Πως ο Γιωργάκης "μαγείρεψε" το μνημόνιο στην κουζίνα του Νταβός

0


Στα όρθια στην κουζίνα του Νταβός: Η μυστική συνάντηση που έφερε ΔΝΤ & μνημόνιο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ            

Εξαιρετικά αποκαλυπτικός, για το παρασκήνιο που προηγήθηκε του πρώτου Μνημονίου και της συμμετοχής σε αυτό του ΔΝΤ ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι Ιστορίες και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Ουσιαστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια ότι τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρώτο Μνημόνιο ουσιαστικά την επιδίωξε η ελληνική πλευρά και δεν την επέβαλλαν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και αποκάλυψε ένα περιστατικό η καταγραφή του οποίου γίνεται και στο βιβλίο του το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου, περιγράφοντας μια σκηνή που πραγματικά δημιουργεί νέα δεδομένα στα όσα γνωρίζαμε έως τώρα. Είπε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ότι στην περίφημη συνάντηση στο Νταβός, τον Ιανουάριου του 2010, υπήρξε και μια μυστική συνάντηση.

Ομολόγησε ότι οι κύριοι Παπανδρέου και Ντομινίκ Στρος Καν είχαν συνάντηση πολύωρη συνάντηση, όρθιοι σε μια κουζίνα με θέμα συζήτησης τη λύση του ελληνικού προβλήματος και την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

«Αυτή η συνάντηση ήταν εκτός δημοσιότητας, καθώς οποιαδήποτε δημόσια παρουσία των τριών μας θα αποκάλυπτε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στο ΔΝΤ και θα μας κατέστρεφε τελείως στις αγορές» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου η συζήτηση με το ΔΝΤ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λίγο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 μετά την αποκάλυψη του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου για το έλλειμμα, που οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, σε περίπτωση που χρειάζονταν χρηματοδότηση και οι αγορές το αρνούνταν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έθετε τον προβληματισμό στους ομολόγους του, η απάντηση που λάμβανε ήταν: «Εσείς κάντε τη δουλειά σας πάρτε μέτρα και οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά, δεν θα έχετε πρόβλημα». Όπως πρόσθεσε «οι αγορές όμως ήθελαν εγγύηση ότι θα έπαιρναν να λεφτά τους και αυτή τη εγγύηση δεν μας την έδινε κανείς. Ήταν λοιπόν ζήτημα ευθύνης να βρούμε εναλλακτικές και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με το ΔΝΤ, αφού η μόνη πηγή χρηματοδότησης, εκ του καταστατικού του, ήταν το Ταμείο» αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ακόμη ότι οι διαβεβαιώσεις που έπαιρνε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2010 η ελληνική κυβέρνηση ήταν πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη θα διαλύσει το σύστημά μας είναι σαν να αντικαθιστά το Eurogroup».

Όσο για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε: «Η λέξη αναδιάρθρωση χρέους ήταν απαγορευμένη ρητά ακόμη και ως αναφορά στο Eurogroup. Μια φορά το είπε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ απείλησε να φύγει».
Δημοσίευση: Απριλίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πως ο Γιωργάκης "μαγείρεψε" το μνημόνιο στην κουζίνα του Νταβός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator