Χάος στην Ειδομένη – Χημικά και πλαστικές σφαίρες από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ (video)

0


Επεισόδια με ρίψη χημικών από την αστυνομία της ΠΓΔΜ ξέσπασαν στην Ειδομένη, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, μετά από χειρόγραφο κάλεσμα στα αραβικά προς τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα, πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή που βρίσκεται στην περιοχή.

«Κυκλοφόρησε κάποιο φυλλάδιο, όμως, στη σιδηροδρομική γραμμή έχουμε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται καθημερινά, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, είναι γύρω στα 150-200 άτομα», ανέφεραν νωρίτερα στο ΑΜΠΕ εκπρόσωποι των ελληνικών αστυνομικών αρχών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών της ΠΓΔΜ στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων. χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι πρόσφυγες πετούν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Η ένταση άρχισε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και προσπάθησαν να τον ρίξουν. Τότε, από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα. Υπάρχουν επίσης αναφορές για τραυματίες.

Δείτε το βίντεο



Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χάος στην Ειδομένη – Χημικά και πλαστικές σφαίρες από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator