Μετά το Αγιο Φως, η Ολγα Γεροβασίλη ετοιμάζεται να συνοδέψει με τιμές Αρχηγού Κράτους και το Νερό του Καματερού. Να δούμε τι άλλο μας περιμένει σ΄αυτή εδώ τη χώρα των Κατσιαπλιάδων-λαού και κυβερνώντων.
Ο Πιτσιρίκος θα γράψει για το Αγιο Φως>
Κάθε χρόνο, τις ημέρες του Πάσχα, ανοίγει πάντα η συζήτηση για το Άγιο Φως που ανάβει μόνο από ελληνικά χέρια, που ανάβει με θαύμα, ταξιδεύει με πολυτέλεια στο αεροπλάνο και γίνεται δεκτό στη χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους.
Δεν βλέπω κανένα νόημα να γράφω για το Άγιο Φως αυτά που έγραφα πριν από δέκα χρόνια.
Είναι προφανές πως στην Ελλάδα δεν αλάζει τίποτα.
Ή μάλλον, αλλάζει κάτι.
Αυτό που αλλάζει είναι η άποψη αυτών που βρίσκονται ξαφνικά στην εξουσία.
Να, για παράδειγμα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ειρωνευόταν το Άγιο Φως το 2012:
Σήμερα, ο Νίκος Παππάς δεν ειρωνεύεται το Άγιο Φως γιατί είναι στην κυβέρνηση.Σήμερα, αν η γυναίκα του τον ρωτήσει αν το Άγιο Φως θα κάνει και δηλώσεις, μπορεί να την χωρίσει.
Είναι γνωστό πως -σε όλη την Ιστορία του ανθρώπου- οι θρησκείες βάδιζαν αγκαλιά με την εκάστοτε εξουσία, και χρησίμευαν για να κρατάνε τους ανθρώπους υποταγμένους και προσκυνημένους.
Όχι, δεν νιώθω καμία ανάγκη να ειρωνευτώ το 2016 το Άγιο Φως και όλους όσοι πιστεύουν σε θαύματα και στον περιούσιο λαό, που επιλέγει ο Θεός για να τους δώσει το Άγιο Φως.
Όταν πριν από 200 χρόνια, ο μεγάλος δάσκαλος του γένους, Αδαμάντιος Κοραής, έγραφε «Μην πιστεύετε όσα λέγουν περί του αγίου φωτός», είναι ολοφάνερο πως άλλο είναι το θέμα στη σημερινή Ελλάδα και τους σημερινούς Έλληνες.
Το θέμα για τους σημερινούς Έλληνες είναι πως δεν θέλουν να αλλάξουν.
Το πρόβλημα είναι πως ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει.
Πώς να αμφισβητήσουν οι Έλληνες το Άγιο Φως, όταν δεν τολμούν να αμφισβητήσουν το ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και οι ίδιοι εθελόδουλοι;
Στην Ελλάδα, υπάρχει η λογική του «έτσι τα βρήκαμε από τους προγόνους μας, έτσι θα τα αφήσουμε στα παιδιά μας».
Οι Έλληνες δεν αντιστέκονται γιατί «προτεκτοράτο βρήκαμε την Ελλάδα, ακόμα πιο προτεκτοράτο θα την αφήσουμε».
Οι Έλληνες νομίζουν πως όλα τα έθιμα είναι κάτι ιερό. Δεν είναι.
Όπως έγραψε ο Πασκάλ:
«Το έθιμο είναι σεβαστό για το μοναδικό λόγο ότι έχει γίνει αποδεκτό. Αυτό αποτελεί τη μυστικιστική βάση της κυριαρχίας του εθίμου. Όποιος ανατρέξει στις πηγές του το εκμηδενίζει»
Κάποιοι νομίζουν πως απάτες σαν αυτή του Αγίου Φωτός κράτάνε τους Έλληνες σε αποβλάκωση.
Εγώ νομίζω πως συμβαίνει το αντίθετο:
Μόνο ένας αποβλακωμένος λαός μπορεί να πιστεύει το 2016 στην απάτη του Αγίου Φωτός.
Καλή Πρωτομαγιά.
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.