ΚΟΡΙΝΘΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ

0


Κόρινθος η πρώτη εμπορική αυτοκρατορία . Η πόλη που αψήφησε όλες τις υπερδυνάμεις της εποχής και δεν δίστασε να υψώσει το ανάστημα της στην Περσία , στην Αθήνα , στην Σπάρτη και στη Ρώμη βασιζόμενη στον τεράστιο πλούτο της και την τεχνολογική της υπεροχή .
Εδώ τελειοποιήθηκε η κεραμική οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί , η ναυπηγική , η βιομηχανική παραγωγή , τα τεράστια δημόσια τεχνικά έργα , η αμυντική βιομηχανία αλλά και οι τέχνες , το θέατρο , η μουσική . Από εδώ ξεκινούσαν οι ασφαλείς εμπορικοί δρόμοι για τη Δύση με αποτέλεσμα την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην δυτική Μεσόγειο αλλά και στην Ανατολή με τις άριστες σχέσεις των Κορίνθιων εμπόρων με τους Φοίνικες .Οι αγορές της Δύσης της ανατολής και του Εύξεινου πόντου γεμίζουν Κορινθιακά προϊόντα και ο χρυσός γεμίζει την πόλη .
Αλλά και στη ρωμαϊκή εποχή και στο Βυζάντιο η πόλη πρωτεύουσα του Ηπειρωτικού Θέματος της Ελλάδος πάντα πρώτη . Όταν οι άλλες πόλεις είχαν μετατραπεί σε χωριά εδώ υπήρχε εμπόριο και το βυζαντινό μετάξι . Η Πελοπόννησος έγινε γνωστή σαν Μοριάς από της μουριές που ήταν γεμάτη η Κόρινθος για την καλλιέργεια του μεταξοσκώληκα .Στη νεώτερη εποχή η πρώτη Πρωτεύουσα για ένα χρόνο.
Κόρινθος 7.000 χρόνια ιστορία και το ταξίδι αρχίζει....................
“ου παντός πλειν ες Κόρινθον”
Κόρινθος μητέρα πόλεων
Όμηρος "Αφνείον Κόρινθο"
Σιμωνίδης Κάποτε, ξένε, ζούσαμε στην Κόρινθο με τα άφθονα νερά,
του Αίαντα τώρα το νησί μας έχει, η Σαλαμίνα.
Εδώ, νικώντας πλοία Φοινικικά, Πέρσες και Μήδους,
λυτρώσαμε την ιερή Ελλάδα.
Κικέρων "Κόρινθος το Φως όλης της Ελλάδος"
Στράβωνας "Οι Κορίνθιοι υπερόπτες και θρασείς προς τους Ρωμαίους"
Αδαμάντιος Κοραής "Η Κόρινθος εδοξάσθη εις τας τέχνας και εις τον από εμπορίας πλούτον"

Ιωάννης Βλάσσης
Υπεύθυνος Ιστορίας και Πολιτισμού Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator