Το Λουτράκι γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

0


Το Loutraki Festival από την περσινή χρονιά ενέταξε την πόλη του Λουτρακίου στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προβολής της γιορτής της Ημέρας της Μουσικής. Φέτος, υπό την αιγίδα του δικτύου, διοργανώνονται τρεις ξεχωριστές συναυλίες από 19 έως 21 Ιουνίου οι οποίες περιλαμβάνουν και μια διεθνή συμμετοχή, του σαξωφονίστα Chad Lefkowitz-Brown από την Νέα Υόρκη!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Κυριακή 19 Ιουνίου, Ώρα 20.30, Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου 

TRIPLICITY BAND

Special guest ο Chad Lefkowitz-Brown από την Νέα Υόρκη!

Oι Triplicity, μια ομάδα τριών ιδιαίτερα ξεχωριστών μουσικών οι οποίοι μοιράζονται τη δημιουργία του προσωπικού τους ήχου στη σκηνή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και της σύγχρονής jazz του σήμερα, παρουσιάζουν τη δουλειά τους με καλεσμένο τον Chad Lefkowitz-Brown, σαξοφωνίστα με βάση τη Νέα Υόρκη.

Οι Triplicity (Πάνος Βασιλόπουλος στα τύμπανα, Γιώργος Σταυρουλάκης στην ηλεκτρική κιθάρα και στο guitar synth και Παναγιώτης Μπουραζάνης στο ηλεκτρικό μπάσο και στα φωνητικά χαράσσουν ένα εκλεκτικό μουσικό μονοπάτι, κομμένο και ραμμένο για όσους αναζητούν περιπετειώδη ακροάματα, μέσω της ανάμειξης φαινομενικά ετερόκλητων επιρροών, από τις παραδοσιακές φόρμες της jazz και τις γεμάτες ενέργεια διαθέσεις της rock μέχρι τις πολυρυθμίες της Αφρικής.

Φιλοξενούμενος των Triplicity θα είναι ο Chad Lefkowitz-Brown, σαξοφωνίστας με βάση τη Νέα Υόρκη, με συνεργασίες με μουσικούς όπως οι Ron McClure, Clarence Penn, Amina Figorova και την βραβευμένη με GRAMMY ορχήστρα Afro Latin Jazz Orchestra του Arturo O'Farrill αλλά και με pop καλλιτέχνες όπως οι Taylor Swift, Phillip Phillips και Josh Groban. Ο Chad ηχογραφεί αυτή την περίοδο τον προσωπικό του δίσκο με guest τον Randy Brecker, αδερφό του θρυλικού σαξοφωνίστα Michael Brecker. Μαζί θα μοιραστούν εξαιρετικές συνθέσεις και αγαπημένα jazz standards, για μια βραδιά με άρωμα νεοϋορκέζικης jazz!

  • Δευτέρα 20 Ιουνίου, Ώρα 21.30, Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου 

Συναυλία kaloy's Quintet

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «kaloy's» ιδρύθηκε από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα το Μάρτιο του 2016 με σκοπό την προβολή έργων μουσικής δωματίου, την εκπαιδευτική δράση αλλά και τη μύηση των ακροατών στην κλασσική μουσική.

Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι ποικίλο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυθεντικές συνθέσεις για κουιντέτο, διασκευές κλασικών έργων, εμβατήρια και πόλκες.

Κατερίνα Παντελέων – Φλάουτο

Μαρία Σιφναίου – Όμποε

Πελοπίδας Μαυρόπουλος – Κλαρινέτο

Χρήστος Καλούδης – Κόρνο

Άλεξ Κάλτσο – Φαγκότο

  • Τρίτη 21 Ιουνίου, Ώρα 21.30, Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου 

Συναυλία με τη Μάρω Μαρκέλου και το Χρήστο Νινιό

Η Μάρω Μαρκέλου, αφήνοντας για λίγο το στούντιο όπου ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, επαναπατρίζεται παρέα με τη μπάντα της και υπόσχονται ένα άκρως καλοκαιρινό live. Η μπάντα, πάντα, σαμπρέλα και ζάντα: Ο "ισοκράτης", ο Σταμάτης Σταματάκης (κοντραμπάσο/ηλεκτρικό μπάσο). Ο αειθαλής, ο Γιώργος ο Καρλής (τύμπανα).

O Χρήστος Νινιός παρέα με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Νίκο Πασαλίδη και τον Φώτη Παπαθεοδώρου παρουσιάζει ειδικά για την ημέρα της μουσικής τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές αλλά και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών.

Μαζί του οι μουσικοί: Πασαλίδης Νίκος: Μπουζούκι, Λαούτο, Παπαθεοδώρου Φώτης: Κιθάρα
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Λουτράκι γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator