ΤΩΡΑ: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks

0


Οργή στην Αθήνα για τη σκληρή στάση του ΔΝΤΈντονη δυσφορία προκαλούν στην κυβέρνηση τα όσα διέρρευσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks για την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την επιμονή του να ζητά επιπλέον μέτρα ύψους 2,5% επί του ΑΕΠ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Κοτζιά, καθώς και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ενώ δεν αποκλείεται να μεταβούν κι άλλα στελέχη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ελληνική κυβέρνηση υπέστη απόλυτο αιφνιδιασμό από την αποκάλυψη με την πρώτη αντίδραση να είναι οργίλη: “Εάν αληθεύει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της χώρας” έλεγε κυβερνητική πηγή, εκδηλώνοντας την ανησυχία της για την τροπή που λαμβάνει η υπόθεση και ενώ στην Αθήνα υπήρχε αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει περί τα μέσα του μήνα, ειδικά μετά το θετικό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, μέσω του euroworking group χθες από τις Βρυξέλλες.

Στην κυβέρνηση υπάρχει και μία δεύτερη απορία για τα όσα συμβαίνουν: Από το WikiLeaks φαίνεται ότι η υποκλοπή των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ να έγινε στην Αθήνα, κάτι που προκαλεί άλλου είδους ερωτηματικά, έστω κι αν θεωρούνται δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με το κεντρικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης.

Σημειωτέον ότι στο WikiLeaks δημοσιεύτηκε η συνομιλία του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, από τον ιστότοπος WikiLeaks.

Μεταξύ άλλων στην συνομιλία των δύο κορυφαίων στελεχών του Ταμείου για το ελληνικό χρέος ο Πολ Τόμσεν ξεκαθαρίζει στην Ντέλια Βελκουλέσκου πως «δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται».

Την ίδια ώρα σε συνομιλία που φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, το ΔΝΤ δείχνει να σκοπεύει να... απειλήσει τη Γερμανία με αποχώρηση από την Τρόικα αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ την ίδια ώρα φαίνονται διστακτικοί για την επιστροφή τους στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.
Στον διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ, που αποκάλυψε το WikiLeaks, Βελκουλέσκου και Τόμσεν, σχεδιάζεται «εκβιασμός» στη Γερμανία για να αποδεχθεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που επιθυμεί του Ταμείου.
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΩΡΑ: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator