Μόνο το δημόσιο... έχει ψυχή για τους ευαίσθητους αριστερούς

0


«Αύριο Σάββατο ελάτε στην Πλατεία Συντάγματος. Θα τραγουδήσουμε, θα φωνάξουμε, θα εξοργιστούμε, θα διεκδικήσουμε τα δίκαια των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών που την έφαγαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι καπιταλιστές. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παν. Λαφαζάνης και σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας. Γκεστ σταρ ο Λάκης Λαζόπουλος. Μαζί στη σκηνή οι αγωνίστριες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και ομάδα της ΕΡΤ Open. Διοργάνωση ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν είναι Πρωταπριλιά αλλά θα μπορούσε να είναι η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου μετά από το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών και τις 450 οικογένειες που μένουν στο δρόμο. Αλλά... ευτυχώς για εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τζάμπα μάγκες των προηγούμενων ετών «ξεχάστηκαν» ή δεν διάβασαν καμιά εφημερίδα για να δουν την είδηση.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική αυτή εταιρεία δεν ήταν καθαρίστριες του Δημοσίου. Δεν κράταγαν κόκκινα γάντια, δεν έκλαιγαν στο πλευρό της Νάντιας Βαλαβάνη ούτε αποθέωναν τον Γιάνη Βαρουφάκη που τις βόλεψε στο υπουργείο. Δεν είχαν καν τη Ζωή και τη Ραχήλ να ανέβουν στα κάγκελα της «Ηλεκτρονικής» για να φωνάζουν «αέρα».

Οι εργαζόμενοι αυτοί και σχεδόν 1 εκατομμύριο άλλοι που έχουν χάσει τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα ή πληρώνονται όποτε βρει λεφτά ο εργοδότης, είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Είναι εργαζόμενοι χωρίς κονέ, χωρίς «αριστερές ευαισθησίες», χωρίς επαφές με καλλιτέχνες του λεγόμενου... κινηματικού χώρου που τρέχουν από συναυλία σε συναυλία για να συμπαρασταθούν σε κάποιους αλλά μετά τρέχουν να εξαργυρώσουν τη δημοφιλία τους με δίσκους ή εμφανίσεις που συνήθως είναι... αφορολόγητες.

Δυστυχώς για όλους αυτούς όπως έγραψε και η Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αυγή «Η Ηλεκτρονική Αθηνών βγήκε από την πρίζα». Τίποτε άλλο από το προπαγανδιστικό μέσο της κυβέρνησης. Καμιά αναφορά σε συναυλίες και κινητοποιήσεις από «αλληλέγγυους».

Αμ εκείνος ο Λάκης ο λαλάκης γιατί δεν κάνει μια έκτακτη εκπομπή να καλέσει τους εργαζόμενους και να κλάψουν μαζί; Η Χαρούλα η Αλεξίου γιατί αντί για γάντι αυτή τη φορά να μη βάλει στο χέρι μια... ηλεκτρική σκούπα ή μια τηλεόραση 50 ιντσών; Που είναι όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι αριστεροί να κλάψουν για τον ιδιωτικό τομέα που πεθαίνει; Μόνο στο δημόσιο έχουν δύναμη και φωνάζουν; Μόνο όταν ο Αλέξης τους δίνει εντολή να «εξεγερθούν» τότε βγαίνουν από τους καναπέδες τους;

Έρμη Ελλάδα, αυτή είναι η Αριστερά της Μεταπολίτευσης. Θαυμάστε τους, μαζί και όλους αυτούς τους δήθεν ευαίσθητους με την εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα. Ελάτε βολεμένοι της Αριστεράς να δείτε τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Ελάτε... Καραδήμες να δείτε τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Ελάτε κηφηναριά του αριστερού συνδικαλισμού να μας μιλήσετε για κοινωνικό κράτος. Βρε ουστ, υποκριτές.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μόνο το δημόσιο... έχει ψυχή για τους ευαίσθητους αριστερούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator