Καλώς ήρθατε στην χώρα του καφενείου και του καρσιλαμά

0


Αρκεί μια ματιά γύρω σου για να καταλάβεις (αν έχεις νοημοσύνη φυσικά) οτι αυτή η χώρα τσουλάει στον κατήφορο σαν παλιό αμάξι με σπασμένα φρένα.

Την ίδια στιγμή αρκεί να παρατηρήσεις για δύο ώρες τι «ανεβάζουν» οι Ελληνες στα social media για να διαπιστώσεις οτι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Κλειστά μαγαζιά, λουκέτα παντού, κακογουστιά και φθήνια απο το πρωί μεχρι το βράδυ.

Ανδρες με επίπεδο χασαποταβέρνας και ύφος Μπράντ Πιτ που συνοδεύουν απελπισμένες γυναίκες κάθε ηλικίας που κάνουν σεξ μαζί τους μόνο και μόνο για να πάνε μια Κυριακή βράδυ πρώτο τραπέζι στον Βέρτη.

Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι μέσα στην βρώμα και ούτε λόγος φυσικά για εξυπηρέτηση, ευγένεια και καλούς τρόπους.

Πρόσφατα βρέθηκα σε δύο τρία δημόσια νοσοκομεία με αφορμή μια περιπέτεια υγείας ενός συγγενικού προσώπου και πραγματικά αυτό που αισθάνεσαι είναι μιζέρια και απελπισία.
Και δεν φταίει απαραίτητα το προσωπικό γι αυτήν την αθλιότητα που υπάρχει.

Αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί είναι κυριολεκτικά ήρωες που καταφέρνουν και εργάζονται τόσες ώρες.

Δρόμοι σε άθλια κατάσταση ακόμα και στις «καλές» γειτονιές της Αθήνας ( δεν τολμώ να σκεφτώ τι γίνεται στην επαρχία).

Τα νησιά και οι πόλεις μας γεμίζουν καθε λογής μετανάστες, οικογένειες ζούν απο τις πενιχρές συντάξεις των ηλικιωμένων, κανένα δημόσιο έργο δεν γίνεται, ο τουρισμός κινδυνεύει σοβαρά, τα «γρήγορα» μυαλιά και τα «μεγάλα» πορτοφόλια εγκαταλείπουν την χώρα και οι νεοέλληνες ασχολούνται με τα 2,72gr αλκοόλ του Παντελίδη, με το #summerisloading και με όποιο καινούργιο μοντέλο iphone κυκλοφορεί.

Μιλάμε για αστείο κόσμο, που βαριούνται ανυπόφορα και το μόνο που κάνουν απο την ώρα που ανοίγουν τα μάτια τους είναι να κρίνουν τους παντες και τα πάντα.
Τεμπέληδες που ζούν με δανεικά, βγάζουν σέλφι με το πανάκριβο κινητό που χτυπάει κυρίως για να τους υπενθυμίσει τις δόσεις που έχουν καθυστερήσει και τα νεύρα τους που έχουν γίνει κρόσια απο τους καφέδες που πίνουν όλη μέρα.

Η μετριότητα και η ασχήμια αυτής της χώρας είναι γύρω μας και κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται.
Ενας ωχαδερφισμός για όλα, τρόμος μη και ξεμείνουμε απο wifi, γκρίνια και μιζέρια αλλά και «ζωάρα» για όλους παρά τα πενιχρά ποσά που κερδίζουν.

Μια χώρα γεμάτη απο αγενείς ανθρώπους, χωρίς τρόπους, με κακίες και απωθημένα, που ζούν για να κουτσομπολεύουν τόσο αυτούς που ξέρουν όσο και αυτούς που θα ήθελαν να γνωρίσουν ( κυρίως αυτούς).
Η πουτανιά και η μαγκιά χαρακτηρίζουν τους νεοέλληνες.

Και το πιο γελοίο είναι οτι χαίρονται με αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
Μάγκες θεωρούνται όσοι οδηγούν ένα ψιλοακριβό αμάξι, κυκλοφορούν και ένα τσόλι με πρησμένα χείλη που δεν έχει δεύτερο βρακί να βάλει και κάνουν τσεκ ιν σε δημοφιλές σουσάδικο.

«Ξέρεις τι πουτάνα είμαι εγω αν θέλω» άκουσα να λέει εχθές μια γκόμενα στην κομμώτρια την ώρα που την χτένιζε.
Ναι μανταμίστες την ξέρουμε και την έχουμε βιώσει όλοι την πουτανιά, απο τον καιρό του σχολείου, αργότερα στο πανεπιστήμιο, στις δουλειές, στις σχέσεις, στους γάμους, στα μπαρ, στις διακοπές.

Παντού υπάρχει μια διάχυτη φθηνοπουτανιά.

Η Ελλάδα είναι στην εντατική και οι νεοέλληνες είμαστε σε κρίση, οικονομική, κοινωνική, ηθική.
Γύρω μας τα πάντα καταρρέουν και οι περισσότεροι ανυποψιάστοι βγάζουν σέλφι μπροστά στις θάλασσες και χαίρονται που έχει #sunnyday και #summerisloading απο τα μέσα Μαρτίου.

Και λοβοτομή να έκαναν δεν θα αντιδρούσαν με αυτό τον τρόπο.
Η κουλτούρα του καφενείου, του γηπέδου και του καρσιλαμά.

Δημοσίευση: Απριλίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καλώς ήρθατε στην χώρα του καφενείου και του καρσιλαμά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator