι κάποιοι που πρόσκεινται στο καραμανλικό στρατόπεδο καταγγέλλουν αντικαταστατικές διαδικασίες και υπόγειες διαδρομές;

Είναι τυχαίο ότι έγινε ο χαμός στην ΟΝΝΕΔ; Γιατί κάποιοι λένε τώρα ότι η υπόθεση στήθηκε; Οι μεν λένε ότι στήθηκε από αντιπάλους του Μητσοτάκη που δεν τον χωνεύουν, οι δε ότι το έστησε ο Μητσοτάκης για να πάρει κεφάλια και να ελέγξει το κόμμα.

Και το γαϊτανάκι των αλληλοκατηγοριών συνεχίζεται σε ένα κόμμα που θα έπρεπε να πολεμά με νύχια και με δόντια να διώξει τους ολετήρες της χώρας. Οι παιδικές ασθένειες της ΝΔ έχουν γίνει πλέον… ανδρικές αλλά κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό και δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους. Ό,τι έκαναν και στον Σαμαρά το 2010 κάνουν τώρα και στον Κυριάκο γιατί φοβούνται ότι η ΝΔ θα ανακάμψει, επομένως αυτοί δεν θα έχουν ρόλο και λόγο.

Είναι καιρός να ξυπνήσουν όλοι στο χώρο της δεξιάς γιατί καραδοκούν και τα κοράκια. Ο Καρατζαφέρης μπορεί να μην έχει δύναμη αλλά μπορεί να κάνει τη ζημιά. Ο «στρατηγός Σπληνάντερος» μπορεί να μην τρομάζει αλλά η χώρα έχει πολλούς ψεκασμένους. Ενώ η νεοφιλελεύθερη πολιτική του Τσίπρα αφαιρεί πολιτικό λόγο από τη ΝΔ.

Ας ανασυγκροτηθούν λοιπόν και η ηγεσία του κόμματος, και τα μικρά και μεσαία στελέχη και οι οπαδοί. Δεν χωράνε άλλες προσωπικές στρατηγικές. Δεν χωράνε άλλοι εσωκομματικοί πόλεμοι όταν ο εχθρός είναι στο Μαξίμου.

Και δεν πάει άλλο με όλους εκείνους που θέλουν να σκοτώσουν την ελπίδα στη ΝΔ. Αν δεν αντέχουν να σηκωθούν και να φύγουν από το κόμμα, να μας απαλλάξουν από την ανεπιθύμητη παρουσία τους και να πάψουν να παίζουν «γιο-γιο» με το κόμμα.

Όσο για τους οπαδούς του κόμματος; Ας βοηθήσουν αντί να χωρίζονται σε στρατόπεδα. Είπαμε. Άλλος είναι ο εχθρός κι όχι ο κακός τους εαυτός.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι παιδικές ασθένειες της ΝΔ έχουν γίνει πλέον… ανδρικές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator