Το Φεστιβάλ είναι μια ετήσια εκδήλωση που συγκεντρώνει τις σχολές αρχιτεκτονικής των διαφόρων χωρών όπου οι φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές και ειδικοί από διαφορετικές ειδικότητες θα συναντηθούν για να μελετήσουν από κοινού τα θέματα που αφορούν την περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου και των γύρω περιοχών, στην Ελλάδα.
Η βασική δραστηριότητα του Φεστιβάλ θα είναι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εκείνη ενός εργαστηρίου σχεδιασμού από φοιτητές πέντε Αρχιτεκτονικών σχολών:
Αρχιτεκτονική Σχολή PESCARA Ιταλίας καθ. Lucio Zazzara
Αρχιτεκτονική Σχολή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ελλάδα καθ. Κώστας Βαρότσος
Αρχιτεκτονική Σχολή ΑΜΜΑΝ Ιορδανίας καθ. Ali abu ghanimeh
Αρχιτεκτονική Σχολή Αλεξάνδρειας Αιγύπτου καθ. Ibrahim Maarouf
Αρχιτεκτονική Σχολή Βυρητού Λίβανος καθ. Hisham El-Arnaouty
Kαι πλήθος άλλων καθηγητών
Angrilli Massimo , Calabrese Enzo, Clemente Antonio Alberto, Di Venosa Matteo
Ghisetti Adriano, Giannantonio Raffaele, Potenza Domenico, Summa Franco,
Ulisse Alberto , VisKovic Alberto
Νίκος Τσινίκας, Καθ Μαυροθαλασσίτη Βασιλική (Αρχαιολόγος), Καθ. Ζωή Ασλαματζίδου (Αρχαιολόγος), Καθ Τσιαμπάσης Κωνσταντίνος (Αρχαιολόγος), Καθ Χρήστος ΠΙΤΕΡΟΣ (Αρχαιολόγος), Καθ Ραφτόπουλος Σωτήρης (Αρχαιολόγος).
και βοηθών καθηγητών
Antosa Laura, Accogli Annalisa, Antonioli Valentina, Giuliani Daniela, De Francesco Fabrizio, Di Lallo Federico, Di Teodoro Marco, Guerrucci Francesca, Ianniroberto Manuel, Leone Giuseppe, Malecore Francesca, Marino Serena, Mennella Felicia, Nicolucci Eleonora, Petaccia Pierluigi, Sammartino Giovanni, Sollazzo Antonio, Kourkouta' Aliki,Φένια Παγώνη,
Με θέμα προταθέν από την περιφέρεια πελοποννήσου για ορισμένες περιοχές της επικράτειας του ισθμού. με ιδιαίτερη προσοχή στην πιθανότητα βελτίωσης του συστήματος της διέλευσης από το κανάλι και η επίσκεψη στο ίδιο ·
Σε συμφωνία με την πόλη της Κορίνθου τα θέματα αυτού του έτους θα είναι κυρίως τα ακόλουθα δύο:
(α) δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και στην αναγέννηση της περιοχής του παλιού αυτοκινητόδρομο, από το κανάλι στην Αρχαία Κόρινθος,
(Β) δυνατότητα καλύτερης οργάνωση και την προστασία των ιστορικών και φυσικών πόρων στην παράκτια ζώνη η οποία περιλαμβάνει το Αρχαίο Λιμάνι την αρχαία πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης τον Μύλο και όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι και τις πηγές του Κοκκωσίου Αλμυρής.
(Γ)Παραλιακό μέτωπο από Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου μέχρι Περιγιάλι.
Το φεστιβάλ θα λάβει μέρος στο Θέατρο της Κορίνθου από 4-12 Ιουνίου με την Διοργάνωση του Δήμου Κορινθίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πεσκάρα υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέγα χορηγό την MOTOROIL.
Φυσικά είναι και ένα άλλο πλήθος χορηγών που θα ανακοινωθούν μετά.
Γενικός Διευθυντής Οργανωτικού Γιάννης Γκεζερλής
Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2016
- Κατηγορία:
ΚΟΡΙΝΘΟΣ,
ΤΟΠΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.
Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.