Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο 4% - «Κατρακύλα» στις εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου- «Σάρωσε» η Δημοκρατική Παράταξη στην Αττική

0



Πανελλαδική αύξηση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης και πρωτιά στην Αττική σημειώθηκε στις εκλογές του ΟΕΕ, όπου πρώτη στο σύνολο ήρθε η παράταξη της ΝΔ, δεύτερη αυτή της Δημοκρατικής Παράταξης με σημαντική αύξηση των ποσοστών της, ενώ «καταβαραθρώθηκε» η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, στις χθεσινές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιμελητήρια στη χώρα μας, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο), αναδείχθηκε πρώτη στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, αυξάνοντας τη δύναμη της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013 από 1.995 ψήφους , σε 2.558 ψήφους, ήτοι αύξηση κατά 563ψήφους και αντίστοιχα η ΔΗΚΙΟ από 2.183 ψήφους σε 2.322 ψήφους, δηλ. η Π.Δ.Σ.Ο. υπερίσχυσε στην Αττική της ΔΗΚΙΟ κατά 236 ψήφους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης ,αν και αύξησε τη δύναμη της η Π.Δ.Σ.Ο. σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013 από 157 ψήφους σε 241 ψήφους, αντίστοιχα και η ΔΗΚΙΟ από 798 ψήφους σε 961 ψήφους, δηλ. η ΔΗΚΙΟ. υπερίσχυσε στην Θεσσαλονίκη  κατά 720 ψήφους.

Παρομοίως και στην Περιφερειακή Ενότητα της Υπόλοιπης Επικράτειας, αν και αύξησε τη δύναμη της η Π.Δ.Σ.Ο. σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013 από 1.809 ψήφους σε 2.398 ψήφους, αντίστοιχα και η ΔΗΚΙΟ από 2.376 ψήφους σε 3.251 ψήφους,  δηλ. η ΔΗΚΙΟ. υπερίσχυσε στην Υπόλοιπη Επικράτειας (υπολείπονται οι νομοί Βοιωτίας & Σάμου), κατά 853 ψήφους.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, αν και αύξησε τη δύναμη της η Π.Δ.Σ.Ο., σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013 κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά της και πιο συγκεκριμένα από 3.961 ψήφους (23,6%) σε 5.197 ψήφους (28,5%), αντίστοιχα και η ΔΗΚΙΟ αύξησε κατά τέσσερες ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά της και πιο συγκεκριμένα από 5.357 ψήφους (31,9%) σε 6.534 ψήφους (35,85), με αποτέλεσμα στο σύνολο της χώρας να υπερισχύσει η ΔΗΚΙΟ.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε. σε πανελλαδικό επίπεδο, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013 κατά τρεις  ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά και πιο συγκεκριμένα από 7,66% σε 4,66%.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο 4% - «Κατρακύλα» στις εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου- «Σάρωσε» η Δημοκρατική Παράταξη στην Αττική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator